lauantai 7. marraskuuta 2015

3 x Liebster award


Viime aikoina olen saanut peräti kolme Liebster award -tunnustusta - kiitos Marika, Pia ja Markanpilkkuja Myytippa - joten tässä tulee vastauksia. Liebster award- tunnustusten ideanahan on saada näkyvyyttä pienille blogeille ja tuoda esiin uusia ja tuoreita blogeja. Haasteen säännöthän ovat seuraavat:

1. Kiitä tunnustuksen antanutta bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.
2. Vastaa sinun nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkitä Liebster Award -tunnustuksen saava blogi, jolla on alle 200 lukijaa.
4. Keksi 11 uutta kysymystä valitsemillesi blogeille.


Kysymykset Marikalta (Marika's)
1. Mikä on DIY-lahjaidea, jonka aiot toteuttaa ensi jouluna?
Voi niitä on niin monta, tohdinko kaikkea paljastaakaan... Ainakin teen koristetyynyjä, tärkättyjä lumihiutaleita, kaulureita / kaulahuiveja, keppiporoja ja muistipelin. Nämä ovat siis suunnitelmissa, saa nähdä mitkä kaikki ehdin toteuttaa. Ressiä pukkaa...

2. Mikä on ollut paras itse tehty joululahja, jonka muistat?
Hmm... Näitäkin tulee joka vuosi muutamia, joten vaikea valita. Mummini tekemät pitsivillasukat ovat ainakin kauniit ja olleet kovassa käytössä. Koska saan näitä lähes joka vuosi, en ole saanut aikaiseksi opetella sukankutomisen taitoa vielä itse...

3. Oletko tehnyt itse joulukalenteria? Millaisen tai millaisia?
Tämä on nyt kolmas vuosi putkeen, kun olen tehnyt oman joulukalenterin. Nyt kun lapset ovat pieniä, on riittänyt intoa tällaiseen näpräilyyn. Ensimmäinen itse tehty kalenteri oli sellainen, johon olin metallikehikkoon kiinnittänyt numeroituja paperipusseja. Jokaisen pussin sisällä oli jouluinen loru ja tarra ja näitä esikoinen keräsi omaan "aarrelaatikkoonsa". Viime vuonna mentiin vähän samalla idealla, mutta tarroja varten maalasin joulukuusikuvan, johon esikoinen sai niitä liimailla kuusenkoristeiksi (viime vuoden kalenterista lisää täällä). Tämän vuoden kalenteri on vielä tekeillä ja saa toistaiseksi pysyä yllätyksenä, kirjoittelen siitä tuonnempana vielä.

4. Mikä on paras joulufiiliksen nostattaja?
Voi hitsi, näitä on niin paljon. Joulumusiikki, jouluiset tuoksut, joulun valmistelu yhdessä... Ehkäpä helpompi sanoa, mikä ei nostata joulumieltä: jouluostosten tekeminen ihmisruuhkassa hiki selkää pitkin valuen - huomaan nauttivani tästä vuosi vuodelta vähemmän, siksi teen paljon itse ja tilaan verkosta.

5. Millainen on paras jouluinen reseptisi?
Vaikea sanoa yhtä... Tai no, imelletty perunalaatikko äidin ohjeen mukaan on yksi eniten rakastamistani jouluherkuista.

6. Oletko viettänyt joulua ulkomailla, missä ja millaisin tunnelmin?
En, enkä usko että tulen koskaan viettämäänkään, jos se minusta on kiinni. Perinteet yhdistyvät kotiin ja Suomeen, enkä usko että pystyisin välttämättä nautiskelemaan joulusta palmun alla, vaikkei Suomessakaan joulu aina valkoinen ole.

7. Kaunein joulukukka-asetelma syntyy näin:
Olen sen verran anti-viherpeukalo, että vastaan kaupasta ostamalla :) Myös anoppini tekee kauniita joulukukka-asetelmia luonnonmateriaaleista, voi kun olisi itselläkin aikaa harjoitella tätä taitoa...

8. Kaunein jouluaskartelusi:
mä on vaikea... Jos virkkaus lasketaan askarteluksi, sanoisin että Huopanen-langasta virkkaamani jouluinen liina.

9. Oletko keksinyt jotain uusia ideoita lahjojen pakkaamiseen, millaisia?
Usein ideapankki menee tyhjäksi itse lahjojen kehittelyssä, joten paketointi menee aika perinteisesti. Esim. lasten pakettien paketointiin en jaksa hirveästi panostaa, koska paperit usein vain nopeasti revitään pois ja keskitytään siältöön. Itse kyllä arvostan kauniita paketteja.

10. Millainen on sinun joulupuusi? 
Appiukon omasta metsästään kaatama kuusi, tiheäoksainen, mutta kapeahko, jotta mahtuu hyvin olkkarin nurkkaan. Koristellaan riemunkirjavaksi valoilla ja joulupalloilla. Haaveilen, että voisin joka vuosi koristella kuusen vähän eri teemalla, jollain tietyllä värillä tms. Mutta Isännälle ja lapsille värien kirjo tuntuu olevan niin tärkeää, että olen siirtänyt haavettani tuonnemmaksi. Viime vuonna sain kuitenkin läpi pieniä myönnytyksiä, mm. kirkkaat valot ja sen, että nauhoja ei laiteta ollenkaan. Katsotaan miten käy tänä vuonna.


11. Mitä ilman joulu ei tunnu joululta?
Olen perinteiden ystävä, joten sanotaan että joulu ei tunnu joululta ilman rakkaita ihmisiä ja esim. perinteisiä jouluherkkuja, kuten laatikoita ja rosollia.  


       

Kysymykset Pialta (Paiqo)

1. Vietätkö joulua?
Kyllä, ehdottomasti. Joulun on vuoden kohokohta, tärkein ja merkityksellisin juhla monessakin mielessä. Tunnustaudun jouluihmiseksi!

2. Aito kuusi vai muovikuusi?
Aito kuusi tuoksuineen (ja lopulta varisevine neulasineen) kuuluu minun jouluuni.
 
3. Punainen vai vaalea glögi?
Vaikea valita, pidän molemmista. Alkoholiton punainen glögi on ehkä se perinteisin, jota tulee eniten juotua, mutta tykkään myös siiderillä tai valkoviinillä maustetusta vaaleasta glögistä. Paras vaalea glögi tulee mielestäni itse tehdystä glögisiirapista, jotkut Alkon valmiit sekoitukset ovat turhan tuhteja minun makuuni.

4. Rakkain joulumuistosi
Vaikea valita yhtä... Lapsuuden jouluissa tykkäsin siitä, että aattona käytiin kotikirkossa aattohartaudessa, jossa samalla laulettiin kauneimpia joululauluja. Se oli jotenkin sellainen pieni harras hetki, joka virallisesti aloitti joulun ja jonka jälkeen siirryttiin joulupöytään ja joululahjojen kimppuun.

5. Rakkain joulukoristeesi
Hmm... Tämä on vaikea, pitäisi varmaan mennä penkomaan koristelaatikoita. Sanotaan kuitenkin vaikka perinteiset joulukukat, jos ne voi koristeiksi laskea. Esim. hyasintin tuoksu on valloittavan jouluinen.

6. Kinkku vai kalkkuna - vai jotain muuta?
Kinkkua tulee syötyä joka vuosi, mutta kalkkunaakin silloin tällöin. Kumpaakaan en syö hirveästi, muutama siivu aterialla riittää. Yhtenä lapsuusjouluna naapurin koira oli syönyt joulukalkkunamme, mutta onneksi kinkku säästyi :) 

7. Minkävärinen on joulusi?
Kyllä se taitaa eniten taittaa punaiseen ja valkoiseen, vaikka haaveilenkin joskus levollisemmasta väriyhdistelmästä.

8. Missä vietät joulua?
Kotona ja sukulaisissa.

9. Mikä on parasta joulussa?
Kaikki. Itse odotus monine perinteineen, yhdessäolo, joululaulut, -tuoksut ja -tunnelmat, ruoat...

10. Paras joululahjasi - saamasi tai antamasi
Nyt ei kyllä raksuta, hyviä lahjoja on tullut paljon. Sanotaanpa vaikka kamera, se on tullut tarpeeseen ja ollut kovassa käytössä.  

11. Voiko joulu joskus mennä pieleen?
Joulu voisi ehkä mennä pieleen, jos sitä joutuisi viettämään oikein sairaana sängyn pohjalla tai peräti sairaalassa erossa läheisistään.Kysymykset Markanpilkkuja Myytipalta (Markanpilkkuja)

1. Millainen blogi sinulla on? Onko blogisi muuttunut matkan varrella?  
Kotoiluun keskittyvä blogi - kirjoitan kaikesta kodin piiriin liittyvästä: kokkailusta ja leipomisesta, käsitöistä, kodin juhlista, pikkulapsiperheen arjesta, pihajutuista, sisustelusta yms. Blogi ei varsinaisesti ole matkan varrella muuttunut, mutta ehkä siinä on ollut enemmän luontokuvia ja -havaintoja kuin olin etukäteen ajatellut.

2. Mikä on parasta blogissasi?
Omasta mielestäni lyhyet tekstit ja isot kuvat - tarkoitukseni on, että lukija voi nopeastikin käydä selailemassa blogiani ja pääsee heti jyvälle postausten ideasta. 
 
3. Mitä haluaisit blogissasi kehittää?
Haluaisin oppia valokuvaamaan paremmin - varsinkin alkanut pimeämpi vuodenaika on haasteellista kuvausaikaa, kun luonnonvalo on kortilla. Erityisesti sisätiloissa kuvaaminen on mielestäni haastavaa, samoin ihmisten kuvaaminen, vaikkei se blogin kannalta olekaan tärkeää.
 
4. Millaisen neuvon antaisit aloittelevalle bloggaajalle?
Kirjoita ytimekkäästi, satsaa hyvälaatuisiin kuviin ja ole aito.
 
5. Mikä olisi unelma-ammattisi?
Sen kun itsekin tietäisi... Saan pian jatkotutkinnon valmiiksi, mutta ammatista ei ole oikein tietoa. Toivon löytäväni (vaki)paikkani työelämässä mahdollisimman pian. Unelmoin silloin tällöin leipomiseen tai käsitöihin liittyvästä ammatista, mutta valitettavasti nämä haaveet eivät ole kovin realistisia (ennen kuin voitan lotossa)...
 
6. Paras tapasi rentoutua?
Takassa rätisevä tuli + hyvä leffa + herkkuja + sohvapaikka Isännän kainalossa
 
7. Mistä haaveilet tällä hetkellä?
Energisemmästä olosta. Väsymys ja kiire ovat vieneet voimia, ja se näkyy ikävä kyllä myös blogin puolella.

8. Paras vuodenaika?
Omalla tavallaan tykkään jokaisesta vuodenajasta. Jos kuitenkin täytyy valita yksi, vastaan marraskuun lapsena syksyn. Pimenevät illat, kynttilät, joulun odotus, takkatuli, syksyiset puuhat - syksy on kotoilijan kulta-aikaa!

9. Oletko jo miettinyt/ostanut joululahjoja?
Olen miettinyt, ja jonkun verran jo ostanutkin sekä tehnyt itse. Lapsille bongailen juttuja pitkin vuotta: vaatteita, duploja ja kirjoja on jo jemmassa joulua varten.
 
10. Paras lahja, jonka olet koskaan saanut?
En osaa nimetä yhtä... Tai sen kameran mainitsinkin jo Pian kysymysten yhteydessä. Uskon, että parhaat lahjat ovat vielä edessäpäin - en malta odottaa, että saan lapsilta jotain itsetehtyjä, liikuttavia lahjoja <3

11. Mistä sait innostuksen perustaa oman blogin?          
Aloin jossain vaiheessa seurata muutamia blogeja ja muutenkin huomasin, että blogeista löytyy kivoja ideoita vaikka mihin. Ehkä halusin jotenkin tuoda myös omaa ääntäni esiin ja pitää ikäänkuin kuvallista päiväkirjaa tekemisistäni.

Annan tunnustuksen seuraaville blogeille:
Paiqo
Markanpilkkuja
Jouluttelua
Sininen kuisti
Tipulan joulu
Elämän makuista arkea
Mammalaiffii
Vicia Faba Design
Sarin valkea joulu
Vinopino
Kieltenopen kotiblogi  

Jouluiset kysymykseni:
1. Mitä toivot tänä vuonna joululahjaksi itsellesi?
2. Joululaulujen top 5
3. Jouluperinne, josta et luovu
4. Oletko aloittanut jotain uusia, omia jouluperinteitä? Millaisia?
5. Varhaisin joulumuistosi
6. Mikä on jouluruokasuosikkisi, entä -inhokkisi?
7. Paras joulusuklaa?
8. Erikoisin/tylsin joululahja, jonka olet saanut?
9. Joulu omassa rauhassa vai sukuloiden? 
10. Hyasintti, amaryllis vai joulutähti?
11. Mitä aiot tehdä joululomalla?*Postauksen kuvat ovat satunnaisia otoksia lokakuulta.

12 kommenttia:

 1. Voi miten ihania vastauksia :)
  Kiitos tunnustuksesta - kivoja jouluisia kysymyksiä :) Niihin on mukava miettiä vastauksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasit ennen kuin ehdin vinkata ;) Jään odottelemaan vastauksiasi!

   Poista
 2. Hienoja kuvia! Kiitos haasteesta - nyt ei kyllä taida irrota energiaa vastaukseen, mutta katsotaan...

  VastaaPoista
 3. Kiitos haasteesta. Olen aina joulusta innostunut, joten ilahduin.
  Katsellaan josko ehdin vastata. Tämä viikko on aika kiireinen.
  Mukava lukea jouluisia kysymyksiä ja sinun vastauksiasi :)

  VastaaPoista
 4. Hensku , vastaisitko sähköpostiini jos se on tullut perille, koskien pakettiasi !

  VastaaPoista
 5. Voi kun kivaa, näistä kysymyksistä saankin mainion startin blogin joulupuuhiin, kiitos kovasti! :) Pakko sanoa, että aivan upeita luontokuvia tämän postauksen ohessa!

  VastaaPoista
 6. Kiitos haasteesta! Voisinkin laittaa sen heti työnalle! :)

  VastaaPoista

Pienikin kommentti ilahduttaa!