perjantai 19. lokakuuta 2018

Villanuttu nukelle


Mulla jäi vaahtissukista vajaa kerä Adlibriksen SockiPlus-lankaa, ja siitä tulikin sopivasti villatakki nukelle. Tämä syntyi parina sunnuntaina, ihan omasta päästä, sen suurempia suunnittelematta. Puikot olivat kokoa 7, mikä oli ehkä hieman turhan iso koko lankaan nähden. Neuloin etu- ja takakappaleet alaosasta yhtenä kappaleena ja yläosasta päättelin muutaman silmukan hihansuita varten. Hihat tein erikseen. Silmukkamäärät taisivat olla alaosaan 60 (etu-taka-etu 15-30-15), ja hihoja varten päättelin väleistä aina kaksi silmukkaa, jolloin yläosien silmukkaluvuiksi tuli (14-29-14). Pääntietä varten päättelin etukappaleen reunoista muutaman silmukan. Hihoissa silmukoita oli 20 ja tein matkan varrella yhden lisäyksen molemmille puolille. Kokoamisen jälkeen virkkasin etureinoihin kiinteitä silmukoita, ja muutaman ketjusilmukan nappilenksuksi. Ehkä aavistuksen väljä takista tuli, täytyypäs seuraavalla kerralla mittailla nukkeja vielä tarkemmin :)Mukavaa viikonloppua!

10 kommenttia:

 1. Tulipas söötti takki!
  Oiva tapa käyttää langanloppuja ja saa samalla hyödyllistä ja kaunista aikaiseksi. Kiitos myös silmukkamääristä. Ehkäpä kokeilen minäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olepa hyvä, tosin ohjetta en osannut kovin selkeästi kirjoittaa auki, kun tein niin lennossa :)

   Poista
 2. Hieno villatakki ♥️ Välillä tuollaiset pikkunäptäämuset on kivoja tehdä.

  VastaaPoista
 3. Söpönen!♡ Niin kauniit napitkin.♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Napit ovat kierrätystavaraa mammani nappivarastosta, jonka läpikäyminen muuten oli pikkutyttönä yksi lempipuuhistani :)

   Poista
 4. Hempeät värit ja kauniit napit.
  Sinulta näitä syntyy ❤️

  VastaaPoista

Pienikin kommentti ilahduttaa!