perjantai 23. joulukuuta 2016

Joulu on täällä!


Niinhän se menee, että kun oikeassa elämässä pitää kiirettä, ei oikein tahdo ehtiä tänne blogistanian puolelle kirjoittelemaan kuulumisia. Kovasti ovat joulutouhut olleet käynnissä: piparit, limput ja kakut leivottu, piparitalo kasattu ja koristeltu, talo siivottu aika lailla lattiasta kattoon, käyty viemässä joulutervehdyksiä, kuusi kaadettu ja koristeltu... Olemme koittaneet panostaa siihen, että lapset saavat olla paljossa mukana. Kivaa ja touhukasta viikkoa on varjostanut ainoastaan pikkuneidin oksentelu tiistai-illalla ja sen aiheuttama pelko siitä, että joulupukin sijaan saammekin vierailulle Mister Noron tai jonkun muun ei-niin-mukavan jouluvieraan. Näyttää kuitenkin siltä, että selvittiin säikähdyksellä ja neidinkin olo koheni nopeasti. Kohtaus vei myös orastavan joulustressin pois, kun ainoaksi tärkeäksi joulutavoitteeksi nousi se, että oltaisiin kaikki terveitä.

Pojat koristelivat hyasinttiasetelmat metsäneläimillä (ja vähän eksoottisemmilla viidakoneläimilläkin). 

En ole juurikaan harrastanut joululakanoita tai -pyyhkeitä, mutta nämä vastustamattomat joulupyyhkeet suorastaan huusivat nimeäni Hemtexillä :)

Jouluinen pataleipä maistui keiton kanssa aatonaaton lounaalla.
Meillä joulunvietto on alkanut jo tänään, kun saimme yövieraiksi minun perhettäni. Meillä on ollut tapana näin aatonaattona tarjota jotain hyvää, arkiruasta poikkeavaa, mutta ei kuitenkaan jouluruokaa. Tämän vuoden menu näyttää tältä:

Alkumaljaksi kuusenkerkkäsiirapilla maustettua kuohuviiniä
Olutlimppua ja skagen-tahnaa
Luumuilla täytettyjä paistikääryleitä punaviinikastikkeessa ja uunivihanneksia
Pavlovaa karpalo-kinuskitäytteellä
Viskillä maustettua pähkinäpiirasta & kahvia

Saksanpähkinäpiiras saa makunsa viskistä.

Tänä jouluna kokeilin myös tällaista pähkinäistä hedelmäkakkua.

Olutlimppu ja viski-pähkinäpiiras ovat jo muodostuneet traditioiksi aatonaaton juhlapöydässä, muita tarjottavia olen vaihdellut vuosittain, ja joka joulu pitää kokeilla jotain uutta joululeivonnaistakin. Huomenna kokoonnutaan sitten isolla porukalla viettämään aattoa Isännän lapsuudenkotiin.Tunnelmallista Joulua Sinulle!

2 kommenttia:

Pienikin kommentti ilahduttaa!