maanantai 18. tammikuuta 2021

Täällä ollaan, edelleen


Heipä heit piiitkästä aikaa ja parempaa alkanutta vuotta 2021💙 Pitkähköksi venyneelle blogihiljaisuudelle on useampi luonnollinen selitys: someton joululoma, töihin hukuttautuminen vuoden lopulla, selkävaivat ja niitä seurannut unettomuus. Jep, ei mennyt vuodenvaihde kuin Strömsössä, vaan oikeastaan ihan päinvastoin. Painoin hulluna töitä joulukuun (kaikkea oli kasautunut), skippaamalla tauot ja virkistävät taukoverryttelyt, ajatellen, että sitten lomalla levätään kunnolla. Vaan kuinkas kävikään: kun loma alkoi, selkä veti huonosta työasennosta ja puutteellisesta kotitoimiston ergonomiasta johtuen kunnolla jumiin, alkoi jatkuvat päänsäryt ja repaleiset yöt ensin selän takia valvoen, sitten jo vähän muutenkin nukkumista stressaten. Vaikkei kaksisia lomasuunnitelmia ollutkaan, jäivät ne vähäisetkin, kuten neulominen ja opiskelu, tekemättä. Kantapään kautta tuli taas opittua, että tyhmästä päästä kärsii koko kroppa. No, onneksi pikkuhiljaa on löytynyt apuja selkään ja muutenkin olo alkaa helpottaa. 

Samalla on kuitenkin alkanut toden teolla nyppiä tämä koronatilanne ja ikävä vanhaa normaalia kohtaan sen kuin kasvaa... Nyt olen huomannut, että se kun työt ovat aina läsnä kotona (lomallakin), on alkanut vaivata. Toisaalta samaan aikaan koen iloa siitä, että työnteko on mahdollista kotoa käsin, eikä siten tarvitse altistua koronalle, aikaa ja rahaa säästyy, kun työmatkat jäävät pois jne. Loppuvuodesta konkretisoituivat kuitenkin homman varjopuolet: ei ole niin helppoa jättää asioita päivän päätteeksi työpaikan oven taakse, kun työpaikka on kotona. 


Jo viime vuonna olen alkanut opetella erilaista suhtautumista itseeni, elämään yleensä ja työntekoon. Olen yrittänyt oppia sietämään riittämättömyyden tunteita ja opetella myötätuntoista suhtautumista itseeni. Samalla periaatteella olen päättänyt jatkaa tämänkin vuoden, sillä sen suhteen opettelemista ja työsarkaa kyllä vielä riittää. Suorittamisen ja suoriutumisen sijaan yritän nauttia pienistä iloista ja keskittyä hoitamaan omaa kehoa ja mieltä lempeästi. Aikaisemmin esimerkiksi liikkuminen on merkinnyt veren maku suussa treenaamista, koronavuosi sen sijaan on saanut tutustumaan esim. joogaan (kiitos youtuben ilmaisten videioiden). Silti tunnen, että matka itseeni on vasta alkamassa. Nyt kun pahin pikkulapsiaikakin alkaa hellittää, olisi kiva tietää, kuka oikein olen ja mitä elämältä haluan. Huoh, tulipas tästä oikein vuodatus... Tällaisin ajatuksin kuitenkin uuteen vuoteen, nyt jo arjen syrjässä vahvemmin kiinni. Käsityöpostauksiakin on taas tulossa piakkoin, jahka saan töitä pääteltyä. Iloitsen lumesta, joka vihdoin saatiin tänne Turun seudullekin⛄ Ulkokuvat ovat tutulta metsälenkkireitiltä kotimme läheltä, mutta hassua miten lumi muuttaa maisemaa ja tuttuja polkuja oli vaikea löytää, kun puut olivat notkahdelleet polun päälle raskaan lumen painosta. Miten sinun alkuvuotesi on lähtenyt liikkeelle? 

It's been a long time since I've written... But I'm still here! The turn of the year was a bit rough for me: first I suffered from seriuos back pain issues (too much work and no exercise in December), which eventually caused insomnia. Now I'm better, hoping that the pandemia situation also gets better during the spring - I miss so much the old normal, being able to work in an office and not from home all the time. Let's hope that this year will be better than the last one - how has your 2021 started?

19 kommenttia:

 1. Hiljaisissa merkeissä on vuosi lähtenyt käyntiin. Selkä vaivannut joululta lähtien ja nyt on alkuvuosi kulunut jumpan, venyttelyn yms. merkeissä. Nyt vielä tämä viikko lomaa ja sitten pitäisi taas mennä paahtamaan itsestään kaikki mehut. Olen opetellut tuota samaa armollisuutta itseä kohtaan, mutta kyllä se äkkiä siinä tohinassa pääsee unohtumaan. Pitää olla armollinen aina kun se on mahdollista ja siihen on aikaa ;)
  Rauhallista, alkanutta itsensälöytämisvuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä, kunpa muistaisimme pitää huolen itsestämmekin :) Samoin sinulle Sartsa <3

   Poista
 2. Ihan ekaksi,ihanat nämä mustavalkoiset talviset kuvasi!<3
  Minäkin painotan itsessäni nyt henkistä kasvua.On mielenkiintoista miettiä, siis ihan oikeasti miettiä, kuka minä olen.
  Pyöritellä niitä jumittuneita piirteitä ja yrittää löytää uusia ajatusmalleja.Samalla panostan terveelliseen ravintoon ja kun tämä pieni nuha väistyy, tarkoituksenani on alkaa jumpata yöutuben tahtiin paikallaan kävelyyn perustuvilla opastevideoilla, joista luin,ovat tarkoitettu kevyttä jumppaa toivoville eri liikkeineen.
  Oma liikuntani perustuu pääasiallisesti pitkiin kävelylenkkeihin, mutta huomaan, että tarvitsen nyt lihasvoiman kasvatusta.
  Korona nyppii täälläkin, josko jo ensi vuonna saamme sen painaa ö-mappiin.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Minäkin olen luottanut jo pitkään kävelyn voimaan, mutta nyt kun koronan takia jumpat yms. jäivät pois, täytyisi sitä lihaskuntoakin muistaa kotona hoitaa. Liikuntatsempit ja paranemisia sinulle <3

   Poista
 3. Hienot lumikuvat!

  Kyllä nuo elämän kriisikohdat ja itsetutkiskelut kannattaa käydä läpi ja miettiä tosissaan uusiksi sellaiset asiat jotka eivät ole parhain päin. Minä sain monivuotiset selkäkivut pois hyvän kiropraktikon avulla eikä ole enää tarvinnut kärsiä 💕 Kaikkea hyvää alkaneelle vuodellesi 🌷

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Otan vinkistäsi vaarin ja käännyn seuraavaksi kiropraktikon puoleen, jos vaivat jatkuvat. Hieronnassa kyllä jo mukavasti saatu veri taas kiertämään yläkropasta, oikein ihmetyttää miten huonoon jamaan sitä voi itsensä päästää... Ihanaa alkanutta vuotta sinullekin!<3

   Poista
 4. Elämänmakuinen postaus. Luulen, että moni voi samaistua tekstiisi. Muistan itse kuinka pidin onnena sitä ettei tämä koronatilanne alkanut pimeänä syksynä. Silloin en vielä tiennyt, että syksykin tätä kyllä eletään. Nyt uskon jouluajan pimeän päälle olleen monille erityisen kova ja väsymystä näkyy kun on niin pitkäksi ajaksi luovuttu 'vanhasta elämäntyylistä'. Onneksi on valoisa tammikuu.
  Mukavaa talviaikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Samaa mietin itse viime keväänä, heh! No nyt on onneksi taas suunta kevättä kohti ja valo lisääntyy, toivo koronan ja poikkeusolojen loppumisesta myös :) Mukavaa tammikuun loppua!

