Sataa sataa aina aina vaan... Alkaa jo kyllästyttää tämä vetinen sää, kun ei olla oikein päästy ulkoilemaan kunnolla pariin päivään ja sen kyllä huomaa sekä omista että lasten fiiliksistä. Eilinen sateinen ilta käytettiin leipomalla Hanna-tädin kakkuja. Olen syönyt näitä viimeksi lapsena, mutta minusta ne ovat tosi hyvän makuisia ja sopivat jouluun siirappipiparien kaveriksi. Pehmeäksi jäävä sisus takaa sen, että nämä suorastaan sulavat suuhun :)
Hanna-tädin kakut
100 g voita
1 dl erikoishienoa sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl vaniljasokeria
0,5 tl kardemummaa
(0,5 tl piparkakkumaustetta)
3/4 dl kuohukermaa
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon vuorotellen keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kerma. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa.
Jaa taikina neljään osaan ja pyörittele niistä tankoja. Leikkaa tangot kymmeneen osaan ja pyörittele palloiksi uunipellille. (Annoksesta tulee 40 piparkakkua). Paista 200-asteisen uunin keskitasossa noin kymmenisen minuuttia. Nauti jäähtyneenä glögin, kahvin tai teen kanssa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Pienikin kommentti ilahduttaa!