tiistai 29. syyskuuta 2015

Anna sen kameran laulaa

Lapset alkavat jo tottua siihen, että monesti mulla on kamera mukana ja kuvailen vähän sitä sun tätä sisällä ja ulkona. Vieressä pyörii usein kaksi apukuvaajaa, jotka haluavat aina nähdä kuvat ja kolmevuotias usein haluaisi myös itse kuvata. Valitettavasti meillä on vaan yksi kamera, jota en mielellään anna lasten käyttöön, kun pelkään että kohta ei ole sitä yhtäkään toimivaa kameraa... Olen luvannut esikoiselle jossain vaiheessa oman kameran, mutta sitä odotellessa sain ihan mahtavan idean askarrella lapsille omat Tikon Coolpixit (nimi tulee kissamme Tigranin lempinimestä, ja sattumalta kameran muistikortilla onkin jo valmiina yksi Tigranin kuva). Kamera on leikattu pahvista ja piirsin siihen linssin ja nappuloita, leikkasin tihrusteluaukon, ja lopuksi tein kotitekoisen laminoinnin kontaktimuovista. Isommat lapset voisivat tietysti itse olla enemmän mukana kameran ehostuksessa ja nappuloiden sun muiden suunnittelussa. Näistä tuli tosiaan aika nopeasti kyhätyt - jos ehdin, voisin tehdä vielä astetta hienommat versiot, joissa on remmit ja kaikki.


Aika hauskat näistä kuitenkin tuli, vaikka itse sanonkin. Varsinkin esikoinen on äärimmäisen ihastunut kameraansa ja kulkee sen kanssa kaikkialle, katsoo myös tarkasti että painaa oikeaa nappia laukaistessaan kuvan. Ja me aikuiset ollaan jouduttu vähän väliä huutamaan muikkua, kun jatkuvasti jompikumpi paparazzeista on perässä! Mielikuvituksen voima on mahtava :)


Muikku!

4 kommenttia:

 1. Ihanat ikiomat kamerat! Kestävät kovempaakin käyttöä ja ovat helppo ottaa mukaan :) Söpö kuva tuo viimeinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Pia! Joskus sitä itsekin yllättyy, miten noin simppelistä ja nopeasti kyhätystä askartelusta voi olla niin paljon iloa :)

   Poista
 2. Hih =) Hyvä idea. Tartteekin tehdä tyttöjen kanssa tällaiset kamerat, kun ovat kovia kuvaamaan ilman kameraakin ;)

  Kiitos leikkilauantai -linkkauksesta =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nämä ovat kyllä olleet yksi onnistuneimmista askarteluista lapsille (ainakin käyttöasteen perusteella) ;)

   Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa!