sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Salaisia joulukalenterihommia...

Iik, hiiriä! Ei vais, nämä ovat ihan kesyjä ja mukavia joulukalenterihiiriä: valkoinen Hipsu, ruskea Hulivili ja harmaa Hermanni, jotka seikkailevat pakaaseineen tämänvuotisessa joulukalenterissamme.
Olin tänä vuonna jo valmis kallistumaan kaupan suklaa- tai tavarakalentereihin, mutta muutin mieleni viime hetkellä ja nyt olenkin ideoinut ja toteuttanut hiirulaismaista joulukalenteria lapsille tälle vuodelle. Ensimmäisten päivien luukuista paljastuu jokaiselle oma hiirikaveri matkalaukkuineen. Meillä on vielä toistaiseksi tyhjillään Ikeasta hankittu Flisat-nukkekoti, joten se voisi tarjota oivan kodin näille kolmelle matkalaukkumatkaajalle. 


Pehmohiiret ovat kotoisin IKEAsta, hauskat peltiset matkalaukut Tigerista. Patjat ja tyynyt ompelin jämäkankaista ja täytin levyvanulla.
Kalenterin toteutan tänä vuonna niin, että joka päivälle löytyy pieni pätkä Hiiri Hiirusen joulukalenteritarinaa (löytyy Oranssia-blogista). Tarinassa kerrotaan Hiiri Hiirusen jouluisista puuhista ja samalla kuvitetaan tarinaa piirtämällä lapsen selkään. Tästä tulee toivottavasti kiva päivittäinen yhteinen hetki joulukuussa. Tarinan osat on nyt rullattu kääröille, jotka sujautan viime vuonna farkuista tekemääni joulukalenteriin. Lisäksi pidämme kuistissa tontun koria, johon vuoropäivinä jokainen saa jonkin pienen lahjan: käyttötavaraa (esim. hammastahnaa, shampoota), pientä puuhasteltavaa (mm. tarroja, hama-helmiä), pikkuherkkuja (rusinoita, karkkeja) tai pienen lelun (esim. leluhiiren, nukkekodin huonekalun). Kori on ratkaisu siihen, että farkkukalenteriin mahtuu vain aika pieniä ja litteitä paketteja.


Kääröistä löytyy Hiiri Hiirosen joulutarina.
Kääröt sujautan viime vuonna ompelemani farkkujoulukalenterin taskuihin.
Vuosien 2014 ja 2015 itse tekemiini joulukalentereihin pääset seuraavista linkeistä:
Maalattu joulukalenteri lapsille
Tarrajoulukalenteri lapsille
Törmäsin yhdessä lehdessä myös aivan ihastuttavaan kalenteri-ideaan, mutta sen toteuttaminen ei enää täksi vuodeksi onnistu. Jos ensi vuonna sitten :)

Kuuluuko sinun jouluvalmisteluihisi oman joulukalenterin tekeminen?

14 kommenttia:

 1. Meillä on kummitätini aikoinaan tekemä joulukalenteri, eli iso lahjasäkki, jonka sisällä 24 pientä pussukkaa, johon voi sitten laittaa jotain yllätystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo on kyllä kivoja tuollaiset kestokalenterit. Lämpimästi tervetuloa lukijaksi Aikku! :)

   Poista
 2. Kyllä täytyy taas ihmetellä miten ihmeessä teillä riittää energiaa. Minä olen jo todennutkin että olen ollut kaukana siitä paikasta kun tällaisia lahjoja ja taitoja jaettiin. Ihana tuo farkku kalenteri ja lapsesi saavat olla onnellisia että heillä on sinut ja sinun luovuutesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nila<3 Vaikka täytyy kyllä sanoa että tänä syksynä energiat ovat olleet vähän kortilla...

   Poista
 3. Oi miten ihana kalenteri, tuo kalenteri tuo myös lapsille sellaisia muistoja että muistavat ne ihan varmasti sitten vanhempanakin♥ Kalenterin avaaminen tuo sen oman jännityksen jouluodotukseen:) Vaikka meillä lapset on jo isoja ja osa maailmalla, niin kotona käydessä haluavat vielä kalenterin luukkuja avata:) Minusta se on vaan suloista♥ Mukavaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päde <3 Minäkin toivon, että tästä jää lapsille kivoja muistoja. Ihanaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 4. Ihana joulukalenteri! Minäkin olen tehnyt nyt parina vuonna itse joulukalenterin, jossa on mm. palapelin paloja ja kuva valmistuu sitten aattona. Hyvää alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiiu! Palapelikalenteriin en ole törmännytkään, mutta se voisi olla kiva idea jonakin vuonna. Mukavaa viikkoa :)

   Poista
 5. Kaunis kalenteri, kuten aiempienkin vuosien kalenterit. Me ollaan joka vuosi kalenteri tehty, mutta nyt saattaa jäädä toteutus puolitiehen. Aika ei tunnu riittää kaikelle, mitä haluaisi tehdä. Onneksi viime vuoden kalenteri on yhä täysin käyttökelpoinen, joten sen voi ottaa esiin myös tänä jouluna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jani! Ajanpuute on mullakin ollut kaikenlaisten projektien vihollinen tänä syksynä. Onneksi ajatuksia voi kierrättää, ja lapsetkin ovat toivoneet uudestaan esim. tuota tarrakalenteria. Sen voisi ottaa vaikka tähän rinnalle.

   Poista
 6. Ihana joulukalenteri!!! Eipä ole tullut tehtyä joulukalenteria, mutta ensi vuodeksi ajattelin miehelleni tehdä. Mukavaa viikonloppua!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkään en ole miehelle koskaan tehnyt, mutta se olisi kyllä kiva idea. Aikuisetkin rakastavat pieniä yllätyksiä:)

   Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa!