lauantai 24. helmikuuta 2018

Sisällä


Viime postauksesta onkin vierähtänyt jo tovi... Kävin itse viikko sitten pienessä leikkauksessa ja tällä viikolla kuumeinen flunssa on kaatanut pikkuisen toisensa jälkeen, joten voimavarat ovat menneet ihan arjen pyörittämiseen ja töiden hoitamiseen. Hirmuisen kylmä ulkoilma on pitänyt minutkin sisätiloissa, vaikken kuumeessa olekaan. Hiihtolomaa meillä ei olekaan, ja se ei oikeastaan nyt harmita, sillä olisihan se ollut kurjaa lomalla sairastella. Toivotaan, että pian tauti hellittää ja normaali elämä jatkuu. Valopilkkuna edessä häämöttävät myös esikoisen synttärit. Kohta on helmikuu ohi ja alkaa virallisesti kevät, vaikka ei sitä lämpömittaria tuijotellessa uskoisikaan :) 

Tänään laitetiin hellaankin valkea, ja huomattiin miten ihanan nopeasti lämpö levisi keittiöön :) Pitäisi useammin laittaa prasu hellaankin, vaikka varaavaa takkaa lämmitämme joka ilta. 

Keskimmäinen jaksoi tehdä taidettakin; nämä teokset kuulemma kuvaavat kaatopaikkaa.

Uunissa paahdettu tomaattikeitto lämmittää mukavasti pakkasella. Ensin tomaatit, valkosipulit, öljy ja mausteet uuniin paahtumaan vartiksi, sitten soseutus ja sekaan punaista pestoa ja kasvislientä.

Valmiin keiton kanssa voi tarjoilla krutonkeja ja fetalla maustettua ranskankermaa.

Tällä viikolla on pelattu ja leikitty erityisen paljon.

Pieni rahapuu tarttui mukaan ruokakauppareissulta ja ilahduttaa keittiön ikkunalla.
Mukavaa viikonloppua!

13 kommenttia:

  1. Pikaista paranemista sinne! :) Ja tuo tomaattikeitto kuulostaa herkulliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tuntuu että voiton puolella aletaan jo olla, kun tänään oli kaikilla eka kuumeeton päivä... Alkaisi muuten pian seinät kaatua päälle... Herkullista keitto olikin, ainakin aikuiseen makuun ;)

      Poista
  2. Tykkään rahapuista, ne ovat niin söötin mehevälehtisiä. Meillä oli joskus isoksi kasvanut yksilö, mutta se lahosi lopulta. Keitot ovat hyviä näillä kylmillä ilmoilla, kutsuvan näköinen lautasellinen ♥ Varaava takka olisi mahtava juttu. Meillä ei ole, on avotakka joka lämmittää vain hetken. Kivahan sekin tietenkin on. Kaatopaikkateokset banaanien vieressä - siinähän on hieno tilateos eli installaatio 😀 Afrikan tähti on parempi peli kuin sähköiset, ainakin sairaana. Paranemista ja toipumista teidän perheeseen !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tilataideteos tosiaan, minusta nuo banaanit näyttivät hyviltä yhdessä taiteilujen kanssa, siitä kuvausidea sitten lähtikin. Ja afrikan tähti on kyllä hyvä peli kaikin puolin, kivaa kun jo voi sitäkin vanhempien lasten kanssa pelailla. Yhdessäolo on se mikä jää sähköisistä peleistä helposti puuttumaan.

      Poista
  3. Tulipa mukavan nostalgiset fiilikset afrikantähdestä. :)
    Ja kiitos tomaattikeittovinkistä, nyt on keittoaika ja uusia ideoita kaivataan aina.Kaatopaikkateoksissa näkemystä! Ja pieni ilahduttava rahapuu ja hellan lämpö kuulostavat ihanilta.
    Paranemisen loppuja teille sinne. Tämä oli suloinen pieni elänmakuinen viikonloppupostaus.<3

    VastaaPoista
  4. Tuo afrikantähti on kyllä hauska peli:) Harmi että siellä joudutaan sairastelemaan, pikaista paranemista ja leikkauksesta myös♥ Kyllä on nyt pakkasta piisannut:) Nuo taideteokset on kyllä huippu hienoja ja keitto näyttää hyvältä! Mukavaa talvista alkanutta viikkoa sinne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Lasten kuumeilusta huolimatta meillä oli kyllä tosi hauskaa, kun piti oikein keksiä yhteistä tekemistä sisällä koko porukalle. Pienimmän kanssa onnistuu joten kuten jo piiloleikkikin :) Kylmyydestä huolimatta mukavaa viikkoa Päde!

      Poista
  5. No voi harmi jos on kipeänä, mutta hellan "praasu" niinkuin me nimitämme ,ja jota sanaa en ole pitkään aikaan kuullut kenenkään käyttävän. Mistäpäin olet kotoisin? Ja taideteokset ovat mahtavia ja kun on vielä selkeä käsitys mitä ne esittää. Ja kaiken kukkuraksi tomaattikeitton ohje mitä tulee varmasti tehtyä. Kiitos sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen Kustavin flikkoja, ja prasua kai käytetään tulesta täällä lounaismurteiden alueella, Turussakin. Kiitos lämmittävästä kommentistasi Nila <3

      Poista
  6. Onneksi ainakin täällä on saatu sentään nauttia auringosta, vaikka kylmä on ollutkin. Aurinko on tuonut kummasti virtaa. <3
    Mul olis kans kauhee hinku ostella virherkasveja; kai täs jo kevään vihreyttä kovasti odottelee. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkin on ollut onneksi aurinkoista - kyllä kevään tulon huomaa siitä että aurinko lämmittää päivisin, vaikka yöt ovatkin hirmuisen kylmiä. Vihreää minäkin kaipaan, vaan en hirveästi uskalla investoida kun tahtoo tuo kastelu helposti unohtua :P

      Poista
  7. Pikaista paranemista sinne :) Kyllä aito tuli on aito ja tuo sen lämpöisen tunnelman. Kuulostaa kyllä niin herkulliselta tuo keittosi, että menee kokeiluun.

    VastaaPoista

Pienikin kommentti ilahduttaa!