keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Luukku 16 - Pitsityynyt


Hupsista, luukku 15 jäi näköjään uupumaan... Mutta tässä taas joitain aikaansaannoksia pukinkonttiin: pitsityynyt, joiden tekemisen aloitin jo kesällä ja jotka viimein tulivat valmiiksi. Itse virkkaaminen oli mielestäni näissä se kivoin ja helpoin juttu, sopivan sisätyynyn ja tyynyliinan tekeminen aiheuttikin sitten enemmän päänvaivaa... Useiden versioiden jälkeen jouduin toteamaan, ettei tyynyliina + sisätyyny -yhdistelmästä tule nättiä tähän projektiin. Siispä ihan yksinkertaisesti leikkasin kaksi ympyrän muotoista palaa ja ompelin ne yhteen jättäen pienen kääntöaukon. Sitten täytteet sisään, aukko kiinni ja käsin ommellen pitsipäällinen tyynyyn. Tämä ei nyt ole niin pesuystävällinen, kuin alunperin suunnittelin, mutta ei voi mitään... Pitsipäällisen ohje on teoksesta 201 ideaa pieniin ja suuriin virkkaustöihin (Melody Griffiths). Pitsin alla on yksivärinen kermanvaalea puuvillakangas, alapuolella Laura Ashleyn sisustuspuuvillakangas, jonka löysin Eurokankaan palalaarista. Summa summarum, valmista tuli, mutta taas kerran sain huomata, ettei näitä viimeistelyhommia kannata jättää viimeisiin päiviin ennen joulua. Jokohan ensi jouluna opin?





8 kommenttia:

 1. Ooh, onpa hienoja ♥ Lahjakas olet!

  VastaaPoista
 2. Oi tavaton miten kauniita tyynyjä olet tehnyt. Minäkin tahtoisin tuollaise joulupukilta, koristamaan sohvaamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Noksu! Aika nättejä näistä tuli omastakin mielestäni, joten kaksi taidan antaa lahjaksi ja yhden pitää itselläni :)

   Poista
 3. Oi miten upeita ja herkkiä! Pikkuisen harmittaa, että joudun itse jättämään tämmöiset ihanuudet haaveilun tasolle, kun meillä noin vaaleat sävyt olisi salamana täynnä mustia koirankarvoja :D Ps. Sinulle on sähköpostia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Julia! Mullakin mustat kissankarvat olivat välillä kiusana tekovaiheessa, varsinkin kun kissamme on viime aikoina tykännyt nukkua käsityökopassani... Hyvä kun mainitsit sähköpostista, en tule kovin usein sitä selanneeksi! Ja oi miten kiva uutinen viestissäsi oli :)

   Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa!