sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Hensku ja Koko Suomi leipoo: Bostonkakku

Montaa sarjaa ei telkusta tule seurattua, mutta Koko Suomi leipoo on yksi niistä harvoista ja valituista - ihanan kesäinen hyväntuulen ohjelma, joka avartaa kotileipurin maailmaa ja inspiroi kokeilemaan uusia juttuja. Isäntä mulle välillä sanoo, että kyllä sinäkin tuolla pärjäisit, mutta itse tiedän että ainakaan mun hermot ei pärjäisi ohjelmassa ;) Ajattelin kuitenkin sen verran haastaa itseäni, että kokeilisin kotona leipoa nuo ohjelman tekniset tehtävät läpi. Siis ihan vaan tutussa ympäristössä, ilman aikapaineita ja tiukkaa asiantuntijaraatia. Niinpä tässä tulee ykkösjakson tekninen tehtävä, Bostonkakku. Resepti löytyy täältä. Kyseisen tv-jakson harmikseni missasin, mutta aihe oli sikäli tuttu että olen kerran aikaisemmin tehnyt bostonkakun. Kokemuksen perusteella haastavin juttu on mielestäni saada kakku kypsymään niin, ettei se jää sisältä liian taikinaiseksi. Katsotaan miten ämmän käy tällä kertaa!

Ohje vaikutti ihan peruspullataikinan ohjeelta, ja niinpä kaivoin esiin uskollisen luottopakkini, Kenwoodin yleiskoneen. Onkohan tämä nyt tarpeeksi kimmoisaa? Jätin taikinan nousemaan aika pitkäksi aikaa vesihauteeseen.

 Nostatuksen jälkeen taikina käsittelyyn, levyksi leivinpöydälle, täytteet väliin ja rullaksi. Ohjeessa puhuttiin vain kanelisokerista, mutta ei ollut mainittu ainesten suhdetta. Jälkikäteen ajateltuna kanelia olisi voinut laittaa sekaan enemmänkin (mulla 1 1/2 tl). Kaulinnassa ehkä vähän sianselkäefektiä havaittavissa, koska rullan keskeltä leikatut palaset ovat paljon paksumpia... No, onneksi mun tuomarit nukkuvat tai ovat muissa puuhissa ja uuni häivyttää epätasaisuudet! Ennen uuniin laittamista vielä kertaalleen taikina kohoamaan liinan alle.

Voilá, siinä se nyt on! Maku ja kyspsyys ihan ok, tosin pidin uunissa melkeen 40 min, vaikka ohjeessa puhuttiin 20-30 minuutista. Jos olisin ollut mukana kisassa, olisi aika muodostunut varmaan pahimmaksi haasteekseni. Jälleen kerran tuli todistettua, että pullataikinaleivonnaiset eivät ole kiireisen leipurin juttu. Nyt kahvi tippumaan ja eiku syömään! Ens kerralla sitten focacciaa.

2 kommenttia:

  1. Ihana Bostonkakku! Nyt vasta huomasin kommenttisi blogissani. Ihana tämä sinun uusi blogisi! Upeita käsitöitä ja leivonnaisia olet tehnyt. Ihana harrastus, rentouttaa.

    VastaaPoista

Pienikin kommentti ilahduttaa!