keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Hensku ja Koko Suomi leipoo: Pavlova

Vapputorilta lähtivät mukaan tämän vuoden ekat mansikat, joten pitihän niistä viikonlopun aikana jotain kyhätä. Munanvalkuaisiakin oli sopivasta jäänyt vappuaaton key lime piesta, joten vapunpäivänä pyöräytin niistä pavlovan. Pari kertaa aikaisemminkin on tullut tehtyä pavlovaa, joten ihan uusi tuttavuus tämä ei ollut. Tein neljästä valkuaisesta, joten pikkaisen jouduin ohjetta soveltamaan. En jaksanut taaskaan tehdä leivoksia, vaan yhden ison - josta tulikin niin jättimäinen että ainut astia johon sen sain tarjolle, oli muovinen tarjotin... Maistuvaa oli, mutta samalla vähän haasteellista syötävää. Marenki taisi jäädä keskeltä vähän liiankin sitkeäksi, koska sitä oli äärimmäisen vaikea leikata... Leikkaushaasteista selvittyämme torttu katosi kuitenkin nopeasti lautasilta suuhun viimeistä murua myöten. Mansikatkin maistuivat ihan mansikoilta, vaikka ulkolaisia olivatkin. Mulla jäi kyllä vielä jotain  hampaankoloon (marenkia?) tämän pavlovan suhteen, tätä pitää vielä koittaa uudelleenkin, josko sitten leivosten muodossa onnistuis paremmin...


2 kommenttia:

  1. Nam! Herkullisen näköinen ja varmasti ihanan makuinenkin :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Pia! Pavlova on tosiaan ihanan keveä jälkiruokaherkku :)

    VastaaPoista

Pienikin kommentti ilahduttaa!