sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Pehmokirja numeroistaOlen tänä keväänä innostunut tekemään pehmoisia kirjoja pikkuväelle, ja tässä toinen aikaansaannokseni (ensimmäisen löydät täältä). Ensimmäisessä kirjassa joka sivulta löytyi jokin puuha tai toiminta, mutta tässä toisessa kirjassa halusin keskittyä numeroihin ja väreihin. Tässä ei myöskään ole irtoavia osia, joten tämä käy jo ihan pienelle lukijalle. Jokaisen sivun toisella puolella on virkattu numero ja toisella puolella numeron verran jotakin luontoaiheista laskettavaa. Kirjan sivulla on vielä numeroa vastaava määrä hapsuja. Numerot virkkasin Moogly-blogin ohjeella, mutta reunustin ne vielä kiinteillä silmukoilla erivärisellä langalla. Ensimmäisen kirjan sidonta ei oikein miellyttänyt, joten tämän kirjan sivut on sidottu lenksuilla puurinkulaan. Rinkula toimii samalla kantokahvana, joka sopii pieneenkin käteen.Ykkössivulta löytyy yksi aurinko.

Kakkossivun takana on kaksi lumihiutaletta.

Kolmossivulla kukkii kolme kukkaa.

Nelossivulla luikertelee neljä etanaa.

Viitossivulla on viisi pajunkissaa.

Kuutossivulla tuikkii kuusi tähteä.

Seiskasivulta löytyy seitsemän syksyistä lehteä.

Kasisivulla lentelee kahdeksan pääskystä.

Yhdeksännellä sivulla on yhdeksän sadepisaraa.

Numero kymmenen takaa löytyy kymmenen kuusipuuta.

10 kommenttia:

 1. Niin veikeä pehmokirja, ihana lahja antaa pienokaiselle tai tehdä omalle lapselle!

  VastaaPoista
 2. Ihan mahtavan hieno!!! Ja mielestäni kyllä ihan myyntiartikkelin arvoinen keksintö!Varmasti menisivät kaikki kesätorilla. :)
  Olet näköjään tosi kätevä käsistäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olin kyllä lopputulokseen itsekin tyytyväinen, mutta sen verran työläs oli, että taitaa jäädä uniikkikappaleeksi ;)

   Poista
 3. Vitsi miten hieno ja niin kiva idea pienille katselijoille. Tuossa on ollut iso urakka, mutta on varmasti palkitseva. 😻 Melkein tekisi mieli tehdä tuommoinen, siitä saisin varmaan enemmän iloa itse. Meidän vauvalle on kelvannut leikkihin lähonnä minun mittanauha ja vispilä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teresa! Aika monta työtuntia tuohon upposi, mutta lopputulokseen olen tyytyväinen. Ei meidän pikkuneiti kyllä hirveän innostunut ole kirjasta ollut (ainakaan vielä), kolmevuotias on ehkä kaikkein kiinnostunein. Meilläkin vauvaa tuntuu eniten kiinnostavan just keittiötarvikkeet, kaukosäätimet ja kaikki sellainen joka meillä muillakin on käytössä. Itselle tuo oli hauska projekti suunnitella ja toteuttaa :)

   Poista
 4. Aivan ihana pehmokirja, upea kokonaisuus!

  VastaaPoista

Pienikin kommentti ilahduttaa!