lauantai 7. toukokuuta 2016

Äitienpäiväkortteja sokeriakvarellitekniikalla

Tänä vuonna teimme poikien kanssa äitienpäiväkortteja sokeriakvarellitekniikalla. Tekniikka oli minulle täysin uusi, mutta aika hauska. Ideana on ensin laveerata akvarellipaperi sokerivesiliuoksella (2 osaa sokeria, 1 osa vettä), ja tämän jälkeen tiputella paperille vesiväripisaroita, jotka leviävät kauniin kukkamaisiksi. Haasteita hommaan toi aluksi paperin laatu, sillä ihan ohuella perusvesivärilehtiöpaperilla pisteet eivät lähteneet leviämään. Vaihdoin paksumpaan akvarellipaperiin ja käytin reilummin sokerivettä, jolloin kuvioista tuli kauniimpia. Kuivuminen tosin kesti, ja vielä parin päivän jälkeenkin osa papereista oli hieman tahmaisia. Täytyypä siis selvitellä tekniikan saloja tarkemmin ennen seuraavaa kertaa. Leikkasin poikien akvarelleista perhosia, jotka lensivät koristamaan äitienpäiväkortteja sekä päiväkodin henkilökunnalle meneviä kiitoskortteja. 

Jos sokeriakvarellitekniikka on sinulle tuttu, jaa ihmeessä vinkkisi tähänkin suuntaan :)

4 kommenttia:

 1. Vau, hienoja! Mun on pitänyt monesti kokeilla tuota tyttöjen kanssa, mutten ole vielä muistanut tai ehtinyt. Täytyykin laittaa toteutukseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Hauskaa tämä oli, varsinkin 4-vuotias oli innoissaan ja on pyytänyt jo uudelleenkin, kokeilkaa ihmeessä!

   Poista
 2. Vautsi, kun on hienoja. En ole kuullutkaan kyseisestä tekniikasta, mutta ehdottomasti täytyy kokeilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netissä törmäsin tekniikkaan, ja piti kokeilla. Täältä löytyy vähän vinkkiä: https://www.youtube.com/watch?v=G6ZbHcdqW0A

   Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa!