perjantai 16. marraskuuta 2018

10 viikon ruokalistat, vol. 2



Tämä postaus on pitänyt saada ulos jo alkusyksystä, mutta enpä vain ole ehtinyt... "Mitäs tänään syötäisiin?" on kysymys, joka tuppaa pyörimään päässä viikoittain. Tätä tyhjän pään ongelmaa olen pyrkinyt välttämään suunnittelemalla ruokalistoja etukäteen, vaikkei niitä niin orjallisesti tulisi noudatettuakaan. Ruokalistat on rakennettu periaatteella mahdollisimman vähän eineksiä ja puolivalmisteita, mahdollisimman paljon kasviksia. Kala loistaa osassa viikkoja poissaolollaan, koska perheemme kuopus on kala-allergikko. Parin vuoden takaisia ruokalistoja voit kurkata täältä. Tänä vuonna lisäsin osaan ohjeista linkin ihan omankin muistien tueksi, osa resepteistä taas tulee selkäytimestä.

VKO 1               
Kasvissosekeitto

VKO 2
Uunilohi & muusi
Kantarelli- / herkkusienikeitto
Jauhelihakastike & pasta

VKO 3
Jauhelihakeitto
Nakkikastike & muusi
Kasvisrisotto & nugetit / lihapullat

VKO 4
Lohikeitto
Feta-kesäkurpitsalasagne tai kasvismakaronilatikko fetalla
Jauhelihatortillat

VKO 5
Uunimakkara & gratinoidut vihannekset
Jauhelihapihvit + kukkakaali- / juuresmuusi
Pizza

VKO 6
Pasta carbonara
Kalapuikot, kermaviilikastike ja perunat
Jauheliha-makaronilaatikko

VKO 7
Lihamureke
Kana-ananaspaistos

VKO 8
Broilerikiusaus
Uunissa paahdettu tomaattikeitto
Kinkku-sieni-aurajuustopasta
Hampurilaiset

VKO 9
Punajuuri-peruna-aurajuustovuoka, lihapullat
Amerikkalainen kanakeitto

VKO 10
Maa-artisokkakeitto
Pad thai (paistetut nuudelit & kanaa) 
Uuniperunat kinkkutäytteellä / Täytetyt paprikat

Kuten kuvista näkyy, myös leipomuksia mahtuu silloin tällöin viikon ruokalistaan. Tänään otettiin jo vähän varaslähtö (pikku)jouluun, kun paistoin ekat joulutortut tämän vuoden someilmiöksi nousseen lumihiutalemallin mukaan ja ne huuhtaistiin alas glögillä.



Mitkä ovat sinun arkiruokasuosikkejasi? Vinkkaa ja linkkaa ohje ;)

8 kommenttia:

  1. Tällainen lista pitäis tehdä itsekin! Ei tarttis aina miettiä erikseen. Nuo tortut on kanssa suloisia, oikein hitti nyt. :) Itsetehtyjä broileripyöryköitä (+ riisi ja currykastike) ja tonnikala-perunavuokaa voin suositella, kun kysyt. Pyöryköihin on paljon ohjeita mutta tonnikalavuoan teen näin: 2prk tonnikalaa (vedessä), 8-10 suikaloitua perunaa, 1 pilkottu sipuli, 5dl kermaa, 1 kasvisliemikuutio, reilusti kalamaustetta, vielä maun mukaan suolaa, uuni 200 astetta, 1,5-2h. Juustoraastettakin voi halutessaan laittaa päälle. Mausteet kannattaa sekoittaa vuokaan, ei vain ripotella päälle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, kuulostaa herkulliselta tuokin! Menee kokeiluun :)

      Poista
  2. Herkullisen näköiset ruokalistat! Tuosta saakin hyvin vinkkejä ensi viikolle:) Kiitos♥ Nuo tortut näyttää niin hyviltä, huomenna on kyllä haettava glögiä kaupasta:) Meillä arkiruokasuosikki taitaa olla ihan perinteinen jauhelihakeitto. Mukavaa perjantai-iltaa ja leppoisaa viikonloppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Keitot ylipäätään menevät meillä hyvin kaupaksi, ja plussana on, että ne ovat usein helppotekoisia ja paranevat vain oltuaan päivän jääkaapissa.

      Poista
  3. Oli heti pakko käydä katsomassa youtubessa, miten nuo kauniit tortut tehdään. :)
    Kun teillä näköjään suositaan myös kasvisruokia yksi meidän perheen hittiruoka oli linssikeitto, kun lapset olivat pieniä.Sitä syötiin joka viikko ns.hernekeittona Kreikan aikoina.
    Vihreitä linssejä keitetään ensin n.5 min.Kaadetaan siivilään ja huuhdellaan hyvin.Sipuli ja valkosipulisilppu kuullotetaan oliiviöljyssä ja sitten sinne lisätään huuhdotut linssit ja ryöpätään niitä hetken keskenään.Tölkki tomaattimurskaa mukaan,vettä niin että on keittomaista.Pari laakerinlehteä, valkopippuria,pari ruokalusikallista punaista balsamicoa tai punaviinietikkaa ja keitellään linssit kypsiksi.Viittä vaille valmiina maistellaan suola oman maun mukaan.(linssit imevät suolaa kuin sienet, joten ei kannta lisätä kuin lopussa.Voihan sinne tietty pistää kasvisliemikuutionkin, mutta meillä tehtiin aina tälleen kreetalaisittain ilman niitä.Rapeakuorista leipää ja fetaa niin kyllä maistui, ja maistuu vieläkin. :) Valkosipulia, jos tykkäätte, kannattaa laittaa runsaasti, antaa makua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tuo tekniikka oli kyllä yllättävän helppo ja lopputulos kaunis. Kiitos ohjevinkistä, kuulostaa herkulta :P

      Poista
  4. Upeita joulutorttuja :) Toi ruokalistan tekeminen etukäteen on kyllä niin huippuidea. Vaikeinta on aina miettiä, mitä teen ruuaksi. Turha on kysyä isännältäkään, kun vaan kaikki käy, missä ei ole sieniä :D Lihapullat tai -pihvit ja kermainen lohikeitto on mun suosikkeja. Lohikeittoa en kuitenkaan tee läheskään joka viikko. Lihapullia tai pihvejä kyllä kerran viikossa. Mukavaa tiistaita :)

    VastaaPoista

Pienikin kommentti ilahduttaa!