maanantai 26. syyskuuta 2016

Kaksi herkkua luumuista

Herkkulakko on kutakuinkin muuten pitänyt, mutta noin kerran viikossa olen jotain hyvää leiponut ja siitä nauttimisen itselleni sallinut. Vähän aikaa sitten meitä hemmoteltiin mukavalla luumusadolla, joten tässä muutama luumuinen leivonnainen. Piirakka on tehty tuoreista luumuista ja kääretorttuun luumuista makua tuo kardemummalla ja kanelilla maustettu luumuhillo (toki mikä tahansa muukin luumuhillo käy).


Luumu-mascarponepiirakka

Pohja: 
125 g voita
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
0,5 dl tomusokeria
1 muna

Täyte:
100 g mascarponejuustoa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 munaa
1,5 dl tomusokeria

Pinnalle:
0,5 kg luumuja
2 rkl ruokokidesokeria

Sekoita pohjan aineet monitoimikoneessa tasaiseksi taikinaksi, ja painele se vuoan pohjalle. Vatkaa täytteen aineet tasaiseksi ja levitä pohjalle. Halkaise luumut ja poista kivet. Painele luumut täytteen päälle ja ripottele lopuksi pinnalle ruokokidesokeria. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Nauti! 


Luumuinen kääretorttu

1 vaalea peruskääretorttupohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,75 dl perunajauhoja
1 tl vehnäjauhoja

Täytteeksi:
1,5 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
125 g mascarponejuustoa
1 dl tomusokeria
n. 2 dl mausteista luumuhilloa (keitin hillon tällä reseptillä)

Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti kaapimella nostellen. Levitä leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasossa noin 6-8 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä ennen täyttämistä.

Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuustot sekä tomusokeri. Levitä hillo ja kermavaahto-tuorejuustoseos kääretorttupohjan päälle, rullaa ja laita jääkaappiin odottamaan tarjoiluhetkeä.

4 kommenttia:

Pienikin kommentti ilahduttaa!