torstai 24. elokuuta 2017

Elokuu omalla pihalla

Tämän daalian väritys on minun mieleeni.

Tässä taas kuvallinen kertomus pihastamme elokuun varrelta. Säät ovat olleet vaihtelevia; välillä suorastaan helteisen lämmintä, tällä hetkellä puhaltavat jo syksyiset tuulet ja aika ajoin on tullut vettäkin niskaan. Suurin muutos pihalla oli alkukesästä laajennettu terassi, joka sai nyt elokuussa valokatteen ylleen. Terassin sisustushommat jäävät kyllä ensi kesään...

Eikä tämäkään hassumpi ole :)

Sisällä esikasvatetut daaliat ehtivät komeasti kukkia! Toisin kävi gladioluksille, joiden kasvu tyssäsi siihen paikkaan, kun istutin ne ulos. 

Suunnittelemani kehäkukkarivistö ei sekään ollut menestys - sentään yksi komea kukinto :)

Kesän ekat tomaatit eivät taida kypsyä... Meni kasvarihommat vähän pieleen tänä(kin) vuonna... Kurkkua ja kesäkurpitsaa on jonkun verran sentään saatu. 

Jonkun pursi on ajanut karille kukkapenkkiin...

Tadaa, kyllä täällä kelpaa ens kesänä istuskella. Aiempina vuosina meillä on tosiaan ollut vain tuo muutaman neliön terde katoksineen, joka näkyy kuvassa tummempana ja korkeampana.
Nyt täällä ollaan jo ekan syysflunssan kourissa... Onneksi kohta on viikonloppu! Miten sinulla onnistuivat puutarhajutut tänä kesänä? 

18 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia ja ihania nuo kukat😍 Upean värinen Daalia,ihan mun lempivärejä:) Upea tuli teidän terassista ja kyllä kelpaa sitten ensi kesänä istuskella♥ Mukavaa elokuun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia kauniista sanoistasi Päde <3 Mukavaa loppukuuta sinullekin!

      Poista
  2. Wau, mikä terde!! Kyllä kelpaa.
    Minulla puutarhajutut onnistuivat suht hyvin.Kurpitsa tosin mätänee varteensa, ei jaksa kasvaa...Ja kesäkurpitsat eivät taida ehtiä, mutta muut kyllä.Perunaa en ole vielä nostanut kokeeksikaan, jännittävää nähdä, miten isoiksi ovat kasvaneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mukava kuulla, että olet onnistunut. Harmittavaisen kylmä kesä on varmaan ollut osasyy sadon epäonnistumiseen... Perunat voivat olla jättimäisiä, niin ainakin kävi meidän naapurille :)

      Poista
  3. No nyt on terassi! Aikas ihana. Sinne vaan lyhtyjä ja viltit mukaan, niin voi syysiltoinakin istuskella. Toivottavasti lenssu pian hellittää. Mukavaa elokuun loppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, kyllähän syyskäyttöäkin terdelle olisi. Piti katsoa sinne nyt alennuksesta joku kiva polyrottinkiryhmä, mutta voi olla että ne on jo menneet ohi suun. Mukavaa elokuuta sinullekin :)

      Poista
  4. Kyllä oma piha on ihan parasta. Teillä on kaunista. Meillä on ollut aika kuivaa tänä kesänä enkä ole saanut tarpeeksi kasteltua joka nurkkaa, mutta pitää nyt syystöissä kunnostautua ja kohennella kasveja.

    Pikaista paranemista ja rentoa viikonloppua 🌸

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja rentouttavaa viikonloppua sinullekin Rita:) Meilläkin on ollut yllättävän kuivaa ja kastelu on laiskuudesta johtuen rajoittunut enemmän toiselle puolelle pihaa...

      Poista
  5. Oi miten upeat daaliat. Hienoja värejä. Minullakin on runsaasti daalioita, mutta kaikki ovat niitä perinteisiä keltaisia. - Blogissani on kahden puutarhakirjan arvona, käyhän kurkaamassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anneli:) Kiva kun vinkkasit arvonnasta, täytyypä tulla osallistumaan!

      Poista
  6. Wau! Upea terassi!
    Kyllä tuolla kelpaa istuskella.
    Pikaista paranemista sinulle ja hyvää viikonloppua!💕

    VastaaPoista
  7. Kauniit daaliat ja upea terassi! Tuossa kelpaa istuskella hämärtyvinä loppukesän iltoina. Hauskaa viikonloppua! P.s. blogissani on puutarhakirja-arvonta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja samoin mukavaa viikonloppua Tiiu:) Käynpäs tästä hetimiten osallistumassa arvontaan!

      Poista
  8. Wautsi, mikä terassi! On tehty Suomen kesään (lue:sateeseen) sopivaksi ison katteen kera. :) Daaliat on NIIN ihania. Mulla oli tänä vuonna vaaleanpunaisia. Katsotaan saanko mukulat säilöttyä talven yli... Viimeksi kun kokeilin, niin mies oli siivonnut ihmeelliset pussukat autotallista talven aikana roskikseen... :) Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jep, katteelle on kyllä käyttöä näillä kesäsäillä (seinätkin olisivat ehkä tulleet tarpeeseen) ;) Heh, toivotaan että sulla on parempi onni daalioiden kanssa tänä talvena :) Kivaa viikkoa sinullekin Satu!

      Poista
  9. Helkkari miten upea terassi siinä on neliöitä vaikka kuinka. Onko tuo kallio mikä näkyy takana se antaa mahdollisuuden vaikka mihin ja hyvän tuulen suojan. Onko ilmansuunta mikä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Se on kyllä ulkopuolisilla rakennutettu, mutta meidän suunnitelmien mukaan. Ilmansuunta ei ole paras mahdollinen, mutta aurinko osuu terassille aikaisin aamulla ja ilta-aikaan.

      Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa!