tiistai 15. syyskuuta 2015

Nostalgialeluja

Loppukesästä käydessämme vanhempieni luona aloin itsekin penkoa lelukoppia vähän tarkemmin. Vanhempani ovat onneksi säästäneet aika paljon minun ja veljeni vanhoja leluja, jotka ovat tänä päivänä omien lasteni kovassa käytössä mummila-vierailuilla. Lelut kuvastavat kyllä hyvin aikaansa, autot ovat ajan mallien mukaisia eikä esim. metallinhohtoväreistä ole tietoakaan. Länsisaksalaiset kumieläimet tuovat veikeissä väreissään tuulahduksen 80-luvulta, toisen näköisiä ovat vauvojen lelut nykyisin ;) Onko sinulla säilynyt joitain leluja, jotka nostattavat nostalgiafiilistä? 

Otan näillä kuvilla osaa myös Pienen Linnun makrokuvahaasteeseen, jossa teemana tällä viikolla varjot. Otin kaikki kuvat melkein samalta istumalta, mutta ylimmäisissä kuvissa aurinko on pilven takana, ja se vaikuttaa jännästi kuvien tunnelmaan. Alakuviin suora auringonpaiste tuo erilaista terävyyttä, ja luo myös kunnolliset, teräväreunaiset varjot esineille. Näillä mennään tällä viikolla, kurkkaa muiden varjoisia kuvia täältä. Värikästä viikkoa!

20 kommenttia:

 1. Vähänkö on siistejä! Onhon noissa ensimmäisissä kuvissa menneiden aikojen varjot, kahtia jakautunut Saksa yms. Ja ajatella että pikku-autotkin olivat ihan toisen mallisia, kuin nykyään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös olekin :) Hyvin hoksattu tuo "menneiden aikojen varjot"!

   Poista
 2. Kivoja :D

  Mulla on tallessa vauvanukke lapsuudesta, jotain barbeja ja sen sellaista ysärikamaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on barbit tallella ja nuket, mutta jäbät ei tunnu niistä innostuvan. Itkevää nukkea (joka selkään taputuksesta alkaa äännellä tyytyväisemmin) he suorastaan pelkäävät..

   Poista
 3. Hauskoja perintöleluja! Meillekin on kotiutunut useita 80-90-lukujen pehmoleluja ja muutamia palapelejä. Enemmän nostalgialeluja voi kuitenkin ihmetellä tyttöjen isovanhempien luona. :)

  VastaaPoista
 4. Kiva miettiä menneisyyden varjoja hauskoja perintöleluja katselemassa. Noissa kaikissa on pyörät alla. Ehkä se kuvastaa ajan kulumista kun tässä nyt ryhdyttiin filosofoimaan :)

  VastaaPoista
 5. Matka menneeseen näkyy kuvissasi. Ihanat, vahvat värit noissa leluissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värit ovat kyllä kivan kirkkaat, itse tykkään tuosta ekan kuvan sinisen ja oranssin yhdistelmästä. Olen huomannut, että minua viehättää myös 70-luvun värimaailma, jonkun verran tulee lapsille tehtyä väritykseltään retrohenkisiä vaatehankintoja.

   Poista
 6. Ihania muistoja! Tuollaisia värikkäitä eläinleluja en ole nähnyt aiemmin, mutta kolhiutuneet pikkuautot ovat tosi nostalgisia. Pidän erityisesti autokuvista juuri terävämpien varjojen ansiosta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara. Autokuvien aurinkoisuus tuo mieleen myös kesän.

   Poista
 7. Hienoja leluja. Omasta lapsuudesta ei hirveästi ole tallella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi. Harmi kun ei ole niin paljoa säilynyt, mutta toisaalta sen ymmärtää kun tavaraa kertyy ympärille kokoajan. Minäkin myin paljon lapsena kirpparilla omia vanhoja leluja, vaatteita ja kirjoja pois. Erityisesti harmittaa nuo kirjat nyt kun on omia lapsia, niitä olisi ollut kiva heidänkin kanssaan katsella...

   Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa!