torstai 16. heinäkuuta 2015

Ukkosta ilmassa

Tänään on ukkostellut lähes koko päivän, ja nytkin vähän kolisee, joten postaan vain nopeat kuulumiset. Raju ukonilma alkoi juuri  poikien päiväuniaikaan, eikä kumpikaan uskaltanut nukkua omissa oloissaan, joten päätimme sitten nukkua koko perhe. Vaikka itse otin vain puolen tunnin torkut ja kömmin sitten varovasti alakertaan, on loppupäivä mennyt ihan hirveän väsyneissä merkeissä. Taas tuli todistettua että päiväunet eivät minulle sovi... Eipä niitä ole kyllä tapana ottaakaan, paitsi ehkä joskus kipeänä. Viime päivät ovat menneet siivotessa - joku voisi sanoa, että on siivoaminen lomalla on loman haaskaamista, mutta näillä keleillä se on mielestäni ollut ihan järkevää ajankäyttöä. Eikä mulla oikein ole ollut aikaa koko keväänä tehdä perusteellisempaa putsausta tiettyihin huoneisiin, joten nyt sitten. Eilen tehtiin myös maijallinen raparperimehua, nams! Ja eilisen iltakävelyn yhteydessä Tähtisilmä bongasi kantarelleja (ja auton pölykapselin, joka piti raahata kotiin), joita loppujen lopuksi löytyi hatullinen eli yhden kastikkeen verran. Metsästäjä-keräilijän pieniä ilonaiheita :)

Viidestä litrasta raparperinvarsia ja kilosta sokeria saatiin pullokvartetti ihanaa raparperimehua. Jostain syystä mehun väri jäi tällä kertaa aika tummaksi, joskus olen saanut kauniin vaaleanpunaistakin. 
Ruotsinköynnöskuusama ei ukkosesta piitannut. Kaunis kukinto on kuin kruunu ja tuoksu huumaava. 

4 kommenttia:

 1. Raparperimehua, namskis! Pitäisi itsekin opetella tekemään mehua :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, hyvää on! Suosittelen tekemään tuttavuutta mehumaijan kanssa, mehu valmistuu melkein itsestään :)

   Poista
 2. Minäkin ihastuin noihin teidän raparperimehukuviin. Raparperi on lempparini, mutta mehua ei ole siitä vielä tullut tehtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kokeilemaan - mehu on ihanaa, vaikka vaatiikin aika paljon sokeria...

   Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa!