tiistai 25. elokuuta 2020

Lumihiutalelapaset

 

Kesälomalla innostuin neulomaan myös nämä lumihiutalelapaset. Ohje löytyi Novitalta, samoin langat, eli seiskaveikasta toteutin. Malli oli kiva ja erilaisilla väriyhdistelmillä saisi mukavan vaihtelevia komboja, jos joskus innostuisi tekemään useammat. Joululahjaksi nämäkin menossa.

 

Meillä viime viikko oli vähän kurja, pojat saivat melkein heti koulun alettua flunssan ja piti sitten käydä ekoissa koronatesteissä. Tulokset olivat onneksi negatiiviset, mutta hiukan hirvittää, millainen testausrumba tästä syksystä onkaan tulossa, lapsilla kun aika useinkin pientä nuhaa yms. esiintyy. Ja aina stressaa tietysti, miten saa omat työjutut järjesteltyä kun kotona sairastetaan. Huoh... Voi kun tämä korona nyt menisi pian ohi. 

 

Nuhaisuudesta huolimatta ja siitä päästyämme olemme viettäneet paljon aikaa metsässä. Lähimaasto on mustikkaa pullollaan ja kanttarellejakin on löydetty poikkeuksellisen paljon. Onneksi tämä mielenrauhan tyyssija ja keräilijän aarreaitta on aina auki, ja kotiovelta sinne on vain pari metriä. Korona-aikana metsärakkauteni on vahvistunut entisestään <3

16 kommenttia:

 1. Älä muuta sano,miten tästä koronasta selviäisi ilman metsää!
  Tuo on varmasti suuri rasite alakouluikäisten perheissä tänä syksy/talvena,että aina on epäiltävä koronaa.Ja kun sitä tavallista lentsuakin on koko ajan tarjolla kouluissa ja päiväkodeissa.
  Tsemppiä teille sinne.❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tulisin varmaan hulluksi jos ei olisi tätä luontoa ympärillä :D Kiitos tsempeistä <3

   Poista
 2. Ja p.s.sinulla kohta pukinkontti täynnä kaikkea ihanaa villaista.😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tänä vuonna näin. Aattelin vähän vähentää kulutushysteriaa ja panostaa itse tehtyyn :)

   Poista
 3. Ihanat lapaset <3 Saapa nähdä, mitä tästä koronasta vielä tulee. Ihmiset matkustaa ulkomaille ja tuovat sieltä koronaa. Aika pahalta näyttää tilanne. Minäkin rakastan metsässä olemisesta. En juurikaan välitä marjastaa, mutta tykkään sienestää. Mieheni ei syö sieniä, joten tänäkin syksynä kun olen saanut korikaupalla herkkutatteja, olen niillä ilahduttanut sukulaisia ja ystäviä. Ei sitä itse pysty kaikkia syömään. Mukavaa keskiviikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Onneksi toistaiseksi tartunnat ovat pysyneet aika hyvin aisoissa, toivottavasti jopa vältettäisiin toinen aalto. Se on nyt vaan meistä ihmisistä kiinni, kuinka tarkasti noudatetaan ohjeita ja karanteenimääräyksiä. Mun selkäni ei pahemmin marjastuksesta välitä, sieniä minäkin mieluummin poimin :)

   Poista
 4. Nätit lapaset! Oon kanssa yhdet tehnyt samalla mallilla. :) Ja tsemppiä testausrumbaan ja mukavia hengähdyshetkiä metsässä! Niitä tarvitaan aina välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo oli kiva malli :) Ja joo, metsässä on hyvää breathing spacea ;)

   Poista
 5. Kiva malli, johon saa varmaan aina uutta ilmettä väriä vaihtamalla.
  Lapsiperheessä on varmaan toi nuhastelu/ kuumeilu hankaluutena, kun on useampi "pöpöjenkerääjä". Kouluissa ja päiväkodeissa varmaan liikkuu aina jotain.
  Olis aika kiva päästä jo näistä maskeistakin töissä, mut tuskin tänä vuonna.. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu:) Meilläkin kaikki kolme eri ryhmissä, niin väkisinkin tulee jotakin kotiin. Onneksi nyt on mennyt sen suhteen ihan hyvin muutama viikko, toivottavasti jatkossakin :) Minäkin kokeilin maskia ekaa kertaa viikko pari sitten, aika tukala oli sellainen kertakayttöinen.

   Poista
 6. Kauniit kintaat sanotaan meillä ja kiva malli. Jouluunhan ei loppujenlopuksi ole pitkä matka joten kannattaa aloittaa ajoissa tämä valmistus. Metsä on onneksi meillä myös lähellä ja sen antimia on kerätty runsaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Jep, mä aloittelin jo keväällä:) Siunattuja me, joilla luonto lähellä :)

   Poista
 7. Niin kauniit lapaset! 💗
  Kyllä nyt Korona sais jo mennä ohi. Ärsyttää todella tapahtumien peruuntuminen ja jatkuva varuillaan olo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Samaa mieltä, ärsyttävää kun aina täytyy miettiä, mihin uskaltaa mennä...

   Poista
 8. Upeat lapaset! Raikkaan näköiset. Kyllä tämä korona nyt vaikeuttaa asioita aikalailla. Ja lapsiperheissä homma on vielä hankalampi. Työkuviot menevät aikalailla sekaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo, toivotaan ettei tule kovin tautista talvea.

   Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa!