sunnuntai 21. elokuuta 2016

Vitamiinipillerit omalta pihalta!


Me saatiin tänä vuonna ensi kertaa ihan kivankokoinen (n. 5-6 litraa) sato tyrniä. Se on muutenkin osoittautunut juuri meidän pihaan sopivaksi kasviksi, levinnyt hurjasti ja puskee uutta versoa sieltä täältä. Tuo ei toisaalta minua haittaa, tykkään että hopealehtinen tyrnipensas on ihan nätti koristekasvikin. Osan uusista versoista siirsimme kesän aikana toiselle puolelle pihaa, ja toivonkin että tyrni alkaisi myös siellä kasvaa ja muodostaisi pihalle "reunusta", syreenipensaat kun eivät ole oikein lähteneet kasvamaan. Harmi että tuo C-vitamiinipommi on niin hankala poimittava, kirjaimellisesti sormet verillä on puskia riivitty :) Jostain luin, että tyrnin piikit voisi napsaista pois, evätkä ne kasva uudelleen. Seuraavana vuonna poimiminen olisi sitten helpompaa.


Aika terveellisen makuinenkin tuo marja on, ei näitä ihan naama peruslukemilla pysty pureskelemaan ja lapsetkaan eivät enää oikein innostu sellaisenaan popsimaan. Smoothieiden joukkoon olen saanut marjoja jemmattua, ja itse heitän joskus myös murojen joukkoon. En siis ainakaan vielä ole hillonnut tai mehustanut tyrniä, kun satoa ei kuitenkaan litratolkulla ole tullut.


Onko tyrni sinulle tuttu? Vinkkaa, jos tiedät jonkun kivan reseptin tyrnin hyödyntämiseen! Aurinkoista alkavaa viikkoa :)

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Voi harmi :( Meille tuli edellisvuona kaksi marjaa, viime vuonna kaksi pientä rasiaa.. Ihan hyvin on siis sato toistaiseksi kertautunut.

   Poista
 2. Tyrnistä ei juurikaan ole kokemusta, mutta puskan tahtoisin meidänkin pihaan. :) Tyrnin kuivattaminen kiinnostaisi. Tyrni jauhetta voisi sitten ripotella vähän sinne sun tänne. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen joskus ostanut tyrnirouhetta, sitä oli kyllä helppo ripotella puuron tai jogurtin sekaan :)

   Poista
 3. ks pappilan elämää -blogista tyrniohjeita. Osan olen pakastanut joko kokonaisena tai mehuna, osan tehnyt hilloksi, marmeladiksi, hyytelöksi ja mäskin aina kuivannut ja hienontanut.

  VastaaPoista

Pienikin kommentti ilahduttaa!