sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Jouluisia puuhia ja vierailu piparkakkukylässä

Näitä piparitorttuja oli pakko kokeilla, ja yllättivät kyllä positiivisesti :) 
Ihastuttavaa toista adventtia! Niin se joulukuu vaan etenee ja kiirettä pitää... Tahtia on hiukan hidastanut lapsia vaivaava enterorokko, joka alkaa nyt onneksi olla voiton puolella. Sääkin on ollut niin kurja, ettei se ole houkutellut ulos, joten jouluvalmistelut ovat sikäli edenneet kivasti. Viime viikkoihin on mahtunut nurkkien siivousta, joulukorttiaskartelua ja erinäköisiä joululeipomuksia. Joulukortit tehtiin tänä vuonna aika riemunkirjaviksi erilaisin hama-helmistä tehdyin hahmoin, ensi vuonna ehkä jotain rauhallisempaa ja vähätöisempää (nimim. 35 korttia näperrelty)...  



Lasten kanssa leivottiin perinteisiä pipareita, mutta pitihän jotain uuttakin kokeilla: tein piparikuppeja, jotka onnistuivat ihan hyvin! Nää on tarkoitus tarjoilla aatonaattona homejuustolla täytettynä ;)




Tänään ajeltiin Liedon Ilmarisiin katsastamaan upea piparkakkukylä-näyteikkuna, jonka äärellä saatiin ihailla monen monta piparitaikinasta toteutettua rakennusta (mm. vesitorni, kirkko ja tanssilava) ja yksityiskohtaa sekä niiden keskellä puksuttavaa sähköjunaa.






Valoa tulevaan viikkoon! Milläs mallilla sinun jouluvalmistelusi ovat?

18 kommenttia:

  1. Ihania sydäntorttuja. Voisinpa itsekin äityä kokeilemaan. Peruspipareita vain olen leiponut tähän mennessä. Joulukoristeita en ole vielä kauhiammin kanniskellut sisälle. Jospa nyt alkavalla viikolla inspiraatio iskisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :D Meilläkin vielä siivous odottaa tekijäänsä, ja sitten vasta enempi koristeluja esille...

      Poista
  2. Ihanan värikkäitä joulukortteja,varmasti ilahduttavat saajaa. Kiva idea nuo piparikupit niin ei pääse sinihomejuustopalat ja muut täytteet tipahtamaan kyydistä. :-) Leppoisia jouluvalmisteluja sinulle.
    ~Katja

    VastaaPoista
  3. Ihana tuo pipari-ikkuna!
    Olen pongannut myös nuo piparitorttusydämet ja kupposet somessa.
    Maistuivatko sydämet hyviltä?
    Tuo ideasi laittaa kupposet muffinssivuokien päälle on loistava, niistä tulee vieläkin kauniimmat, kun niihin tulee tuo raidoitus.<3 Ajattelin, että voisi kokeilla jollakin suolaisella taikinalla (ruista hiukan) ja saisi lohi-tilli-tuorejuustokuppejakin. :)
    Aivan ihanat kortit!<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sydämet maistuivat - ehkä ihan aavistuksen verran jäi raa'aksi tuo voitaikina, kun en uskaltanut ihan tummaksi piparireunaa paistaa. Mutta lehtevä oli kuitenkin, ei paha :) Tuo suolainen taikina kuulostaa tosi sopivalta noihin kupposiin, vaikka just joku ruistaikina. Kiitos <3

      Poista
  4. Oi, miten paljon ihanuuksia <3 Tosi kaunista ja niin ihanan jouluntunnelmaista <3

    VastaaPoista
  5. Onpa kertakaikkisen kaunis tuo pipari-ikkuna. Upeita kortteja, mutta onpa niissä ollut hirveä homma suunnitteluineen päivineen. Meillä ei piparit oikein maistu jostain syystä. Voisikin kokeilla niiden tarjoilemista juurikin homejuuston kanssa, voisikin olla ihana kokeilemisen arvoinen. Jouluvalmistelut ovat vielä vähän vaiheessa, mutta onhan tässä aikaa. Mukavaa joulun odotusta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Livenä se oli vielä paljon hienompi! Kyllä joo, korteissa oli hommaa, mutta toisaalta aloitin niiden tekemisen jo aika kauna sitten, yhdessä viikonlopussa eivät olisi syntyneet. Pipari + homejuusto, parempaa yhdistelmää ei ole! Täälläkin kaikki vaiheessa, huumorilla koitetaan selvitä väsymyksestä huolimatta... Joulumieltä sinnekin!

      Poista
  6. Vau onpa mahtavan näköisiä. Hieno idea toi piparikuppi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Noita kupposia on somessa pyörinyt, oli pakko itsekin kokeilla :)

      Poista
  7. Voi että miten hauskat kortit! Ja vitsit kun olisin ehtinyt lukemaan tämän postauksen aiemmin, tein tänään pipareita. Nuo kupit ois ollu mahtis idea! Noo, menee se sinihomejuusto (Regina Blue, ah nam!) siinä päälläkin ihan hyvin. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juu, saahan sitä juustoa pysymään tasaisenkin piparin päällä, mutta kuppiin mahtuu enemmän :D Saint Agur on mun suosikkisinihomejuusto! Täytyy joskus kokeilla tuota Reginaakin ;)

      Poista
  8. Kivan näköiset nuo piparitortut, olikin menneet nämä ohi silmien. Aivan huiput kortit, on niissä ollut väsäämistä, saitko lapsilta apuja? Toivottavasti sairasatelut on ohi ja saatte viettää joulun terveenä... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sain lapsilta lähinnä seuraa hamailuun, eivät sitten innostuneet antamaan omia tekeleitään joulukortteihin ;) Sairastelut alkaa onneksi olla takanapäin, toivottavasti ei enää saada mitään uutta pöpöä, se olis mun hartain joulutoiveeni!

      Poista
  9. Tosi kivat kortit ja piparikupit on aivan mahtavia. Kiitos sinulle.

    VastaaPoista

Pienikin kommentti ilahduttaa!