tiistai 11. huhtikuuta 2017

Vihreää näkyvissä

Kovin ovat heiveröisen näköisiä nämä tomaatinalut, saadaankohan näistä mitään kesällä?
Tänä vuonna me kylvettiin hyötykasvien siemenet ensimmäistä kertaa itse, parina edellisenä vuotena ollaan ostettu taimet kaupasta. Tulossa olisi punaista ja keltaista kirsikkatomaattia, kesäkurpitsaa ja kasvihuonekurkkua. Hyvin lähtivät itämään, mutta mites tästä eteenpäin? Neuvokaas kokeneemmat kotipuutarhurit :) Pitääkö noita tukea jossain vaiheessa, koska siirretään isompiin ruukkuihin? Ensin olivat lämpimässä takan päällä, mutta itämisen jälkeen siirrettiin valoisalle ja viileälle kuistille. Jossain vaiheessa sitten tarkoitus siirtää kasvihuoneeseen. 

Vähän lisää tomaatintaimia.

Kesäkurpitsaa ja kasvihuonekurkkua.

Mitenkäs siellä, onko vastaavia hommia meneillään?

4 kommenttia:

 1. Ihan hirvittää, ehdinkö...siemeniä ostettu jos jonkinlaisia, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi laittaa multiin.Onneksi niistä suurimman osan saa laittaa suoraan lämpimiin multiin ulos vähän myöhemmin. :)
  Aivan ihkut nämä sinun "pienoiset".<3
  Valitettavasti minulla ei ole sinulle antaa vinkkejä, koska aika noviisi olen itsekin.Vasta tänä kesänä aion perustaa kunnon kasvimaan maalla.Katsotaan, mitä saamme aikaiseksi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, katsotaan! Meilläkin on tarkoitus tehdä pieni kasvimaa pojille, johon kylvetään siemenet sitten suoraan, kun ilmat vähän lämpenevät: salaattia, sokerihernettä, persiljaa ja tilliä nyt ainakin. Lisäksi olisi tarkoitus perustaa uusi mansikkamaa, vanha on niin kuivalla paikalla että satoa ei kovin paljon ole tullut ja nyt olisi muutenkin aika vaihtaa taimet. Kiva seurata sinunkin pihapuuhastelujasi :)

   Poista
 2. Ei nuita tarvitse siirtää mihinkään, kerta olet kylvänyt vain yhden siemenen per maitotölkki. :D Jos taimia on useampi samassa, niin sitten ne kannattaa koulia omiin purkkeihinsa. Isommat taimesi näyttävät jo kaipaavan tukikeppejä. Taimia voi myös pikkuhiljaa alkaa lannoittamaan. :)

  Mä just tänään koulin paprikan taimet omiin purkkeihinsa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin oli ensin nuo tomaatit isossa laakeassa astiassa, mutta sitten siirrettiin yksittäin purkkeihin. Täytyypäs alkaa tukemaan ja lannoittelemaan taimia, kiitos vinkistä :)

   Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa!