sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Kesäkukkakärry

Meidän lähistöltä myytiin joku aika sitten omakotitalo, jonka vanhat omistajat pitivät pihakirppiksen. Lähdettiin sinne katselemaan lähinnä jotain lapsille sopivaa pihatavaraa, mutta omiin silmiin osui heti punainen, ruosteen täplittämä kottikärryvanhus. Kärry kotiutettiin meille vain vitosella, ja tiesin heti mihin käyttötarkoitukseen se tulisi: kesäkukkien astiaksi. Porakoneella reikiä pohjaan, karkeaa savea salaojaksi, multaa ja sekoitus kesäkukkia. Tällä kertaa laitoin murattia, orvokkeja ja samettikukkia, mutta ensi vuonna taidan kokeilla jotain vielä roikkuvampaa, joka oikein rönsyäisi alas kärrystä.

9 kommenttia:

 1. Kaunista! Meillä vähän samantyyppiset kottarit on ihan päivittäisessä käytössä... Ne ovat todella retroa - sain ne veljeltäni, joka oli hankkinut ne 80-luvun alussa taloa rakentaessaan. Erittäin tukevat ja kestävät - enkä ole ruosteita piilottanut niistä, kun jotenkin ne ovat niin sympaattiset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nääkin olisivat sopineet ihan käyttökotsuiksi, vaikkakin aika raskaat ne ovat. Ja kun on uudemmat käytössä, niin nämä jousivat kukkapurkiksi. Aluksi meinasin maalata ne, mutta minustakin tuo ruosteen täplittämä pinta on kaunis ja sympaattinen :)

   Poista
 2. Hieno idea, kaunista uusiokäyttöä:)

  VastaaPoista
 3. Ihana! :) Mäkin tykkään tuollaisesta sisustuksesta ja meille onkin rantautunut jo muutama vanha peltikastelukannu :) Kottikärryt olis kans kivat..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Mullakin on ollut mielessä katsella kirppareilta jotain vanhoja emalikattiloita tms. kukka-astioiksi.

   Poista
 4. Ihana kärry! Olipa hyvä ja edullinen löytö. Eikös tuo murattikin lähde köynnöstämään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oli kyllä hyvä hinta-laatusuhde :) Kyllä tuo murattikin kärryistä lähtee kiipeämään, vaikkakin aika hitaasti näillä viileillä keleillä. Ensi kesäksi ajattelin ehkä krassia tms., joka oikein ryöppyäisi alas kärryistä.

   Poista
 5. Oiva idea!
  Orvokit ja samettikukat ovat ihania kesäkukkia.
  Meilläkin on vanhat maitokärryt, niihin voisi myös tehdä kukkapenkin :)

  VastaaPoista

Pienikin kommentti ilahduttaa!