   Poista
  2. Valolla on muuten uskomaton voima. Ikäviä asioita on silloin helpompi kestää 🤗

   Poista
 5. Hienot lumitunnelmat. Sinulla on pitänyt kiirettä ennen joulua, tuttu tunne tuo koneen äärellä olo, jos ei muista työergonomiaa, itselläni oli vain ilmanaikaista muuta kiirettä, mutta kyllä se äkikseltä vaivaa ja inhottavat ovat kivut ja säryt joita kroppaan tulee. Nyt on on laiskottelua liiankin kanssa, ehkä se tästä taas joskus elpyy, vaikka ikähän tässä tulee jo kohta vastaan:) Kulumat tarvivat välillä nappia huuleen, mutta eniten ehkä sain apua fysikaalisesta hoidosta, ohjannasta ja jumpasta. Joskus ankarana työaikana sain akupunktiota ja se auttoi jännitysniskoihin ja hiirikäteen mielestäni silloin tosi hyvin. Mukavaa alkanutta vuotta, toivon että matka itseesi on tuottoisa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Akupunktio voisi kyllä olla jännä kokemus, sekin on käynyt mielessä. Mukavaa alkanutta vuotta sinullekin Irja :)

   Poista
 6. Samoja ajatuksia ja pähkäilyjä täälläkin. 🤨 Ja unettomuutta. 🥴 Ei selkäsärkyjä, mut olkapäitä vihloo. 🥴 Meillä poju on vihdoin alkanut nukkumaan täysiä öitä. Mulle jäi kuitenkin valvominen päälle, vaikka mä olen saanut nyt nukkua ihan yksin omassa rauhassa, kun mies nukkuu pojan kanssa. Tänään kävin ostamassa itselleni uuden sängyn ja sen saan huomenna. Toivottavasti se helpottaisi särkyjä ja unetkin parantuisi. 😁 Korona on kyllä ihan hanurista. Ihanaa, kun on saanut olla vain kotona, mutta kivoja tapahtumia ja huolettomia tapaamisia ystävien kanssa kaipaan.
  Mukavia talvipäiviä sinulle! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, tuokin on monelle niin tuttua, että valvominen jatkuu, vaikka lapsi jo alkaakin nukkua täysiä öitä. Toivottavasti uusi sänky tepsii unettomuuteen :) Itse hankin painopeiton, ja olen ollut kyllä aika tyytyväinen. Ei se mikään ihmelääke ole, mutta rauhoittaa kummasti ja vähentelee kääntyilyä. Mukavia talvipäiviä ja hyviä öitä sinulle <3

   Poista
 7. Unettomuus ja muutkin samansuuntaiset ajatukset ovat viime vuonna tulleet tutuiksi... Jotenkin lempeämmällä otteella tähän vuoteen. Itseään kuunnellen ja parannellen. Lempeyttä myös sun päiviin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samalla kaavalla minäkin koitan, muistaa pitää parempaa huolta itsestäni. Rauhallisia öitä ja lempeitä talvipäiviä<3

   Poista
 8. Toivottavasti päästään eroon tuosta koronasta. Toivottavasti vireämpi olo niin henkisesti kuin fyysisestikin on parempi tänä vuonna. Asioilla on usein kaksi puolta, kuten tuossa etätyöskentelyssä. Mukavaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu niinpä! Olipa virkistävää, kun jouduin / pääsin käymään vähän ihmisten ilmoilla erään opiskeluasian takia; vaikka maskin kanssa olo ei suinkaan ollut normaali, oli kivaa olla pitkästä aikaa fyysisesti samassa tilassa muutaman ihmisen kanssa. Voi kun päästäisiin pian jo normaaliin. MUkavaa tammikuun loppua :)

   Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa!