tiistai 28. heinäkuuta 2015

Etanoista, sammakoista...

...niistähän ne pienet pojat on tehty - tai ainakin ne tuntuvat meidän poikia kovasti kiinnostavan. Aina kun pihalta löytyy jotain öttiäisiä, pyydetään äitiä ottamaan kuva. Onneksi olen ihan kiitettävästi muistanut kuljetella kameraa mukana, niin on saatu taltioitua poitsujen luontohavainnot. Aika mukavasti kiiltelevätkin nämä kaverukset, etanoiden ja sammakoiden kostea pinta ja perhosen kaunis asu. Osallistun näillä kuvilla Pienen Linnun MakroTex-haasteeseen, jonka teemana tällä viikolla on kiiltävä. Muuta kiiltävää katseltavaa löydät täältä.  

29 kommenttia:

 1. Söpöläinen sammakko ja korea perhonen... mutta etanat pikkuisen ällöttävät. Eivät nuo kiiltävät kuoret mutta ne pehmeännahkeat sisukset. Huh. Mutta pikkupoikia semmoiset eivät kammota :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat eivät kyllä kammoksu montaa juttua, vaan ottaisivat mielellään kämmenelleen kaikennäköisiä otuksia...

   Poista
 2. Eilen jurri keräilin noita etanoita purkillisen pois. Sammakot ja perhoset ovat tervetulleita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etanat eivät onneksi (ainakaan toistaiseksi) viihdy pihallamme, vaan kuva on otettu noin kilometrin päästä kotoa. Sateen jälkeen aina ilmestyvät ojan pientareille.

   Poista
 3. Lapsilla on onneksi vielä kyky huomata kaikenlainen pieni, joka aikuisilta menee silmien ohi. Kamera vaan lastenkin käteen!

  VastaaPoista
 4. Lapsilla on onneksi vielä kyky huomata kaikenlainen pieni, joka aikuisilta menee silmien ohi. Kamera vaan lastenkin käteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 3-veellä onkin ollut toiveissa oma kamera, katsotaan jos joulupukki toisi. Pitäisi olla varmaan jokin ihan perusdigipokkari, kestävä eikä liikaa hienouksia. Omaa en raaski pienille vielä kauheasti antaa (ainakaan ulkona), kun on vaan se ainoa itselläkin...

   Poista
 5. Luonnon asukkien kiiltävää pintaa.

  VastaaPoista
 6. Kotilot ovta aikamoisia harmituksia meillä. Tänä kesänä teimme laatikotjalkojen päälle ja jalkoihin laitoimme litran vedellä' ja tiskiaineella täytetyt purkit. Nyt ovat saaneet tillit ja salaatit kasvaa ilman kotiloita ja tomaatitkin.Ja kesäkurpitsat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vinkki, jos ne mokomat joskus päättäisivät valloittaa meidän pihamaata...

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Joo, tai oikeastaan lapset löysivät, vaikka minä kuvasin :)

   Poista
 8. Perhoset ovat niin kauniita. Tänä kesänä en ole niitä niin paljoa nähnytkään, johtuneeko kesästä vai alkaako näköni heikentyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan (ja toivon), että syynä ovat viileät ja sateiset kesäkelit...;)

   Poista
 9. Hauskoja ja kauniita kuvia. Sateisena päivänä kun käyn lenkillä, niin tieltä löytyy paljon isoja etanoita. Kävelystä tulee haasteellista, sillä en tahdo niiden päälle astua.

  VastaaPoista
 10. Kauniita pieniä ihmeitä. elämää maan tasalla, ja vähän ilmassakin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo:) Tuossa perhoskuvassa näyttää ihan kuin perhosella olisi keltaiset, jotka pilkistävät tuolta siipien alta. Taitaa kuitenkin olla vain kellastunut havunneulanen, jonka päälle se on sattunut laskeutumaan.

   Poista
 11. Kivoja kuvia, luonto on kyllä täynnä kaikkea kaunista ihan ruohonjuuritasollakin. :)

  VastaaPoista
 12. Hihi, hauskoja kuvia! Perhosista tykkään muutenkin, mutta nuo muut kaverit ovat kivempia näin tietokoneen ruudulta katsottuna kuin livenä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Samaa mieltä, erityisesti sammakot ovat vähän sellaisia arvaamattomia, ei niin kivoja kuvattavia... Ei oikein uskaltaisi kovin lähelle mennä kun ei tiedä koska ne pomppaavat ja minne ;)

   Poista
 13. Ihanat aiheet ja nuo kotilot olivat tosi komeita. Sammakko kiilteli nätisti, nyt on ollutkin mukavan kosteaa, itse sain ihanan pikkusammakon kuvattua oikeana piilokuvana, mutta en ole julkistanut sitä vielä. Sammakot, etanat ja sisiliskot ovan minusta kaikki nättejä, eivät ollenkaan iljettäviä. Ainoa mistä en etanoissa tykkää on se että turmelevat ja syövät kaiken mikä eteen tulee ja sitten niitä tosi paljon, hautausmaan penkistäkin poimin yli melkein 20:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mustis:) Etanoita kuvasin lähinnä siksi, että näytti kuin tuossa olisi äiti ja lapsi, olivat jotenkin niin hellyyttävän näköisiä...

   Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa!