sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Yksi mekko lisää ja muita kuulumisia


Voi hitsit, niin vikkelästi on vierähtänyt kaksi viikkoa etten ole oikein ehtinyt blogin ääreen ja pientä kevätväsymystä on ollut havaittavissa... Nyt oli pitkästä aikaa viikonloppu, johon ei ollut ohjelmoitu mitään erikoista - kivaa sellainenkin. Lähdettiin ex tempore biologiseen museoon, joka on ollut meillä vakiokohteena jo useamman vuoden tasaisin väliajoin. Siellä oli sattumalta jokin lastentapahtuma, järjestettyä ötökkäaskartelua ja ulkona saatiin seurata talitinttien rengastusta. Yllättävän mielenkiintoista tuo rengastuksen seuranta oli, enpä ole ennen tiennyt miten linnut punnitaan, mistä niiden ikä katsotaan ja mihin kaikkeen muuhun niiden kunnossa kiinnitetään huomiota. Esikoinen ilmoittautui halukkaaksi päästämään rengastetun linnun vapauteen ja sai hetken pidellä kädellään talitinttiä, jännää :) Nukenmekkojen kokoelma kasvoi taas muutamalla, kun sain viimeisteltyä Mekkotehdas-kirjan ohjeella pari hörselömekkoa. Nyt alkaa olla näistä nukenvetimistä tinki täynnä ja sormet syyhyilis tekemään jotain tytöllekin. Neulepuolella orastavaa purkoosia (suunnittelen hihoja vailla olevan neuletakin purkamista) ja eräät haastesukat edistyvät hitaasti, mutta varmasti. Kevättä ootellaan kovasti saapuvaksi! Joko sinulla on ajatukset pääsiäisessä?


Isännän hätäinen taidonnäyte ötökkäaskartelusta :) Innostuin vähän tästä askartelusta, helmistä ja rautalangasta saisi kyllä kivannäköisiä örkkejä kun oikein taivuttelisi ja huolittelisi jalat yms.

Olo on just nyt tällainen kuin kuvasta näkyy... Mielelläni vaihtaisia osia Viirun kanssa päiväksi tai pariksi ;)


Kevät, tule jo!
Energistä ja aurinkoista viikkoa <3

16 kommenttia:

 1. Ihanan nautinnolliset kuvat kissasta! :)
  Minäkin innostuin tuosta helmi/rautalanka muurahaisesta. Pitää kokeilla jokin örkkimörkki itsekin. :)Tuo teidän isännän tekemä on kyllä hieno mielestäni.Siinä on saatu murkun olemus hienosti ja yksinkertaisesti esille.
  Suloiset mekkoset.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat on kovia nautiskelemaan <3 Minustakin murkku on hieno. Koitettiin kotona tehdä vielä piippurassista hämähäkkejä, muttei niistä yhtä kivoja tullut. Siro rautalanka on ehkä ötökkämäisempi.

   Poista
 2. Hui ötökkä ! Onpa realistisen näköinen kuvassa 😀 Enpä ole koskaan tuollaisesta museosta kuullut, erittäin hyvältä kuulostaa. Viihde ja yleissivistys samassa. Södet ompelukset, rento Viiru ja mitä ihanimmat tulppaanit uuden viikon aluksi 🌷

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasten suosikkikohde, biologinen museo Turussa :) Kiitos ja mukavaa viikonjatkoa sinulle Rita!

   Poista
 3. Ihania mekkoja <3 Kisulle silityksiä, on kyllä söpis <3 Mukavaa uutta viikkoa sinulle :)

  VastaaPoista
 4. Ihanat mekot jälleen . Pääsiäistä en ole laittanut vielä mitään. Ehkä pitäisi jotain aloittaa. Pientä väsymystä on täälläkin havaittavissa. Kiva ötökkä ja kisu on aivan ihana .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nila ja energiaa loppuviikkoon! Jos ei muuten ehdi pääsiäistä laittaa, niin ainakin herkkujen muodossa voi juhlia (hyvä syy ostaa suklaata) :)

   Poista
 5. Ihanan kauniit mekot. AIka örkki mörkki, kivan näköinen silti.

  VastaaPoista
 6. Noi on niin söpöjä noi mekot! <3 Tosi mukavaa myös, että pääsitte seuraamaan rengastusta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, rengastuksen seuranta oli huippua, pointsit järjestäjille :)

   Poista
 7. Kauniit mekot :) Pääsiäistä olen jo vähän laittanut ja siivonnut ja tietysti askarrellut. Kyllä minullakin on kissan päivät niin kuin Viirullakin. Ei ole niin väliä milloin köllähtää peiton alle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sinulla olikin jos jonkinlaista taidokasta pääsiäisaskartelua blogissasi. Mukavia kissanpäiviä<3

   Poista
 8. Voi miten suloiset mekot ja ihana kisuli! :) Mukavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista

Pienikin kommentti ilahduttaa!