lauantai 14. tammikuuta 2017

Stressitöntä joulua 2017

Pidätte mua varmaan höpsönä, mutta tässä yhtenä päivänä tein nelisenkymmentä joulukorttia eli tämän vuoden joulukortit. Osittain inspis syntyi, kun kiertelin joulualeissa ja matkaan tarttui aika edullisesti kivoja skräppipapereita, leimoja ja korttipohjia. Tästä voisi kyllä ottaa tavan, kun tuntuu aina joulun alla olevan niin paljon tekemistä, että korttien askartelu jää viime tippaan. Nyt pienen askartelukärpäsen pureman saaneena mietin jo, että tekisinkö vielä seuraavallekin vuodelle kortit valmiiksi?!
Tämän vuoden joulukortit syntyivät aika helposti ja nopeasti. Leikkasin erilaisista kuviopapereista Fiskarsin ympyräleikkurilla joulupalloja, joihin piirsin narut tussilla vapaalla kädellä. Alakulman teksti on leimasimella painettu.
Tunnustan, että myös joululahjoja tälle joululle on parhaillaan tekeillä, samoin mietinnässä ovat olleet ensi joulun tarjoilut. Mutta älä pelästy, enää ei ole luvassa montaa jouluaiheista postausta tähän alkuvuoteen ;) Löytyykö sieltä ruudun toiselta puolelta kovia jouluihmisiä? Joko sinulla on ollut joulu 2017 mielessä?

8 kommenttia:

 1. Hah, hah, luin monta kertaa että täh:) Mutta ajattelet jo ensi joulua, sehän viisasta ja pitkänäköistä. Ihan vielä ei joulua viitsi ajatella, on se semmonen rulianssi. Loppiaisen jälkeen vasta kuusikin vietiin pois ja nyt on ihana kun ei ole enää koristeitakaan, kynttilät ja kukat vielä jäivät. Mietin kyllä jo pääsiäistä, tosin varovasti, koska on vasta huhtikuussa. Käsitöitä ja askarteluja voi tehdä läpi vuoden, oikeastaan joulukortit kannattaiskin tehdä ja kirjoittaa valmiiksi johonkin niin olisi sekin huoli pois. Ei sitä hirvittävästi ehdi virkkailla ja askarrella jouluhössäkässä, vaikka aina niin teenkin. Nyt olen ajatellut etten stressaa enää muistamisien ja lahjojen kanssa niin paljon kuin menneinä jouluina, sillä se on tosi rasittavaa ja vie jouluilon ja rauhan sydämestä hyvin kauas. Olen varmaan ymmärtänyt joulun väärin tai se on vääristynyt vuosien myötä. Vähän myöhään taas innostuin kun oli kaikkea muuta, väsymystäkin ja mieli maassa aika pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin koitan ennakoida joulua just sen vuoksi, ettei sitten mee joulufiilis pilalle stressistä ja muusta. Olen myös huomannut, että mitä enemmän ikää tulee, sitä vähemmän haluan kuluttaa jouluna. Pienten lasten kanssa hössötystä on joka tapauksessa, joten kaikki ylimääräinen ja turha saa suosiolla jäädä pois.

   Poista
 2. Nuo ovat tosi kivoja kortteja, helppo malli. Nyt ei luulis tulevan kiirus sulle joulukorttien takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Nämä valmistuivatkin melkeen liian helposti ja nopeasti, mutta kai sekin ihan sallittua on ;)

   Poista
 3. Hih - minulla myös tapana jo miettiä seuraavaa joulua, kun edellinen on ohi... Lahjoja on jo hankittu ja vaatehuoneen lahjalaatikkoon säilötty. Hyvä idea tehdä kortit valmiiksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä aloitan perinteisesti aina välipäivinä jonkun käsityön, jonka annan seuraavana jouluna lahjaksi. Nyt on jo kolmet lapaset tehtynä ensi joulua varten! Ja kortit kannattaa kyllä tehdä sillon kun insiraatio iskee (nimim. liian monta kertaa askarrellut viime tipassa, hiki hatussa ja pinna kireällä). Lahjojakin on kiva hankkia silloin kun näkee jotain sopivaa ja just säilöä ne jonnekin piiloon:)

   Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa!