Teen kuivakakkuja aika harvakseltaan, mutta jouluisin on melkein aina tullut tehtyä joko taateli- tai maustekakku (tai joskus jopa molemmat). Tänä vuonna oli maustekakun vuoro. Vaikka tämä onkin kuivakakku, on se varsin mehevä ohjeessa olevan piimän ansiosta. Maku on aika lailla sama kuin siirappipiparissa, mutta koostumus pipariin verrattuna pehmeä ja mehevä. Maustekakun olen aina tehnyt alla olevan ohjeen mukaan, joka on peräisin äitini reseptikirjasta.
Maustekakku
3 dl piimää
200 g voisulaa
2 dl sokeria
1 dl siirappia
2 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa
2 tl kardemummaa
1 tl soodaa
6 dl vehnäjauhoja
Sekoita keskenään piimä, jäähtynyt voisula, sokeri ja siirappi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunin alatasossa 175 asteessa noin 40-50 minuuttia. Nauti hyvässä seurassa kahvin tai glögin kanssa!
Huomenta!
VastaaPoistaOi, näyttääpä herkulliselta!
Pst. Kiitän antamastasi tunnuksesta. Haasteeseen on nyt vastattu. :) http://vinopino1.blogspot.fi/2015/12/luukku-12.html
Kiitos kun otit haasteen vastaan Marie! Kivoja vastauksia :)
PoistaSinulla on ihanan ja herkullisen oloinen blogi! Taidankin heti liittyä lukijaksesi.
VastaaPoistaAnnoin sinulle myös blogissani pienen tunnustuksen/haasteen http://kepsakka.blogspot.fi/2015/12/johan-pisti-pohtimaan.html. Saa ottaa vastaan ja laittaa eteenpäin jos haluaa. :)
Hyvää joulun aikaa!
Kiitos Kaisuli ja lämpimästi tervetuloa lukijaksi! Kiitos myös tunnustuksesta, täytyypä käydä kurkkaamassa. Ihanaa uutta vuotta!
Poista