keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Terkut vaippatehtaalta!


En olisi vielä hetki sitten uskonut, että tehtailen vaippoja ihan mielelläni ja vapaaehtoisesti. Nää tulevat nukeille, kun tytöstä on tullut kovan luokan pikkuäiti useammalle nukkevauvalle. Tarrakiinnitys on helppo pienilläkin käsillä saada kiinni, vaikka välillä apua tarvitaankin. Valkoinen vaippa oli ensimmäinen, ja siihen ompelin koko mitalta levyvanun väliin. Näin siitä tuli aika pullea, joten kirjavat vaipat tein vain osaksi vanulla vuorattuna eli ompelin suorakaiteen muotoisen vanulevyn "imuosaksi" vaipan keskelle. Tein vaipat ihan puuvillakankaista, mutta sisäkappaleeseen ommellut kuminauhat parantavat istuvuutta. Kaavan ja ohjeen nappasin jälleen Mekkotehdas-kirjasta. Näiden nukenvaatteiden tekeminen on osoittautunut yllättävän hauskaksi puuhaksi, kun ei haittaa, vaikka menee vähän sinnepäin. Mielessä on jo muutama omakin malli kokeiltavaksi, katsotaan mitä niistä tulee! Mukavaa juhannusviikkoa!
6 kommenttia:

 1. Onpa kivat. Aina ihmeellistä ja suloista nähdä kun pikkutytöt hoitavat nukkejaan 💞

  VastaaPoista
 2. Ihania juttuja ihanalle pikkutyttölle. Nukenvaatteet ovat kalliita ostaa ja niitä ei jokapaikassa edes myydä. Hyvää juhannusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä en kovin paljon edes välitä kaupan nukenvaatteista, ovat yleensä jotain ihan ihmeellistä tekokuitua... Mukavaa juhannuksenjälkeistä viikkoa!

   Poista
 3. Onpa hauskoja :) Tyttäresi on varmasti iloinen, kun nukkevauvat ovat saaneet myös kestovaippoja. Aurinkoa viikkoosi <3

  VastaaPoista

Pienikin kommentti ilahduttaa!