sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Kuulumisia ja tunnelmia esikoisen 4-vuotissynttäreiltä

Vähän aikaa sitten en olisi osannut kuvitellakaan, miten kiireinen kevät tästä oikein on tulossa... Oma valmistuminen lähestyy, mutta teettää vielä hurjasti töitä ihan loppumetreille asti. Stressiä on siis pukannut, ja sen lisäksi (tai siitä johtuen) olen ollut vähän väliä jonkun flunssapöpön riivaama. Tänä viikonloppuna on pitkästä aikaa riittänyt tarmoa kotihommille ja ulkoilullekin, joten ehkä tämä tästä pikkuhiljaa rauhoittuu ja aurinko alkaa paistaa meikäläisenkin risukasaan ;) Viime viikolla juhlittiin Tähtisilmän neljävuotissynttäreitä, mikä omasta sairastelusta ja kiireistä johtuen tuntui kyllä aikamoiselta rutistukselta. Onneksi sain apuja kyökin puolelle, ja pääasia tietysti, että päivänsankari nautti kauan odottamistaan juhlista herkkuineen ja lahjoineen. Kuvat puhukoon puolestaan!

Suolapalana uunissa kypsennettyä suolaista juustokakkua marinoidulla salaatilla. Toteutus oli tällä kertaa anopin, mutta menee varmasti omaankin kokeiluun vielä!
Pappa toteutti perinteisen savulohilautasen. Lisäksi tarjoiltiin salaattia, lihapullia ja patonkia.
Synttärikakun teemaksi valitsin tänä vuonna Late Lampaan, vaikka esikoinen onkin tällä hetkellä kovasti StarWars-miehiä. Hedelmätäytteinen puolipallo on kuorrutettu kerma-rahka-vaniljakreemiseoksella ja Laten pään ja sorkat muovailin sokerimassasta.
Kynttilät puhallettiin kuitenkin toffeekiilteellä päällystetyltä mansikkarahkakakulla. Karhunvatukat ovat poikien sedän syksyisiä Viron-tuliaisia, joita olin säästellyt juuri jotain erityislaatuista tilaisuutta varten.
Pätkis-muffineita esikoisen toiveesta, nonparellit ovat päivänsankarin ripottelemia :D
Tämä kuva ei liity synttäreihin, vaan nappasin sen kun käy kateeksi toisten taito ottaa rennosti ;)
Mukavaa maaliskuuta ja pääsiäisen odotusta!


8 kommenttia:

  1. Teillä on ollut ihanat tarjoilut!
    Ihana kissa!
    Mukavaa sunnuntai päivää!

    VastaaPoista
  2. Oih miten herkulliselta papan savulohilautanen näyttää! Ei kyllä muutkaan tarjottavat huonolta näytä ja kakkukin on ihastuttava. ;) Kissat <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo lohilautanen on ollut lapsuudenkodissani perinteinen juhlatarjottava, sekä jouluna että juhannuksena ynnä muissa juhlissa. Itse kasvatettua ja savustettua kirjolohta :)

      Poista
  3. Ihanan näköiset tarjottavat! Onnea sankarille! :)
    Terkuin, Satu

    VastaaPoista
  4. Upeat synttärit! Wau, mikä kakku ja lohilautanen! Nyt olet kyllä ansainnut tuota, mitä kisu jo onnistuneesti harjoittaa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari! No ehkä sitten muutaman viikon päästä olen toivon mukaan kissan kanssa samassa kuosissa ;)

      Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa!