Ohje vaikutti ihan peruspullataikinan ohjeelta, ja niinpä kaivoin esiin uskollisen luottopakkini, Kenwoodin yleiskoneen. Onkohan tämä nyt tarpeeksi kimmoisaa? Jätin taikinan nousemaan aika pitkäksi aikaa vesihauteeseen.
Nostatuksen jälkeen taikina käsittelyyn, levyksi leivinpöydälle, täytteet väliin ja rullaksi. Ohjeessa puhuttiin vain kanelisokerista, mutta ei ollut mainittu ainesten suhdetta. Jälkikäteen ajateltuna kanelia olisi voinut laittaa sekaan enemmänkin (mulla 1 1/2 tl). Kaulinnassa ehkä vähän sianselkäefektiä havaittavissa, koska rullan keskeltä leikatut palaset ovat paljon paksumpia... No, onneksi mun tuomarit nukkuvat tai ovat muissa puuhissa ja uuni häivyttää epätasaisuudet! Ennen uuniin laittamista vielä kertaalleen taikina kohoamaan liinan alle.
Voilá, siinä se nyt on! Maku ja kyspsyys ihan ok, tosin pidin uunissa melkeen 40 min, vaikka ohjeessa puhuttiin 20-30 minuutista. Jos olisin ollut mukana kisassa, olisi aika muodostunut varmaan pahimmaksi haasteekseni. Jälleen kerran tuli todistettua, että pullataikinaleivonnaiset eivät ole kiireisen leipurin juttu. Nyt kahvi tippumaan ja eiku syömään! Ens kerralla sitten focacciaa.
Ihana Bostonkakku! Nyt vasta huomasin kommenttisi blogissani. Ihana tämä sinun uusi blogisi! Upeita käsitöitä ja leivonnaisia olet tehnyt. Ihana harrastus, rentouttaa.
VastaaPoistaKiitos! :)
VastaaPoista