sunnuntai 5. syyskuuta 2021

Toukkabongailua

Amiraaliperhonen

Helteinen heinäkuu toi tänne Lounais-Suomeen perhostentäyteisen kesän. Meidänkin pihalla nähtiin useana kuumana kesäiltana kiitäjiä kuusamankukissa, ja päiväsaikaan esim. keisarinviittoja, jotka eivät aiemmin ole olleet tuttu näky. Perhosten kuvaajana olen ilmeisesti liian hidas, mutta toukkia olen sen sijaan saanut talletettua ihan mukavasti. Toukkien kuvailusta tuli tapa, kun törmäsin niihin yhtenään vakiolenkkireitilläni. Kertokaahan viisaammat, minkä perhosen toukkia nämä kaikki mahtavatkaan olla?

1. Mäntykiitäjän toukka?

2. Mikäs kiitäjä tämä mahtaisi olla?

3.

4.

5.

6.

7.

8. Olisiko heinähukan toukka?

9. Pikkuiltayökkönen?

10. Puuntuhoaja

11. Leppäyökkönen?

Loppuun vielä vaskitsa. Tällaisen nähdessään meinaa aina sydän hypätä kurkkuun, niin paljon se muistuttaa käärmettä. Täällä Pohjois-Turussa näitä näkyy aika usein, sen sijaan lapsuudenmaisemissani Kustavissa en ole koskaan törmännyt vaskitsaan.

Bongasitko sinä tänä kesänä perhosia - tai niiden toukkia?

2 kommenttia:

  1. Toukat on ihan ok, jos niitä ei tuoda minun lähelle ;D Lapset niitä pieninä bongaili ja ihmetteli, itsell on jäänyt vähemmälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika ällön näköisiä jotkut tosiaan, onneksi on hyvä zoomi niin ei tarvitse mennä ihan liki ;) Lasten kanssa huomaa hyvin ruohonjuuritason juttuja, jotka muuten helposti ohittaisi :)

      Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa!