maanantai 25. maaliskuuta 2019

Viherpeukalo syyhyää

Mitäs mun keski-ikää lähestyvät silmäni näkivätkään kukkapenkissä?? Toivottavasti puput ja pakkaset eivät tee selvää näistä piipoista...

Keväistä alkanutta viikkoa! Nyt alkaa vihdoin tuntua siltä, että meidän perheessä on flunssa selätetty ja kevätkin jo tekee tuloaan. Viikonloppuna vietettiin pitkästä aikaa iso osa päivästä ulkona, puita kaataen ja risusavotassa. Samalla mieleen tuli taas kymmeniä juttuja, joita pihalla pitäisi tulevan kesän aikana tehdä, isoimpina juttuina varmaankin autotallin rännit, etupihan pihalamput sekä pihan sepelöinti. Aloin myös haaveilla oksasilppurista, jotta saisi itse tehtyä katteet kukkapenkkeihin. Toinen iso haave olisi kunnollinen kompostori, jolla saisi talouden biojätteet mullaksi. Meillä ei ole biojätteen keräystä, mutta sitä tulee viisihenkisessä perheessä aika paljon, joten sääli on heittää sekajätteen joukkoon. Pahvit ja muovit (ja tietty lasin ja metallin) lajittelemmekin jo aika pitkälti ja kuljetamme keskustan keräyssäiliöihin. Onkos teillä kokemusta hyvistä oksasilppureista tai kompostoreista? Vinkkejä otetaan vastaan :)

Useampi puu kaatui tontiltamme appiukon avustuksella. Naapurin teinix on palkattu tekemään selvää pölleistä, mutta risusavotta ja metsän siivous jää omalle kontolle. Ihan kivaahan tuo oikeastaan on, kun on hyvä sää :)

Ihan pihalla en sentään ollut koko viikonloppua, ehdittiin neiti Näpsän kanssa leipasta yks mandariinipiirakka, joka katosikin nopeasti paremppiin suihin!Mitäs sinun viikonloppuusi kuului, joko on kevätkausi korkattu?

5 kommenttia:

 1. Oijoi sieltä ne ensimmäiset kevään merkit nousee:) Tuo mandariinipiirakka näyttää herkulliselta:) Täällä vietettiin koko viikonloppu työn touhussa ja nyt saakin viikon aloittaa vapaa päivillä. Leppoisaa alkanutta viikkoa ja maaliskuun loppua❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, pikkuhiljaa kevät etenee :) Kivoja arkivapaita ja mukavaa maaliskuun loppua sinullekin <3

   Poista
 2. Herkullisen näköinen piirakka!
  Ei ole silppurista kyllä kokemusta.Puusavotasta kyllä sitäkin enemmän.😊
  Kevään ihanaa aurinkoista ihmettä käytiin nuuhkimassa kävelylenkillä tänäänkin,ilo ja energia senkun vaan kasvavat päivien edetessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvää se kyllä olikin :) Energistä ja aurinkoista viikonjatkoa!

   Poista
 3. Näyttääpä hyvältä piirakka. Viikonloppu menikin ihan rauhallisesti, sillä kuljen keppien kanssa, koska minulla on paha rasitusvamma polvessa. Kyllä sitä jo ajatukset on kesässä ja mitä kaikkea pitää tehdä ja etupäässä korjailla talven tuhoja.

  VastaaPoista

Pienikin kommentti ilahduttaa!