tiistai 8. syyskuuta 2015

Pikkulasten pelit top 3 + 1

Syyskuu toi mukanaan sadekelit, joten pitkästä aikaa ollaan taas kaivettu kaapeista lautapelejä ajanvietteeksi. Olemme Isännän kanssa kovia lautapelaamaan, joten on ollut luonnollista satsata myös poikien sisäpeleihin. Pelien kautta oppii monia tärkeitä asioita, esim. värejä, lukumääriä, hahmoja ja oman vuoron odottamista, joka voi pikkupelaajille olla joskus vaikeaa. Tässä meidän tämänhetken top 3 -suosikit, jotka sopivat lapsille noin 2-3-vuotiaasta ylöspäin. Osallistun kuvilla Pienen Linnun kuvahaasteeseen, jossa viikon teema on syyskuu. Muiden syyskuisia kuvia näet täältä.


1. Hedelmätarha (Haba)
Tämä peli pitää pintansa poikien suosikkina. Ideana on kerätä hedelmätarhasta kaikki hedelmät talteen koriin ennen kuin korppi pääsee tarhaan. Pelaajat ovat siis samalla puolella, kaikki yhdessä korppia vastaan, mikä on mielestäni kiva ajatus pikkulasten pelissä.


2. Tempo (Ravensburger)
Vahvana kakkosena seuraa etanapeli Tempo, jossa tarkoituksena on saada oma etana maaliin ennen muista. Värinopat kertovat, mitkä etanat saavat edetä. Sopivan nopeatempoinen ja selkeä peli pienenkin lapsen kanssa pelattavaksi.


3. Bingo-onnenpyörä (Jukka)
Kotimaista bingo-onnenpyörää toivoin lapsille nostalgiafiiliksissä, sillä tämän muistan omista päiväkotiajoistani. Onnenpyörää pyörittämällä näkee, kuka saa nappulan bingolautaansa. Voittajaksi selviytyy se, kenen lauta on ensin täynnä. Tämä vaatii ehkä hieman enemmän kärsivällisyyttä kuin kaksi edellistä, mutta bingon pyöräyttäminen on kivaa!


+ Minä itse osaan vastata (Oppi ja Ilo)
Extrana haluan mainita vielä Minä itse osaan vastata -kortit, vaikkei kyseessä olekaan lautapeli. Hauskat, eri teemoihin liittyvät  ja hieman eri vaikeustasoa olevat kysymyskortit viihdyttävät tällä hetkellä erityisesti kolmevuotiastani. Tätä peliä voi pelata hyvin itsekseenkin (oikea vastaus on lapsen helppo tarkastaa kortin kääntöpuolelta), mutta usein mukaan pyydetää äitiä tai isää.

Mitä teillä pelataan?

35 kommenttia:

 1. Lautapelit on ihanaa ajanviihdettä lapsille ja aikuisille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näin on. Oikein odotan, että päästään afrikantähteen sun muihin klassikoihin, kunhan pelaajat vähän kasvavat.

   Poista
 2. Oi miten kivaa. Mikä on sen mukavampaa sateen ropistessa kuin pelata perheen voimin. Ihana lähestyminen aiheeseen ja onnistuneet kuvat.

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
 3. Sateella on mukavaa pelata yhdessä. Todella: Tuollaiset pelit ovat opettavaisia ja jopa aikuinen jaksaa pelata mukana.

  VastaaPoista
 4. Ihania pelejä! Tuo etanoiden väripeli vaikuttaa tosi hauskalle. Ihanan iloisia kuvia.

  Jukka-lelujen tehtaanmyymälä on muuten täällä Jyväskylässä, kävimme siellä kesällä. Siellä on vitriinin takana museossa monelle tuttuja leluja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jukka-lelut ovat klassikoita. Meillä on lisäksi Jukan palikkalaatikko ja lapsuudenkodissani taitaa olla pari koottavaa hirsitaloa. Puu on materiaalina kiva ja kotimaista on hyvä kannattaa!

   Poista
 5. Ihanan erilaisia syyskuun kuvia. Minun lapsuudessa on ollut tuollainen bingo -peli. Lautapelit ovat kyllä mukavia, ihan aikuistenkin keskuudessa. Jouluisin tulee pelailtua sellaisia sukulaisten kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, lautapalit sopivat aikuistenkin illanviettoihin. Nimim. monta hauskaa iltaa aliaksen, rappakaljan ja trivial pursuitin kanssa :)

   Poista
 6. Onpa hauskoja pelejä! Meilläkin pojat tykkäis noista varmasti :)

  VastaaPoista
 7. Lautapelejä mekin pelattiin lasten kanssa, kivoja kehittäviä leluja!! <3

  VastaaPoista
 8. Lautapelit ovat kyllä kivoja. Mukavaa syksyistä ajanvietettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja ehkä tärkeintä on yhdessäolo ja yhdessä tekeminen perheen kanssa :)

   Poista
 9. Lautapelejä pelaillessa ilta kuluu nopeasti.

  VastaaPoista
 10. Mekin mieheni kanssa pelaamme lautapelejä. Olen pitänyt isommalle porukalle peli-iltojakin :)
  Kiitos näistä pelivinkeistä - joulukin on tulossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peli-illat ovat ihan parhaita: hyvät tarjoilut ja hauska peli, mikäs sen mukavampaa! Nämä kyseiset pelit sopisivat varmaan hyvin sinun taannoisessa postauksessasi mainitsemille pikkumiehillekin :)

   Poista
 11. Lautapelit ovat parhautta! Ihanaa nauttia yhteisestä ajasta, jolloin koko perhe on koossa, eikä jokainen omassa huoneessaan omien läppäreidensä kanssa... :D

  VastaaPoista
 12. Kiitos tästä koosteesta! :) Mekin pelataan aika paljon lautapelejä ja varsinkin kun on vieraita niin siitä on tullutkin osa yhdessä viettämää aikaa iltaisin porukalla - tällä hetkellä ollaan pelattu japanilaista Hanabia ja Aaarresaarta :) Opetusmetodeinakin pelit on hyviä ja erilaisista korteista ja peleistä keksii vaikka mitä, varsinkin kun/jos pitää suunnitella itse materiaalit ja tunnit ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Noi mainitsemasi pelit on mulle ihan tuntemattomia, täytyypä joskus kokeilla. Catanin uudisasukkaat on myös hyvä, sen ostin jokunen vuosi sitten Isännälle joululahjaksi. Mä olen opetuksessa käyttänyt ainakin aliasta, sen kun saa soveltumaan lähes mihin tahansa aiheeseen kun keksii itse sanat.

   Poista
 13. Päiväkotiryhmässäni on tuo etana ja bingopeli. Hedelmätarha peli oli viime syksynä tilauslistalla, mutta se oli valitettavasti loppunut. Laitoin sen tän syksynkin tilauslistalle, joten toivottavasti nyt tärppäisi, ;)

  VastaaPoista
 14. Oi miten kivoja pelejä! Mä olen joskus kylässä nähnyt tuon korppipelin ja tykkäsin myös ajatuksesta, että pelaajat ovat samalla puolella joukkueena. :) Pitääkin alkaa miettiä, mikä pelisi olisi kiva meidän 2,5-vuotiaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emonen :) Mäkin ajattelin täydentää tätä pelivalikoimaa jouluna, mutten ole vielä päättänyt minkä lautapeliuutuuden hankkisin. Tosin joku muistipeli, lotto tai kuvallinen dominokin voisi olla kiva, näitä meillä ei vielä ole lainkaan.

   Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa!