tiistai 15. elokuuta 2017

Kesällä herkuteltua...

Vaikka jo kirjoittelinkin jokasyksyisestä ryhtiliikkeestä, palataanpa vielä vähän kesän herkutteluihin. Lomalla tuli herkuteltua sillä sun tällä, mutta tässä muutamia suosikkeja (jotka olen muistanut kuvata).


Toast skagen
Klassikko, joka hyvistä aineksista tehtynä ei petä koskaan. Kylkeen lasi olutta tai valkoviiniä ja a vot!


Hedelmäiset herkkuvartaat
Salaatin voi joskus korvata tällaisilla, maistuvat raikkaalta minkä tahansa grilliruoan kanssa ja kelpaavat erityisen hyvin pikkuväelle. Viitseliäs voi ottaa meloneista piparkakkumuoteilla paloja, tulee kivannäköisiä.


Parhaista parhaimmat ja helpoista helpoimmat aamusämpylät
Olen jo aikaisemminkin kirjoitellut aamusämpylöistä, joiden taikina valmistetaan edellisen iltana jääkaappiin. Tämän ohjeen voittanutta en ole kuitenkaan vielä löytänyt. Näitä on tarjottu omalle väelle ja vieraille, eivätkä ole vielä kertaakaan epäonnistuneet.


Sushisalaatti
Ruokaisa, mutta kevyt lounas tai illallinen sushin ystäville (ohje täältä). Raakaa kalaa tässä ei kuitenkaan ole, vaan graavilohta (tai kylmäsavustettua). Avokado tuo ruokaisuutta ja soija-wasabikastike sushimaisuutta ruokaan. Lähikaupan niukan valikoiman vuoksi olen korvannut riisiviinietikan omenaviinietikalla, mutta se toimi ennakko-oletuksistani huolimatta tässä tosi hyvin.


Tuoremarjapiirakka
Kesään sopii hyvin tuoreista marjoista tehdyt raikkaat piirakat. Viime viikonloppuna pyöräytin tällaisen lasten viimeisten lomapäivien kunniaksi: murotaikinapohja uuniin, jäähtyneen pohjan päälle kerros lemon curdia, kermavaahto-tuorejuustoseos ja puutarhamarjoja. Nams! 

Onko sinulla joitain ehdottomia kesäruokasuosikkeja? Oletko kokeillut jotain uutta ja ihanaa tänä kesänä?

16 kommenttia:

  1. Oijoi miten herkullisen näköisiä kuvia:) Varmasti ovat maistuneet! Itselle se kesänykkösmarjaherkku on mansikka..ihan vaan jäätelöä,kermavaahtoa ja mansikoita,Nam!! perinteiset grilliherkut uppoaa aina ja se makkara nuotiolla paistettuna:) Mitään uusia kesäherkkuja ei kyllä tänä kesänä vastaan tullutkaan.. Ihanaa viikkoa sinne💕🌻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, grilliherkut ovat kyllä myös meille maistuneet kun olemme käyneet vanhempien luona. Harmi vain ettei meillä tällä hetkellä ole omaa grilliä, mutta kaasumuurikallakin saa aika monipuolista ruokaa laitettua.

      Poista
  2. Onpa ihania herkkuja! Suurin osa näistä herkuista sopii myös syksyn ryhtiliikkeeseen, vai mitä? Toast skagen on myös minun herkkuani. - Aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu, nämä eivät ole kesäherkkujen raskaimmasta päästä... Aurinkoista viikkoa sinullekin Anneli!

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina, ja kiva kun löysit tänne! Tervetuloa uudelleen :)

      Poista
  4. Voi mitä ihania herkkuja!
    Kesän ruoka suosikit valmistuu grillissä. Ja tietysti mansikat kuuluu kesään.
    Mukavaa illan jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Grilliruoka kuuluu kyllä kesään, ja mansikat tietty myös. Kivaa iltaa sinullekin Sari :)

      Poista
  5. Sinulla tuntuu olevan samanlainen maku kuin minulla jäin ohjeita kaipaamaan ainakin sämpylöiden kohdalla. Lohi on meille mieluinen, laitamme itse jopa lämminsavustuksen. Uusia ohjeita kokeilen yhtenään ja lemppareita on vaikka mikä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Nila, linkki sämpylöiden ohjeeseen löytyy postauksesta. Ohje Sikke Sumarin, ja en kyllä keksi siitä moitteen sijaa, aina on onnistunut hyvin. Laitahan kokeiluun :) Lohta syödään mekin paljon, tosin isäni savustamana ja graavaamana.

      Poista
  6. Oooo! Tuijotan näitä ja syön ruisleivän känttyä kuvitellen, että se on tuollainen lohileipä. Täytyy hakea vehnäjauhoja kaupasta :)

    VastaaPoista
  7. Ompas ihania herkkuja. Tällä hetkellä eniten alkoi himottamaan nuo hedelmä-vartaat <3 Hjamiiii!!! Katselin muutenkin blogiasi. Ihania postauksia <3 Tervetuloa tutustumaan myös Maatiaiskanasen Elämää-blogiin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kiva kun löysit blogiini ja lämpimästi tervetuloa lukijaksi! <3 Tulen ehdottomasti tutustumaan blogiisi!

      Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa!