tiistai 4. lokakuuta 2016

Jenkkilän pullia


Tänään on vietetty virallista korvapuustipäivää! En tehnyt korvapuusteja, mutta pullakierteitä kuitenkin, joten menee varmaan tarpeeksi lähelle. Tein pitkästä aikaa sekä dallas- että teksaspullia, kun en oikein osannut päättää kumpaa tekisin ja puolen litran pullataikinasta saa hyvän satsin molempia. Tosin viimeinen pellillinen dallaspullia pääsi unohtumaan uuniin ja päätyi valitettavasti roskikseen, lopputulos kun oli teksaspullaakin useamman asteen tummempi... Se siitä multitaskauksesta tällä kertaa.

Dallas- ja teksaspullat (yht. n. 36-40 kpl)

0,5 litran pullataikina

Dallaspullien väliin:
150 g voita (sulatettuna)
200 g maitorahkaa
0,5 dl siirappia
70 g vaniljakreemijauhetta
1 rkl vaniljasokeria

Teksaspullien väliin:
n. 100 g voita
1 dl fariinisokeria
1 dl tavallista sokeria
2 rkl kanelia

Jaa kohotettu pullataikina kahteen osaan ja kauli isoiksi levyiksi. Yhdistä dallaspullien täytteen ainekset ja levitä toisen levyn väliin noin 3/4 osaa täytteestä, rullaa ja leikkaa noin 18-20 osaan (lopun täytteen voit ripotella kohotettujen ja voideltujen dallaspullien päälle ennen uuniin laittoa). Levitä toiselle pullataikinalevylle pehmeä voi ja keskenään sekoitetut sokerit ja kaneli, rullaa ja leikkaa noin 18-20 osaan. Kohota kierteitä noin 20-30 min, voitele munalla ja paista 225-asteisen uunin keskitasossa 10-15 minuuttia.  

Kumpi on sinun suosikkisi, dallas vai teksas?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienikin kommentti ilahduttaa!