perjantai 12. toukokuuta 2017

Kasvio-projekti, vol. 1

Kevättaskuruoho

Sain alkuviikolla villin idean alkaa kerätä virtuaalista kasviota lasten kanssa. Ajatus lähti liikkeelle, kun Tähtisilmä ilmoitti minulle että "Äiti, tos tien reunassa kasvaa aika paljon kevättaskuruohoa". Olin vähän monttu auki, että mistä 5-vuotias on ko. kasvin oppinut tuntemaan (itselle se ei nimittäin ollut tuttu), mutta päiväkodista kuulemma. Siispä ajattelin että mullakin olisi vähän syytä päivittää omaa luonnonkasvien tuntemusta. Aikoinaan yläasteella keräsin, prässäsin ja pänttäsin 40 luonnonkasvia - aikamoinen homma! Tällä kertaa ajattelin päästä vähän helpommalla ja taltioida tässä kevään ja kesän mittaan aina kävelylenkkien lomassa lasten kanssa kasveja kameran muistikortille, ja sitä kautta lisätä omaa ja lasten kasvitietämystä. Syksyllä sitten voisi kuvista teettää vaikka kuvakirjan muistoksi. Tässä ensimmäisiä otoksia meidän kasvioon (korjatkaahan luontoihmiset, mikäli ollaan tunnistettu väärin ;)). 

Leskenlehti

Valkovuokko
Mukavaa - lämpimämpää - viikonvaihdetta!

8 kommenttia:

 1. Hyvä idea! Ja hyvä alku, ihana valkovuokko ja leskenlehti. Mukavaa viikonloppua ja hyvää äitienpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli <3 Minäkin tykkään ideasta tosi paljon, ja toivon että se tulee myös toteutettua kaiken kiireen keskellä. Uskon että kasviosta voi olla iloa moneksi vuodeksi. Kiitos samoin mukavaa äitienpäivää :)

   Poista
 2. Tosi kiva idea! (: Itse lapsena osasin nimetä tosi paljon kasveja, kun luonnossa paljon liikuttiin ja olin tosi kiinnostunut kasveista ja ötököistä. Kasviota en kuitenkaan koskaan joutunut keräämään. Nyt on osa vähän unohtunut jo, mutta aina sieltä muistin kätköistä jotain nippeliä löytyy. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Minäkin uskon, että lapsena opittu säilyy mielessä pitkään. Ja nyt kun lapset ovat kiinnostuneita luonnosta, niin on hyvä käyttää tilaisuus hyväksi!

   Poista
 3. Hieno idea! Minun isäni opetteli minun ja siskoni kanssa aina kesäisin kasvien nimiä ja niitä tutkittiin.Olen isälle kiitollinen tästä.
  Tallessa on myös äitini vanhat kasviot viiskytluvulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Voi miten ihanaa, että vanhat kasviot ovat vielä tallessa, varmasti todellisia aarteita! Uskon että tästä tulee kiva yhteinen projekti koko kesäksi, kunhan vain muistan pitää kameran mukana. Kohta pääsee kuvaamaan rentukoita, ojat alkavat jo kellertää.

   Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa!