maanantai 6. elokuuta 2018

Persoonallinen kalenteri


Voi että miten ihastuin työkaverin hienoon kalenteriin, ja siksi oli pakko tilata itsellekin. En ole sähköisten kalenterien ystävä, vaan tarvitsen ihan konkreettisen, kirjamaisen kalenterin laukussa kannettavaksi. Useamman vuoden olen porskuttanut menemään puolta pienemmillä ilmaiskalentereilla, mutta nykyään noita menoja tuntuu olevan niin paljon, että kaipasin vähän lisää kirjoitustilaa. En itse harrasta kalenterien tuunailua (vaikka ihailenkin suunnattomasti toisten hienoja tuunattuja kalentereita), mutta tykkään kirjailla paljon asioita ylös. Niinpä Personal Planner tuntui sopivalta ratkaisulta just minulle. Kalenteriin sai valita etu- ja takakannen kuvan joko valmiista kuvista tai omista kuvista, lisäksi kuminauhan, ensimmäisen sisälehden tekstin ja lisäsivut (esim. tyhjiä sivuja, ruudutettuja sivuja, sudokuja, nimipäivälistat). Mukana tuli myös hauskoja pikkutarroja, joilla kalenteria voi koristella ja tai korostaa tiettyjä asioita.Viikkonäkymääkin pystyi varioimaan monin tavoin, ja ottamaan tietyt "blokit" jokaiselle aukeamalle. Listojen ystävänä valitsin tietysti Viikon to do -listauksen, Viikon treenit (jos se kannustaisi liikkumaan?) ja Päivälliset, mikä varmasti helpottaa arjen suunnittelua ja kauppareissuja. Värejä ja tyylejä oli myös valittavissa sisäsivuille. Lisäksi ohjelmaan saattoi syöttää omat tärkeät muistettavat päivät, esim. lähipiirin synttärit, jotka sitten ilmestyvät painettuina kalenterin sivulle valitsemani ikonin kera.Mainittakoon vielä, että kalenteriin sai valittua suomenkieliset tekstit, nimipäivät ja liputuspäivät (ilman niitä olisikin varmaan jäänyt tilaamatta). Hintakin oli ihan vertailukelpoinen kirjakauppojen kalentereihin nähden, ja toimitus kesti vain muutaman viikon.

*Huom. Tämä ei ole maksettu mainos, vaan ihan vain oma tyytyväinen käyttäjäkokemus, jonka halusin jakaa kanssanne :)

Oletko sinä perinteisen vai sähköisen kalenterin ystävä?

15 kommenttia:

 1. Tykkään tavallisesta kalenterista, vaikka välistä tuntuu, että se sähköinen on parempi. Haluan nähdä viikon asiat yhdellä silmäyksellä ja se onnistuu paperikalenterista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sähköinen on toisaalta aina mukana eikä vie tilaa, mutta muuten kyllä tykkään perinteisestä paljon enemmän :)

   Poista
 2. Ihan perinteinen käsin kirjoitettava ja laukussa kannettava kalenteri on parempi. Viime aikoina on vaan joutunut sähköisen työkalenterin "orjaksi", että on tullut laitettua siihen myös privaattimenemiset ettei tarvitse kahteen kertaan kirjoitella. Kuitenkin juuri asioiden kirjoittaminen eri väreillä, muistilappujen liimaaminen sivuille jne. on sitä jotain, mitä kaipaan. Ehkä ensi vuodelle hankin taas ihan oikean kalenterin minäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä jotenkin uskon, että muistankin asioita paremmin, kun kirjoitan ne käsin ja just eri väreillä jne. Mulla on rinnalla sähköinen kalenteri, mutta en käytä sitä juuri ollenkaan...

   Poista
 3. Voi että tykkään kalentereista, nimenomaan paperisista, en niinkään sähköisistä. Kynässä ja paperissa ja järjestelmällisyydessä on jotain joka tekee minut onnelliseksi ❤️ Upealta systeemiltä vaikuttaa tuo tilaamasi kalenteri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva että sieltä löytyi sielunkumppani tässä asiassa <3

   Poista
 4. Perinteinen mukana kannettava käsin täytettävä kalenteri on helppo ottaa kassista esiin tarvittaessa ja sitä voi myös pitää auki työpöydällä niin muistaa kirjoittaa ylös ennenkuin unohtuu. Kätevän näköinen kalenteri, kiitos vinkistä. ~Katja

  VastaaPoista
 5. Ilman muuta olen perinteisen kalenterin käyttäjä. En jotenkin vaan osaa käyttää kännykän tai tietokoneen sähköistä vaihtoehtoa.
  Kiitos vinkistä: tällaisesta kalenterista en ole kuullutkaan.Vaikuttaa mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
 6. Paperinen minulle! :) Omasi näyttää tosi kivalta.
  Ostan yleensä jonkun, sillä hetkellä inspiroivan kalenterin loppuvuodesta seuraavalle vuodelle, mutta jaksan olla siitä innostunut ehkä pari kuukautta.Täyttää sitä jne.Minulla on monia tyhjiä,vanhoja kalentereita, joisssa on vuoden alkuun jotain merkintöjä.:D Jääkaapin ovessa on kauppakalenteri, johon tulee merkattua kaikki tärkeät tulevat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla kyllä kalenteri kovassa käytössä muutoin, paitsi kesäisin... Keittiön seinäkalenteriin tulee merkittyä vain joitain menoja. Autotallissa on tallella omia kalenterita varmaan reilun kymmenen vuoden ajalta :)

   Poista
 7. Kaunis kalenteri! Mulla on pakko olla ihan paperinen kalenteri, että pysyn kärryillä. :) Tosin mulla se tarkoittaa ihan vaan isoa vihkoa/kierrekantista kirjasta, johon kirjoitan itse päivämäärät ja kuukaudet ja muut. Bujoilun esiasteella ollaan, vielä en pariin vuoteen ole pidemmälle päässyt, paitsi että samaan kirjaseen mahtuu aina useampi vuosi, se on kätevää. Teen kuukausia eteenpäin aina niin pitkälle kun tiedän jotain tapahtuvaksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kätevän tuntuinen kalenteri. Minulla on perinteinen aina keittiön seinällä ja se täytyy olla sellainen missä on tilaa kirjoitukselle. Olen usein kallistunut Ajasta aikaa kalenteriin. Mutta nyt taitaa olla puutarha kalenteri.

   Poista
  2. Pipo-otus: Kuulostaa kivalta sinunkin kalenterisi, ihailen mielelläni toisten hienoja bujoiluja, kun itsellä ei tahdo aika riittää sellaiseen...
   Nila: Meillä on tällä hetkellä keittiön seinäkalenterina satokausikalenteri, mielenkiintoinen tuttavuus sekin!

   Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa!