maanantai 30. maaliskuuta 2015

Positiivista ajattelua :)

Facebookin puolella on näkynyt taas pyörivän positiivisuushaastetta, mutta omalta osaltani päätin tuoda minua viime viikolla ilahduttaneita asioita tänne blogin puolelle. Joskus on ihan hyvä tietoisesti miettiä näitä konkreettisia pikkujuttuja, joita ei aina väsyneenä arjen pyörteissä huomaa.

POSITIIVISUUSHAASTE 1/3 – ti 24.3.

 1. Olen molempien raskauksien jälkeen kärsinyt alaselkäongelmista, ja jälkimmäisen raskauden jälkeen ne ovat vaan tuntuneet jäävän päälle. Sain vihdoin aikaiseksi varata ajan lääkärille, joka laittoi lähetteen fysioterapiaan. Tänään olin ekaa kertaa fysioterapeutin vastaanotolla, ja oli mukavaa kun kropasta todella löytyi pientä ongelmaa, ja sain jumppaohjeita asian korjaamiseksi. Niin tai eihän selkäongelmassa sinänsä mitään mukavaa ole, mutta kiva kun sain asiantuntijan analyysin eikä tarvitse enää itse miettiä, missä vika on. Vaikkei mulla selkä ihan joka päivä vaivaakaan, voi se toisinaan vihoitella koko päivän, mikä heijastuu kaikkeen tekemiseen ja olemiseen, ja jopa mielialaan. Nyt siis treenaamaan poikittaista vatsalihasta pienillä liikkeillä ja kolmen viikon päästä kontrolliin.
 2. Illalla oli sen verran kiva ilma, että lähdettiin koko perhe hetkeksi ruoan jälkeen ulkoilemaan. Vaikka pienten pukemisessa ja lähtemisessä on aina oma vaivansa, palkitsee ulos pääsy kuitenkin yleensä kohottamalla mielialaa ja antamalla energiaa iltatouhuihin. Ulkoilun jälkeen sitten suoraan rentouttavaan (not!) saunaan – aikamoista säätöä vielä lasten kanssa nämä saunareissut, mutta pari kolme kertaa viikossa pyritään saunomaan, kun muksutkin siitä rutiinista niin tykkäävät kylpyineen kaikkineen.
 3. Iltalauluhetki Omppuposken ja iltasatuhetki Tähtisilmän kanssa. Nämä on aina kivoja hetkiä, kun voi keskittyä täysillä yhteen lapseen kerrallaan. Omppuposken nukutus menee vielä maitopullon ja unilaulun kera, samalla hän tykkää näpertää hiuksiani ja katsoo suoraan silmiin <3 Sinä aikana kun laulelen pienemmälle, Isäntä lukee jo Tähtisilmän kanssa ja minä jatkan, kun olen saanut pienemmän unille. Iltasadut kirvoittavat usein hyviä keskusteluja ja kirjojen kuvia on kiva ihmetellä yhdessä. Tällä kertaa luettiin Franklin ajaa pyörällä, minkä poitsu itse valitsi kirjastosta mukaan. Sopiihan se teemaltaan tähän kevääseen, kun on tuliterä pyörä alla!POSITIIVISUUSHAASTE 2/3 la 27.3.

 1. Aikainen herätys (jotain 6.00) mummilassa eli omassa lapsuudenkodissani  – lapset sai kantaa mummin ja pappan väliin, jolloin itse sain käpertyä vielä peiton alle ja taisin hetkeksi nukahtaakin :)
 2. Käytiin perinteiseen tapaan pääsiäisvisiitillä Vartsalan Vanhassa Koulussa, jossa saatiin nautiskella munkkikahveista ja mukaan tarttui kynttilöitä ja muuta ihanaa sisustustavaraa. Siitä lähdettiin vielä toiseen kahvipöytään isovanhempieni luo kylästelemään. Harmi että näillä visiiteillä tuppaa olemaan vähän kiire aikataulu, kun vielä täytyy huomioida Omppuposken päiväunet menemisissä ja tulemisissa. Pieni reissailu sopi kuitenkin hyvin sateisen aamupäivän ohjelmaan.
 3. Pitkä lenkki äiti seurana, naisten sauna (miesväki pikkumiehet mukaan lukien saunoi keskenään), hyvä ruoka, lasi punkkua ja aikaisin nukkumaan!


POSITIIVISUUSHAASTE 3/3 su 28.3.

 1. Muualla hyvä, kotona paras. Etäisyys töihin ja kotihommiin teki hyvää, mutta viikonlopun mittaisen reissun jälkeen oli kiva palata taas kotiin. Matkalla poikettiin supermarketin kautta ostamassa viikon ruoat, mikä sujui yllättävän nopeasti vaikka lapset olivatkin mukana. Sen verran oltiin kaukaa viisaita, että perjantaina lähtiessämme siivottiin koti, mikä teki tämänpäiväisestä paluusta entistä mukavamman. Lisäksi kotona oli Tigran vastassa, mikä lapsista (ja meistä aikuisistakin) oli huippujuttu.
 2. Itselle vaikeuksia tuottava kellojen siirto tuntui onnistuvan lasten rytmin kannalta hyvin: nukkumaanmeno lähes tuntia aikaisemmin onnistui hyvin, kun pojat olivat reissusta väsyneitä. 
 3. Rentoutus maximus = kuuma suihku + iltatee + takkatuli + telkku. Talo oli viilennyt viikonlopun aikana, joten illalla piti sytyttää takka. Varsinkin jos on valmiiksi väsynyt, mikään ei rentouta niin kuin takan edessä köllöttely. Olen usein tosi viluinen, joten takka on ollut ihan ehdoton hankinta. Elävän tulen antama lämpö on ihan erilaista kuin sähköpatterin.

Kurjaa ilmaa on luvattu lähipäiviksi - siitä huolimatta mukavaa alkanutta hiljaista viikkoa!


6 kommenttia:

 1. Tulipa tästä hyvälle tuulelle :) Kiva kun löysin tämän Tipulan maaliskuun positiivisista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kommentistasi Pia, minä tulin siitä hyvälle tuulelle! :)

   Poista
 2. Mukavia arjen positiivisia juttuja :) Pitäisi muistaa pitää itsekin mielessä näitä kivoja arjen tapahtumia - ne vaan usein kiireessä unohtuu.. mind thinking :)

  VastaaPoista
 3. Ihania positiivisia asioita! Todella kiva, että tulit mukaan kuukauden positiivisiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - tosi kiva idea blogissasi koota positiivisia kirjoituksia yhteen, täytyy koittaa jatkossakin osallistua :)

   Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa!