keskiviikko 4. elokuuta 2021

Kesäloman hedelmiä, osa 1: Sydänsukat ja kortti rippilapselle


Heipä hei piiiitkästä aikaa! Kylläpä venähti pitkäksi tämä tahaton blogiloma :) Loppukevät/alkukesä otti töiden puolesta sen verran voimille, että piti karsia kaikesta, mikä ei ollut ihan pakollista. Nyt kuitenkin tuntuu kivalta palata kesäloman jälkeen tänne blogimaailmaan esittelemään kesälomalla syntyneitä juttuja. Luovuus vaatii näköjään aikaa olla ja pysähtyä, sitten taas syntyy juttuja. Puikot ovat käyneet ahkerasti ja jotain muuta pientä on tullut myös askarreltua, ja näitä juttuja on tulossa seuraaviin postauksiin. Loma meni mukavasti, joskin paheneva koronatilanne toi synkkiä pilviä tänne Turun seudun kesään. Olin jotenkin ajatellut, että lomalla uskaltaisi jo liikuskella ilman maskia ja käydä vaikka ulkona syömässä, mutta niin vaan kävi että perusvaihe jäi muutamaan viikkoon ja nyt ollaankin taas pahimmassa leviämisvaiheessa :( 
 
Lomalla ei siis ollut kovinkaan paljon suunniteltuja reissuja tms., mutta saaristossa vietettiin rentoa aikaa ja jokunen museokäynti ja ostosreissu mahtui lomaan. Uin meressä monta kertaa, ja pojatkin oppivat uimaan ilman apuja. Kotona tehtiin isompaa siivousta ja pieniä uudistuksia, jotka toivottavasti helpottavat arkea. Ja käsitöitä mahtui lomaan mukavasti :) Hyvään lomaan ei siis loppujen lopuksi tarvittu mitään kovin ihmeellisiä aineksia.

Tässä ekassa postauksessa esittelen Nina Laitisen Ihanat, jotka lähtivät sukulaistytön rippilahjaksi höystettynä muutamalla setelillä sukanvarteen. Innostuin pitkästä aikaa maalaamaan kortin, jonka väliin printtasin Vexi Salmen sanoituksen Maailma on kaunis - noissa sanoissa on jotain pysähdyttävää: 

Maailma on kaunis ja hyvä elää sille
Jolla on aikaa ja tilaa unelmille
Ja mielen vapaus, ja mielen vapaus
 
On vapautta kuunnella metsän huminoita
Kun aamuinen aurinko kultaa kallioita
Ja elää elämäänsä, ja elää elämäänsä
 
On vapautta valvoa kesäisiä öitä 
ja katsella hiljaisen haavan värinöitä
Ja elää elämäänsä, ja elää elämäänsä
 
Maailma on kaunis ja hyvä elää sille
Jolla on aikaa ja tilaa unelmille
Ja mielen vapaus, ja mielen vapaus
 
On vapautta istua iltaa yksinänsä
Ja tuntea tutkia omaa sisintänsä
Ja elää elämäänsä, ja elää elämäänsä
 
On vapautta vaistota viesti suuremmasta
Ja olla kuin kaikua aina jatkuvasta
Ja elää elämäänsä, ja elää elämäänsä
 
Maailma on kaunis ja hyvä elää sille 
jolla on aikaa ja tilaa unelmille
Ja mielen vapaus, ja mielen vapaus


Millainen sinun kesälomasi oli? Ehditkö pysähtyä ja unelmoida?   

 

7 kommenttia:

 1. Voi miten kauniit sukat erilainen kantapääkin ja lisäykset. Samoin kortti, todella onnen tyttö.
  Ei lomaan tarvitse mitään järisyttävää olla että siitä nauttisi ja rentoutuisi. Mukavaa että olet viettänyt ihanan loman perheen kanssa siinä on juurikin laulun ainekset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Minustakin loma oli kyllä rennoimmillaan näin, kun ei oltu liikaa ohjelmoitu. Oli kuitenkin tärkeää, että välillä pääsi vähän pois kotinurkistakin :)

   Poista
 2. Lomanne kuulostaa koronasta huolimatta onnistuneelta!
  Luovuus tarvitsee pysähtymisen ja aikaa,siinä olen kanssasi vissisti samaa mieltä!
  Kauniit sukat sai sukulaistyttönen ja ihanan kortin,olet taiteellinen!😍
  Tästä on nyt n.3 päivää kun kuuntelin youtubesta useamman artistin esittämänä tuon Vexin (että rillumarei-sanoittajasta löytyikin noin syvällisen kaunis puoli) upean,upean kappaleen ja liikutuin kyyneliin.Se on yksi mielikappaleistani.Sanat kätkevät sisäänsä suuren viisauden ja ovat itselleni hyvin henkilökohtaiset.
  Kiitos kysymästä,ehdin pysähtyä ja unelmoida,säilöä paljon voimia talven varalle.❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, näin voi sanoa, vaikka koronanpelko vähän varjostikin menoja ja fiiliksiä... Kiitos <3 Heh, telepatiaa, että samainen biisi on sinullakin ollut mielessä. Tippa linssissä minäkin sanat korttiin liimasin. Ihanaa, että kesä on tuonut sinulle pysähtymisen ja unelmoinnin paikkoja :)

   Poista
 3. Erittäin kauniit sukat! Tuo on myös yksi minun lempparibiiseistäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Biisi on sykähdyttävä, toinen suosikkini Vexin sanoituksista on Sydämeeni joulun teen, siinäkin on jotain tosi herkkää.

   Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa!