torstai 4. lokakuuta 2018

Syksy saa...


Syksy on todellakin saapunut, ja sen huomaa monestakin merkistä meidän taloudessa. Tässä kooste varmoista syksyn merkeistä:

1) Kiire, kiire, kiire. Syksyn alkamisen verkkaisen kesän jälkeen huomaa jatkuva kiireenä. On työt ja päivähoito, harrastukset, vanhempainillat, kaverisynttärit ja vaikka mitä muuta. Jonkun "ylimääräisen" menon, kuten kampaajareissun, sovittaminen kalenteriin vaatii jo aikamoista sovittelua tässä arjen palapelissä. Kun kaikki menemiset on hoidettu, jäljellä on vielä vinopino kodin töitä, mitkä pitäisi saada tehtyä: pyykkikori tursuilee liitoksistaan lattialle, puhtaan pyykin kaapin ovi ei mene kiinni, puut on vielä kantamatta suojaan, kausivaatteet karkuteillä ja saunanlauteetkin piti öljytä jo kesällä. No, ainakaan tekemisen puutteesta ei tarvitse kärsiä!

2) Lasten- (ja aikuisten)taudit. No heti kun työt, koulut ja päivähoidot, alkavat tietty kesän ajan uinuneet pöpöt jyllätä. Kun yhdestä epidemiasta selvitään, jo toinen tauti kolkuttelee ovelle. Täistä ja kihomadoista varoitellaan. Enterorokko ja muut kummallisuudet, joista ei ennen lapsia ollut mitään tietoa tai muistikuvaa, tulevat valitettavankin tutuiksi. Sairastelukierre aiheuttaa taas lisää painetta kohtaan 1, kun työt kotona ja työpaikalla kasautuvat. Varsinkin tämä syksy on osoittautunut harvinaisen tautiseksi, toivotaanpa että se tarkoittaa taudittomampaa loppuvuotta!

3) Takkaterapia. Se ihana tunne, kun ulkona on jo pimeää ja viileää, ja illalla saa vajota koomaan takkatulen lämmössä.

4) Kässähimo. Syksy on täynnä käsityöinspiraatiota, mikä saattaa saada tekemään harkitsemattomia lankaostoksia jo valmiiksi täyteläiseen lankavarastoon. "Mut kun ne uutuussävyt oli niin herkullisia" ja "Tässä onkin nyt sitten monen vuoden sukkalangat", kuulen vakuuttelevani itselleni hätäistä ostopäätöstä. Tätä kohtaa tosin laimentavat kohdat 1 (missä välissä sitä ehtisi vielä neuloakin) ja kohta 3 (koomassa ei voi neuloa). Suunnitelmia olisi siis vaikka muille jakaa, käsitöitä itselle ja lahjoiksi, joten ei muuta kuin kutimet käteen!

Viimeisin lankatilaukseni...

5) Herkkuhimo. Koska kohdat 1 (no syön nyt nopeasti tän suklaapatukan, kun en ehdi mitään kunnollista), 2 (kipeänähän sitä saa hemmotella itseään herkuilla, mutta kuukauden mittainen flunssa voi kostautua tässä suhteessa, tiedän kertoa) ja 3 (jos ei pysty neulomaan, voi vähän kuitenkin herkutella takan ääressä) sekä lisääntyvät pimeys ja kylmyys (tankkaavathan eläimetkin talven varalle).

Mauri-myrskyä ihmettelemässä Kustavin Vuosnaisissa.

Sieniretken saalis päätyi soppaan!

Siinäpä kai ne olennaisimmat syksyn merkit meidän huushollista. Lisäksi tietysti kynttilät on kaivettu esiin ja sienessäkin on käyty, ja kissatkin hakeutuvat sisätiloihin oma-aloitteisesti. Lasten mielissä välkkyilee jo Halloweenkin. Mistäs merkeistä sinä tunnistat syksyn?

14 kommenttia:

 1. Elämänmakuinen syyspostaus!😊
  Itse kun olen jo ruuhkavuosista päässyt,on hiukan hiljaisempaa ja välttyy noilta kouluista ja lastentarhoista tuliaisina tulevilta pöpöiltä.Minulla oli tänään kova päänsärky ilmatilan vaihtumisesta matalapaineesta korkeapaineeseen ja sen mukana kirkkaasta auringonvalosta.Syksyn kirkas sää joskus aiheuttaa tämän minulla,se on yksi syksyn merkki.Olen huomannut myös katsovani paljon enemmän telkkaria,jota en kesällä katsonut juurikaan.Järjestelyinto kasvaa näin syksyisin.Olen ylättänyt itseni siivoamasta niitä ikuisuusprojekteja,mm.keittiön vetolaatikoita,johon on kerääntynyt jos jonkinmoista keittiökrääsää.Ja huomaan myös miettiväni syksyisempiä värejä kotiin noiden turkoosien ja muiden kesävärien tilalle.
  Ja yksi on myös varma syksyn merkki,mietin minkävärisen muhkean kaulahuivin hankin täksi talveksi.Nyt houkuttaa sinapinkeltainen mustan takin kanssa.😊
  Mukavaa viikonloppua,toivottavasti pääset neulomaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavalta kuulostaa syksyn merkit sinulla! Telkun ja sohvan vetovoima kyllä tuppaa kasvamaan ilmojen viiletessä. Voi kun tuo järjestelyinto tarttuis meillekin, mieluummin kuin ne lastentaudit;)

   Poista
 2. Kässähimo on ihana, iskee täälläkin parhaimmillaan aina yleensä syksyisin :) Myös muu kotoilu, kuten leffaillat ja kirjojen lukeminen lisääntyy itsellä aina ihanasti syksyllä <3 Kiireen ja taudit voisin jättää...

  VastaaPoista
 3. Kylläpäs siellä tohinaa ja touhua riittää, syksy on kyllä mukavaa aikaa! Syksyn varmin merkki meidän mökissä taitaa olla ne esiin kaivetut kynttilälyhdyt:) Kaunista alkavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, lyhdyt voisi itsekin kaivaa portaille! Mukavaa alkavaa viikkoa :)

   Poista
 4. Ihana postaus. Syksyn merkit ilmassa täälläkin. Takka päällä, neule sylissä. Vaikka olenkin enemmän kesä ihminen, niin syksykin sytyttää minut näköjään kummasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kivaa kun löytyy samanhenkisiä ruudun toiselta puolen :) Mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 5. Ihana! Oot NIIN oikeassa!! Allekirjoitan jokaisen kohdan! Itse olen vielä ollut terveenä (kopkop), mutta nytkin käytän lapsen harrastukseen kuluvan ajan autossa läppärillä istuen, kun ei muuten ehdi käydä täällä blogistaniassa... oikeestaan aika kivaa laatuaikaa, kuuntelen tässä sateen ropinaa... :)

  VastaaPoista
 6. Haha, hauska postaus! Pystyn samastumaan osaan näistä jutuista. Syysflunssat ovat varma syksyn merkki. :D

  VastaaPoista
 7. Hih, hauska postaus, joista allekirjoitan monta kohtaa. Minulla itsellä näin tuoreella eläkeläisellä kalenteri täyttyy ihan itsestään. On punttisalia ja erilaisia käsityökursseja ja päälle vielä kotityöt ja askartelut. Nyt laitan (ehkä) neulepuikot huilimaan ja keskityn muihin askarteluihin. Mukavaa loppuviikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Mukavilta kuulostavat nuo sinun kiireesi :) Mukavaa loppuviikkoa sinullekin!

   Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa!