Viikonloppuna olivat anopin penkissä raparperit kasvaneet sellaisiin mittoihin,
että pakko oli käydä vähän varkaissa, luvan kanssa kylläkin ;). Tähtisilmän kanssa tehtiin sitten kevään/kesän eka raparperipiirakka.
Siellä niitä nyt on! Tähtisilmä sai ensin harjoitella raparperien varren leikkaamista.
Kermaviilikuorrutusta vaille valmis piirakka. Olisitte nähneet poikien ilmeet, kun molemmat nappasivat piirakkapohjan päältä raparperin suuhunsa! Perunajauhot tekevät pohjataikinasta ihanan pehmeän ja kuohkean.
Kesän ensimmäinen raparperipiirakka
150 g voita / margariinia
1,5 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Pinnalle: 5 dl raparperia
Kuorrutus:
1 prk kermaviiliä
1 muna
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Vaahdota voi ja sokeri, lisää muna joukkoon vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja painele voidellun piirasvuoan pohjalle. Levitä pilkotut raparperit pohjan päälle. Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä raparperien päälle. Paista 200-asteisen uunin alaosassa 25-30 min.
Maistuis varmaan sullekin!
Herkullista! Pitääpä käydä napsimassa omiakin raparpereja... Nyt ne ovat parhaimmillaan :)
VastaaPoistaJoo, oli :) Nyt ovat raparperit parhaimmillaan, eikä tarvitse välttämättä kuoria.
PoistaNo kyllä varmasti maistuisi! :)
VastaaPoistaOi, raparperiä! Mun täytyykin ostaa sitä heti ens viikolla, sillä en ole vielä ehtinyt tehdä tänä kesänä mitään raparperistä!
VastaaPoistaHieno tuo ensimmäinen kuva! Oikea raparperiviidakko. :)
Kiitos Emonen. Minä haaveilen jonakin päivänä omasta raparperiviidakosta, mutta en ole vielä keksinyt hyvää paikkaa pihapiirissämme. Ehkä ensi kesänä sitten!
Poista