Pilvinen viikonloppu on mennyt keittiössä puuhastellessa, tuloksena muutamia purnukoita kuusenkerkkäsiirappia. Kuusenkerkät ovat nyt parhaimmillaan, mutta muistathan, että keräämiseen tarvitaan maanomistajan lupa. Kokeilu sujui ihan mukavasti ja helposti, vaikka keittelyyn pitääkin varata paljon aikaa. Aktiivinen työaika on kuitenkin lyhyt. Ohjeena käytin tätä reseptiä, joskin tavallisen sokerin tilalla käytin ruokosokeria ja lisäilin sitä hieman keittelyn edetessä (ehkä yhteensä käytin noin 5-6 dl). Siirapin keittoaikakin oli minulla aavistuksen pidempi, mutta silti tulos jäi jostain syystä vielä melko juoksevaksi. Maku oli makean metsäinen - en tiedä, laittaisinko jätskin päälle, mutta loraus siirappia yhdistettynä lasilliseen kuivaa kuohuviiniä voisi toimia!
Olet siellä ahkeroinut, tätä pitäisi joskus testailla. Tuoksuu varmaan ihanalta. :) Kiitos lukijaksi liittymisestä, lisään sinunkin blogin lukulistaani. Nuo haastepostaukset ovat muuten siitä kivoja, että löytää ihan uusia blogituttavuuksia. <3
VastaaPoistaKiva kun jäit lukijaksi, tervetuloa mukaan :)
PoistaOi! Kuulostaapa herkulta ja näyttää taivaallisen hyvältä!
VastaaPoistaKauniit kuvat!
Leppoisaa sunnuntain jatkoa täältä Mantelilaaksosta!
Kiitos Susanna :)
Poista