perjantai 11. elokuuta 2017

Syksyinen ryhtiliike ja 10 pientä lupausta


Vielä on kesää jäljellä, mutta mulla ajatukset ovat jo hiljalleen alkavassa syksyssä viime viikolla tapahtuneen töihinpaluun myötä. Toden teolla arki alkaa ensi viikolla, kun lapset aloittavat päiväkodin ja Isäntä palaa työmaalle. Tyypilliseen tapaan näin syksyn kynnyksellä kesän jäätelöähkyjen jälkeen mieleen nousevat terveelliset elämäntavat, liikunnan ja oman jaksamisen lisääminen, arkea helpottavat rutiinit ym. Sain jo kesälomalla liikuntakärpäsen pureman aloittamalla aamulenkkeilyn varhain aamulla, ennen aamupalaa ja muun perheen heräämistä. Alun vaikeuksien jälkeen jäin nopeasti koukkuun hyvään fiilikseen ja ennakkoluuloistani huolimatta en ollut päivällä yhtään väsyneempi, päinvastoin. Tiedän, että aamulenkit eivät onnistu enää töiden ja päiväkodin alettua, mutta haluaisin jotenkin jatkaa aktiivisempaa elämäntapaa myös syksyn kiireiden keskellä. Keväällä liikkuminen jäi aika minimiin, joten nyt pitäisi yrittää vähän tsempata... Niinpä lupaan itselleni 10 konkreettista asiaa, joiden avulla toivottavasti jaksan paremmin pimeän vuodenajan ylitse:

 1. Olen päättänyt suoda itselleni kaksi viikoittaista ohjattua ryhmäliikuntatuntia: pilateksen ja intervalli-jumpan.
 2. Lisäksi koetan ehtiä lenkille muutamana iltana viikossa ja viikonloppuisin.
 3. Töissä käytän hissin sijasta portaita.
 4. Yritän työskentelen mahdollisimman paljon seisaallaan, nyt kun siihen on työpaikalla mahdollisuus sähköpöydän ansiosta. 
 5. Yritän mennä ajoissa nukkumaan.
 6. Suunnittelen perheen ruokailut hyvin etukäteen ja kokoan itselleni pakan nopeasti toteutettavia, helppoja ja terveellisiä arkiruokia. Viime syksyn listaukseen pääset täältä.
 7. Keskitämme perheen ruokaostokset yhteen päivään viikossa. Lomalla syöminen on ollut vähän sitä sun tätä, ei kovin suunniteltua, ja kaupassa on käyty useaan kertaan viikossa. Keskittäminen näkyy ja tuntuu toivottavasti myös kukkarossa. Palaamme kauppakassipalvelun käyttäjiksi - säästää aikaa ja hermoja.
 8. Kevennän iltapalasta. Liian usein on tullut syötyä liian myöhään ja liian paljon.
 9. Pyrin syömään töissä terveellisen lounaan: kasvispainotteisen, jälkkärit pannassa!
 10. Yritän muistaa ottaa iltapäiväksi jonkin pienen evään töihin, ettei nälkäkiukku ehdi ennättää ennen iltaruoan valmistumista.

Onko sinulla tapana ryhdistäytyä kesän jälkeen? Oletko tehnyt vastaavia lupauksia tai suunnitelmia syksylle? Onko sinulla jaettavaksi joitakin arkea helpottavia vinkkejä?

10 kommenttia:

 1. Nuo sinun "ryhti"lupaukset kuulostaa oikein hyviltä...tsemppiä niiden toteuttamiseen! Aina kesän jälkeen tekee oikein hyvää palata "ruotuun"...tulee herkuteltua kesäisin ihan liikaa:) Seuraavan kerran herkutellaan sitten taas joulun aikaan..Leppoisaa viikonloppua sinne💕☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, katsotaan kuinka pitkälle syksyyn nämä kantavat... Mutta toistaiseksi on mennyt ihan mukavasti. Ja saahan sitä viikonloppuisinkin vähän herkutella, mutta tietysti joulunaikaan sitten enempi! Kivaa alkanutta viikkoa sinulle Päde! :)

   Poista
 2. Kyllä piti ottaa itseä niskasta kiinni ihan lääkärin määräyksestä. Liikuntaa lisää ja kevyttä ruokaa. Ite jätin perunan ruoka- listasta pois, se kun turvottaa. Aamu- lenkit ois kiva juttu,se onnistuu viikonloppuisin. Mutta myös ilta- lenkit,niitä lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin oon jatkanut aamulenkkeilyä viikonloppuisin. Tsemppiä sinullekin Suvi :)

   Poista
 3. Hyvältä kuulostaa. Lista vaatii tosi paljon itsekuria mutta kun tietää missä voi parantaa niin sekin on jo askel parempaan. Tsemppiä syksyyn. -Katja

  VastaaPoista
 4. Voi ei...kyllä tässä itsekin pitäisi ryhdistäytyä niin monella saralla...katsotaan nyt tuleeko taas yhtään mitään =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä Satu, kyllä se siitä :) Mullakin nuo lupaukset on aika pikkuisia juttuja, ainakin osan pystyn toivottavasti pitämään.

   Poista
 5. Hyvä meininki sinulla noissa suunnitelmissa 🙂
  Kesälomien ja kesäfiilisten jälkeen on aina vähän niinkuin uusi vuosi.
  Hyvää lenkkeilyä ja pirteyttä sinulle ! 💚Kesän vihreyttä pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo näin se vuoden kierto menee, joka kerta samat fiilikset kesä- ja joululoman jälkeen ;) Kiitos Rita!

   Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa!