torstai 1. lokakuuta 2015

11 asiaa minusta

Sain Tipulassa -blogin Emoselta jo keväällä 11-11-11 -haasteen, johon vastaus tulee vihdoin tässä. Pahoittelut vastauksen kestämisestä - tarkoitukseni oli ensin vastata kuvin, mutta se osoittautuikin jotenkin ylivoimaiseksi ja postaus oli päässyt hautautumaan luonnosten joukkoon. Yhtä lukuunottamatta postauksen kuvat ovatkin nyt sitten vaan otoksia aamukasteiselta pihalta. Haasteen ideana on lyhykäisyydessään vastata yhteentoista saatuun kysymykseen, keksiä itse toiset 11 kysymystä ja haastaa mukaan 11 blogia. Haaste näyttää kuitenkin kiertäneen jo niin monessa blogissa, että jätän haastamisen tällä kertaa väliin.Vastaukset Emosen kysymyksiin:

1. Millainen on kaunis kattaus?
Tilanteenmukainen – värikäs tai hillitty, iloinen tai arvokas, riippuen tilaisuudesta. Tuoreet kukat tai kynttilät ovat aina plussaa. 

2. Mikä on parasta aamuissa?
Aamuissa parasta on hyväntuulisena heräävät lapset, jotka tulevat halimaan vielä unesta lämpiminä <3 Viikonloppuaamuissa ihaninta on Tähtisilmän lanseeraaman ”erikoisaamupalan” eli tavallista runsaamman aamiaisen nauttiminen yhdessä koko perheen kanssa.

3. Mistä vaatteesta et luovu?
Yhden tällaisen onnistuin hävittämään toissakesänä – nimittäin mustan, prätkähenkisen nahkatakin, jonka hihoissa oli nyöritys. Unohdin sen kaupunkireissulla varmaan jonnekin kahvilaan ja huomasin vasta useita päiviä reissun jälkeen takin kadonneen. En yleensä kiinny vaatteisiin noin kovasti, mutta takin häviäminen harmittaa kyllä yhä… Toisen suosikin, merimieshenkisen collegejakun, pilasin pesukoneessa – jakun valkoiset osat muuttuivat vihreiksi ja ei auttanut muu kuin heittää vaate roskikseen (kuka käski pestä Tiimarin halppispöytätabletit samassa koneessa). Yksi olemassa olevista lemppareistani on Creamin pitsijakku, jonka ostin pari kesää sitten ystävän häihin. Tykkään myös Japanin-reissulta tuomistani punaisista korkkareista – ne ovat todellinen silmäkarkki, vaikka en ole niitä kovin usein käyttänytkään. Morsiuspukukin on jäänyt kaappiin enkä usko, että raaskin siitä koskaan luopua.


4. Mistä sinun kesäsi on tehty?
Kiireettömästä lasten kanssa vietetystä ajasta, puutarhajutuista, kotoilusta, käsitöistä, minilomareissuista mummilaan / appivanhempien kesäpaikkaan, herkuttelusta ja hyvästä ruoasta…

5. Mikä väri hallitsee kotonasi?
Valkoinen se taitaa olla – sitä löytyy tapeteissa, listoissa, ovissa, kaapistoissa, takassa, yläkerran lattiassa, verhoissa yms. Valkoisen kaverina löytyy harmaata, ruskeaa ja beigeä. Tykkään näistä perusväreistä siksi, että niihin on helppo yhdistää muita tehostevärejä pienissä erissä, esim. sohvatyynyillä ja muilla tekstiileillä, ja silti kodin ilme muuttuu ihan toisenlaiseksi.

6. Millaista on arkiruokasi?
Nopeaa, sellaista joka valmistuu noin puolessa tunnissa: usein erilaisia keittoja tai pastoja. Lasten herkuiksi ovat nousseet myös itsetehdyt pinaatti- ja porkkanalätyt. Säästän aikaa myös kokkaamalla suurissa erissä, niin, että samaa ruokaa syödään usein kahtena päivänä peräkkäin. Eineksiä yritän vältellä, mutta hätätilanteessa turvaudun kaupan maksalaatikkoon tai pinaattilettuihin.

7. Miten aiot viettää / vietit vappua?
Vapun vietosta kirjoittelinkin jo täällä.

8. Mikä on lempikukkasi?
Enpä ole tullut ajatelleeksi… Sanotaan vaaleanpunainen pioni – herkkä, mutta samalla runsas ja hyväntuoksuinen kukinto, kauniit pallomaiset nuput. Hortensioista ja liljoista pidän myös.

9. Jos saisit vuorokauteen lisätunteja, mihin käyttäisit ne?
Tämä on helppo: nykyisessä elämäntilanteessa oma aika on kortilla, joten käyttäisin lisäajan helposti lenkkeilyyn, käsitöihin ja nukkumiseen. Arkiliikuntaa yritän harrastaa päivittäin, mutta kuntoilumielessä harrastettu liikunta jää nykyisellään (liian) vähäiseksi. Käsityöt ovat mulle rakas harrastus, jolle jää ihan liian vähän aikaa. Muut mahdolliset lisätunnit voisin nukkua :)

10. Tykkäätkö tuunata vai ostatko mieluummin valmista?
Sekä että. Vaatteita jaksan harvemmin tuunata, joten ne ostan mieluummin valmiina. Huonekaluja tuunaan ihan mielellään ja tuunaisin varmaan enemmänkin, jos olisi aikaa. Tänä kesänä oli tarkoitus tuunata vanhasta isosta puisesta perunakapasta joko jonkunlainen säilytyslaatikko tai olkkariin pieni pöytä, mutta projekti siirtyi hamaan tulevaisuuteen. Lisäksi olen haaveillut vanhan kaapin tuunaamisesta nukkekodiksi, mutta sopiva kaappi puuttuu vielä. Olen huono kiertämään kirppareita, joten tuunattavia tavaroita ei niin usein tule vastaan. Sen sijaan säästän paljon tavaraa ajatuksella, että jonain päivänä vielä teen niistä jotain. Hienoin tuunausprojektimme oli ehdottomasti vanha puusohva, josta rapsuteltiin harmaanlila lateksimaali pois ja pohjamaalattiin luonnonvalkoisella pellavaöljymaalilla. Vanhannäköinen pinta saatiin aikaiseksi käsittelemällä sohva vihreällä pastavärillä.   

11. Mikä on blogisi The Juttu?
Jos yhteen sanaan pitäisi tiivistää, niin varmaankin se olisi kotoilu. Kirjoitan enimmäkseen kodin piiriin liittyvistä asioista, ruoanlaitosta, käsitöistä, pihajutuista sekä lapsiperheen arjesta ja juhlasta. Kaikesta mahdollisesta työn vastapainoksi. Osittain omaksi päiväkirjakseni, vaikka koitan sisällöissä ajatella lukijoitakin.


Kiitokset vielä Emoselle mukavasta haasteesta!

2 kommenttia:

Pienikin kommentti ilahduttaa!