tiistai 8. syyskuuta 2020

Salmiakkisukat miehelle ja puutarhan syksyä

Taas on viikkoja vierähtänyt ja syyskiireet toden teolla alkaneet, joten on vähemmän ehtinyt tänne blogin puolelle. Myös käsityöt ovat edenneet tuskallisen hitaasti, mutta onneksi näitä kesällä valmistuneita on vielä esittelemättä. Tässä tällaiset perinteiset miesten kirjoneulesukat, jotka neuloin seiskaveikasta tämän ohjeen mukaan. Nämä taitavat olla ekat miesten sukat, jotka olen koskaan neulonut! Joululahjaksi nämäkin :)

Pihalla on jo varsin syksyiset meiningit, ja kesäkalusteita ym. ollaan jo laitettu talvisäilöön. Auringonkukat sentään vielä kukkivat, samaten jonkinlainen kelloköynnös, jonka saimme anopilta. Oma karhunvatukkapensaskin puskee marjaa ensimmäistä kertaa, vaikka se on jo usean vuoden pihallamme viettänytkin. Mustikoilla olen vieläkin välillä käynyt, ja keräillyt myös sormet verellä tyrniä talteen talven varalle. Mitäs sinun syyskuuhusi kuuluu?


12 kommenttia:

 1. Hienot sukat saa onnekas herrasmies.
  Ja voi,teillä siellä karhunvatukkaa!Se on niin kaunis marja esim.kakun koristeluun.
  Minua täällä hiukan pelottaa,että koska pääsen taas maalle,kun viimeksi omat auringonkukat eivät olleet vielä avautuneet,että viekö ne yöpakkaset,kun toiveena oli suuret kimput itselleni ja läheisilleni kerätä syksyn iloksi.
  Kaunis kellokukka tuo anopilta saatu,en ole aiemmin nähnyt.
  Mukavia syyspäiviä!❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Auringonkukka on yksi lemppareitani, täytyiskin muistaa ottaa siemeniä talteen. Toivottavasti yöpakkanen ei vie omiasi. Mukavia syyskuun päiviä sinullekin <3

   Poista
 2. Kauniit sukat ja joululahjaksi aivan ihanat.
  Auringonkukkaa minäkin kasvatin matalana, otan siemenet talteen jos saisi ensivuonna enemmän näitä syksyn kukkijoita vaikka maljakkoon.
  Me siirsimme karhunvatut ja tekivät nyt vain muutaman marjan, josko taas sitten ensi vuonna enemmän.
  Tyrni onkin oikea terveyspommi.
  Minulla alkaa nyt vasta nämä puutarhan kasvien siirrot ja muut syksy hommat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Me poistimme paljon vattua karhunvatukan ympäriltä, ja ehkä se siksi innostui marjomaan tänä vuonna ensi kertaa. Tyrniä on pari vuotta kiusannut jokin ötökkä, mutta mäntysuopakäsittelyillä saimme puskat ehtymään ja marjaakin tulee kivasti tänä vuonna. Iloa syksyn puutarhatöihin!

   Poista
 3. Todella kauniit nuo villasukat <3

  VastaaPoista
 4. Malli on tosi kiva! Tein tuommoiset aiemmin tänä vuonna. Väriä vaihtamalla taas uutta näköä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jep, samaa malliakin on kiva tehdä eri värityksellä :)

   Poista
 5. Onhan kauniit sukat <3 Karhuvatukka olis kiva myös omalla pihallamme. Kesäkalusteita ei olla laitettu talviteloille, mutta pitää lähteä köyttämään ne kiinni, kun myrsky tulossa, ettei tarvi niitä noutaa naapurin tontilta. Mukavaa syksyn jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Toivottavasti vältyitte myrskyvahingoilta, me selvittiin onneksi sähkökatkoitta ja pahemmitta vahingoitta.

   Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa!