sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Päiväretkellä kasvitieteellisessä puutarhassa

Lauantai-aamupäivän vietimme koko perheen kera Turun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa Ruissalossa (nyt voi laittaa yhden rastin kesän to do -listaltakin tehdyksi). Lähimatkailu sopii meille tällä hetkellä parhaiten, sillä lähikohteet on helppo ottaa haltuun muutamissa tunneissa ja silti ehditään vielä suurinpiirtein lasten normaalin päivärytmin mukaan kotiin lounaalle ja päiväunille. Ensin kiertelimme ulkoalueita, sitten menimme perinteen mukaan munkkikahveille ja lopuksi kasvihuoneisiin kiertelemään. Nuorimmainen taisi eniten tykätä juoksennella ulkopuutarhan poluilla, esikoista sen sijaan viehätti sisäpuutarhan karppiallas, jonka ääreen piti palata useaan kertaan :)
Kasvitieteellinen puutarha on mukava päivämatkakohde kauniista luonnosta nauttivalle, myös koko perheelle. Taimia ja siemeniä voi ostaa puutarhasta oman pihan iloksi :) 

4 kommenttia:

 1. Kaunista! Tuolla pitääkin käydä joskus lastenkin kanssa! Tänä kesänä ei taida aika riittää, mutta ehkä tulevina vuosina sitten. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :) Suosittelen kyllä lämpimästi osaksi Turku-kierrosta!

   Poista
 2. Se on ihana paikka, olen kerran käynyt ja sinne pitää poiketa taas kun Turkuun päin tuloa. Tänä kesänä ajattelin käydä katsastamassa Joensuun Botanican.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, suosittelen lämpimästi. Me taidamme tänä kesänä vielä pysytellä täällä kotinurkissa, mutta kun lapset vähän kasvavat, voisi suunnata pidemmällekin kasvien pariin. Itse kävin kerran työreissun yhteydessä Münsterin kasvitieteellisessä puutarhassa, mikä oli sekin vaikuttavan näköinen paikka.

   Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa!