sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Vappu- ja synttäriherkkuja



Pikaiset sunnuntaikuulumiset aurinkoisesta Turusta! Kulunut viikko on ollut yhtä juhlaa, kun alkuviikosta vappuiltiin ja eilen vietettiin Isännän nelikymppisiä, pienimuotoisesti, mutta kuitenkin. Vappuna kokeilin tehdä ekaa kertaa munkkeja ilman rasvassa keittämistä, ja olin ihan yllättynyt, miten hyviä niistä tuli! Ihan tavallinen munkkitaikina, kohotus, leipominen munkeiksi ja uudelleen kohotus pellillä. Juuri ennen uuniin laittoa dippaus öljyyn ja sokerointi heti uunista tulon jälkeen, nams! Maistuivat hyvin :) Ainoana miinuksena tavallisiin munkkeihin verrattuna oli, ettei sokeri ottanut ihan yhtä hyvin kiinni, mutta uudelleen voitelu ratkaisi pulman. Suosittelen kokeilemaan, mikäli et välitä lutrata kuuman öljyn kanssa. Munkkeja en ehtinyt taltioida kameran muistiin, mutta mokkapaloista sen sijaan tuli otettua muutama ruutu. Kuorrutin perinteisen mokkapalataikinan Maku-lehden innoittamana minttusuklaisena ja lakritsisena, nams!

Näiden mokkapalojen kuorrutteessa on maitoa, tomusokeria, vihreää ja sinistä elintarvikeväriä sekä tippa piparminttuaromia. Koristeena pätkispaloja ja koristerakeita.


Tämä kuorrute on salmiakin ja -lakritsinystävän makuun: tuorejuustoa, valmista lakritsikastiketta ja tomusokeria. Päälle turkinpippurirouhetta, lakupaloja ja koristerakeita.


Eilisiin juhliin tein kreikkalais-tyyppisen voileipäkakun, mansikkaraparperitäytekakun ja kinuskikuorrutteisia donitseja. Makeat tarjoilut olivat päivänsankarin toiveiden mukaan. Lisäksi kilisteltiin vähän kuohuvaa ja nostettiin lahjaksi saatu Suomen lippu lahjaksi saatuun lipputankoon. Me muistimme Isäntää myös Muurikka-varusteilla, joten toivottavasti sää suosii kesällä ulkona kokkailua :) 
Kreikkalaistyyppisen voileipäkakun yhdessä välissä on tsatsikimainen täyte ja toisessa paprika-tomaattitäyte, ohje Kinuskikissan ensimmäisestä kirjasta.

Mansikkakakun täytteenä raparperimansikkahyytelö ja vanilja-mascarponetäyte.

Donitsit tein donitsipellillä. Kinuskia en meinannut saada millään paksuuntumaan, eikä ulkonäkö ihan mennyt nappiin, mutta hyvältä nämäkin maistuivat.

Aurinkoista alkavaa viikkoa!

14 kommenttia:

  1. Oi, millaisia herkkuja! Ihanaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Oi miten kauniit ja ihanat herkut. Kiitos munkkivinkeistä. Toukokuussa aina tekee mieli voileipäkakkua ja täytekakkua 💚 Kevätjuhlia riittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rita! Juu, kevät on juhlien ja kakkujen kulta-aikaa ;)

      Poista
  3. Voi että mitä herkkuja jälleen! :) Nams. Onnea synttärisankarille!

    VastaaPoista
  4. Oi että, miten ihanan näköisiä tarjoiluita! Nuo mokkapalat näyttää tosi hyviltä ja voileipäkakku - wau! Nuo uunissa tehdyt vappumunkit/donitsit menee kyllä viimeistään ensi vappuna kokeiluun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo suosittelen kokeilemaan munkkeja, ovat ehkä myös vähän kevyempiä kuin uppopaistetut ;)

      Poista
  5. Ihanan näköiset leipomukset :) heleää helatorstaita Sinulle !

    VastaaPoista
  6. Oijoi mitä herkkuja♥ Näyttävät kyllä kaikki niin hyviltä! Voileipäkakut on tosi kauniita! Onnitteluja sinne ja ihanaa helatorstaita♥

    VastaaPoista
  7. No nyt on kyllä upeita tarjottavia.

    VastaaPoista

Pienikin kommentti ilahduttaa!