maanantai 24. marraskuuta 2014

Onnea 1-vuotiaalle


Kuten kuvasta näkyy, meillä on ollut aihetta juhlaan, kun kuopuksemme Omppuposki tai "Ippuli" täytti viikonloppuna kokonaisen vuoden (monenkin sukulaisen sanavarastoon jäänyt Ippuli-nimi on isoveljen antama, hän kun ei heti kuopuksen synnyttyä osannut sanoa pikkuveli-sanaa oikein). Juhlaa vietettiin kotona sukulaisten ja kummien voimin. Lahjojen avaamisen ja herkuttelun lisäksi järjestimme pienen Ippuli-aiheisen tietokilpailunkin. Seuraavassa kuvakavalkaadia juhlien ruokapuolesta.

Ensimmäinen koskaan tekemäni voileipäkakku - ei ollut ollenkaan niin hankalaa kuin olen kuvitellut, mitä nyt koristeluun olisi voinut käyttää enemmän aikaa. Täytyy kokeilla jatkossakin erilaisia. Tämä kyseinen on poro-kinkkuvoileipäkakku*. 

Pappa laittoi taas ihanat kalat tarjolle ja mätikauden ollessa parhaimmillaan pääsimme maistelemaan myös tuota mielipiteitä jakavaa herkkua.

Salaatista löytyi tällä kertaa päärynää, granaattiomenaa sekä pinjan- ja auringonkukan siemeniä. Tiedättekö muuten, miten granaattiomenasta saa kätevästi siemenet pois? Granaattiomenaa kannattaa ensin hieroa pöytää vasten niin kovin, että se rutisee. Sitten sen voi leikata esim. neljään osaan ja koputella kuorta napakasti lusikalla, jolloin siemenet putoilevat kulhoon. Tämän vinkin oli pappa jostain bongannut. Aikaisemmin olen kaivanut hedelmää lusikalla, niin että mehut ovat roiskuneet pitkin seiniä ja keittiö näyttänyt suorastaan murhapaikalta.


Suolainen piirakka on Koko Suomi leipoo ohjelmasta tuttu broiler-vuohenjuustopiirakka, joka tarjoiltiin paholaisen hillon kera, namskis!

Suolaiset muffinssit sisälsivät grana padano -juustoa, ohje täältä.

Juhlien pääkakkuna oli vaahtokarkinmakuisella kaulintamassalla päällystetty, mausteisesta joulukakkupohjasta ja puolukkatäytteestä koostuva täytekakku. Koristeluun käytin pikeeriä ja koristerakeita.

Toisena kakkuna mokka-suklaatäytteinen Pikkuväen keksikakku*. 

Ei juhlaa ilman juustokakkua - tällä kertaa tarjoiltiin valkosuklaa-, vadelma- ja mustikkamoussekerroksista rakennettua kuningatarkakkua*.

Lopuksi vielä minimuffineina toteuttamani lumimuffinit*. Olin kesällä niin kaukonäköinen, että säilöin osan kirsikoista varsineen päivineen rasioihin koristelua silmällä pitäen. Kastoin kohmeiset kirsikat kakkukiilteeseen, ja niistä tuli kyllä ihanan näköisiä ja makuisia, säilykekirsikoiden mausta kun en oikein välitä.

Tällaista tällä kertaa, kiitokset juhliin osallistuneille! Nyt on syksyn isoimmat kekkerit takanapäin ja voidaan keskittyä joulun odotukseen ja jouluvalmisteluihin!

*Ohjeet teoksesta Kinuskikissa leipoo: Tervetuloa juhliin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienikin kommentti ilahduttaa!