tiistai 6. tammikuuta 2015

Katsaus menneeseen ja tulevaan vuoteen


Niin se vaan saatiin vuosi 2014 päätökseen ja uusi vuosi alkuun. Mennyt vuosi on pitänyt ennen kaikkea sisällään opettelemista nelihenkisenä perheenä elämiseen. On ollut ihanaa seurata poikien kasvua ja kehitystä: Tähtisilmä (2v10kk) oppi jo kesällä päiväkuivaksi, ja joulun alla jäivät tarpeettomiksi myös yövaipat, samaten tutit luovutettiin Korvatunturin tonttuvauvoille (vauva-aika on auttamattomasti jäänyt taa...!). Omppuposki (1v1kk) on kehittynyt vuoden aikana pikkuvauvasta taaperoksi, ja harjoittelee parhaillaan puhumista ja kävelyä. Pikkuhiljaa pojille on löytynyt myös yhteinen huumori ja leikit.

Erityisesti syksy on kuitenkin ollut aika raskas, mikä iskeytyi tajuntaan vasta joulunpyhinä, kun ehdin vähän hengähtää - pari päivää joulun jälkeen olisin voinut vain nukkua. Raskaan ja stressaavan syksystä ovat tehneet erityisesti työkuviot sekä työn ja perheen yhdistäminen, kuopuksen levottomat yöunet ja loppuvuoden perheessämme jyllännyt flunssakierre. Samalla huolenpito omasta itsestä on jäänyt muiden kiireiden jalkoihin.

Mulla ei ole ollut tapana tehdä mitään ihmeellisiä uudenvuodenlupauksia, mutta aina sama kunto- ja ruokaremppa pyörii joulun mässäilyjen jälkeen mielessä. Tässä elämäntilanteessa aika ja energia eivät kuitenkaan riitä mihinkään erityiseen kuntokuuriin tai eri ruokien kokkaamiseen itselle ja muulle perheelle. Sen sijaan teen pari pikku muutosta, joiden uskon lisäävän omaa ja sitä kautta muunkin perheen hyvinvointia ja jotka lisäksi ovat suhteellisen helposti toteutettavissa:

  1. Nukun enemmän - Pyrin menemään vähäön aikaisemmin nukkumaan, mikä on tällä hetkellä käytännössä ainoa keino lisätä unen määrää. 
  2. Järkeistän ajankäyttöäni - Pyrin tarkemmin erottamaan työn ja vapaa-ajan, ja lokeroin tietyt asiat vain tietyille viikonpäiville.
  3. Juon enemmän vettä - Pyrin juomaan vähintään kaksi litraa päivässä vettä, ja hillitsemään siten näläntunnetta ja parantamaan aineenvaihduntaa.

Ei kuulosta kovin vaikealta! Haastan itseni tässä kevään mittaan myös yhdessä toisessa jutussa, mutta siitä lisää myöhemmissä postauksissa.


Energisempää Uutta Vuotta 2015!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienikin kommentti ilahduttaa!