sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Ihan hyytelö(n)ä


Tämä oli taas niitä viikonloppuja, kun sunnuntai-iltana summaa tapahtumia ja alkaa miettiä, että olis voinut vaikka vähän levätäkin... Ollaan meinaan taas vähän säilötty (viime vuotisesta säilömisen tuskasta kirjoittelin täällä). Pihjalanmarjaa (ja marja-aroniaa, mutta se on sitten toisen postauksen juttu). Ihan vaan sen takia että sitä sattui niin runsaasti puissa roikkumaan. En ole koskaan aikaisemmin maistanut pihlajaa, enkä edes Sorbusta. Uralin pihlajasta kyllä tykkään, se on nätti kappale. Mutta pihlajanmarjaa siis kokeiltiin nyt hyytelöidä. Ihan syötävää siitä tuli, kunnon Jurassic Parkia, vaikka välillä tuntui että hommassa hyytyy korkeintaan hymy. Voi olla että tää jää viimeiseksi kerraksi kun pihlajaa hyytelöidään, mutta rakkaat sukulaiset, teille on tulossa pukin pakettiin tätä punaista hyydykettä, halusitte tai ette. Sanovat, että liharuokien kanssa passaa nauttia. Voisin itse kuvitella myös juustopöytään. I rest my case. Hyvää sunnuntai-illan jatkoa ja säilönnän täyteistä syksyä sinullekin!


Ja reseptihän oli hyvin yksinkertainen: Keitin aluksi pihlajanmarjat höyrymehuksi mehumaijassa. Sitten hillosokeria 100 g / 1 dl mehua, keittäminen hyytelöksi ja purkittaminen steriloituihin hillopurkkeihin.

Lopputulos silkkaa Jurassic Park -ainesta, kunnon tärisevää ja hyllyvää hyytelöä.

Askarreltiin me lasten kanssa vähän pihlajanmarjateemaisia pakettikorttejakin. Tämä ei ole yksi niitä, vaikka voisi hyvin purkin kylkeen sopiakin. Vähän rankempaa huumoria näin sunnuntai-iltaan ;)

14 kommenttia:

  1. Onpa kauniin väristä hyytelöä! :) Pihlajanmarjoja on kyllä puut notkollaan tänä vuonna.

    VastaaPoista
  2. Pirteän hauska postaus! :) Ja kaunista hyytelöä.

    VastaaPoista
  3. Hih, tuo hymyn hyytyminen oli mainio heitto 😀
    Herkullisen punaista kuvissasi, iloisen piristävää ❤️

    VastaaPoista
  4. Teillä on ollut siellä kunnon "satoilu"viikonloppu:) Onpas kivannäköistä tuo pihlajanmarjahyytelö!�� Itse en ole koskaan pihlajamarjoista tehtyjä herkkuja edes maistanut..jospa sitä itsekkin joskus innostuisi käyttämään luonnonantimia muutenkin hyväksi kuin vain askarteluihin:) Ihanaa alkanutta viikkoa sinne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, nää on näitä mun kokeiluja... Viime vuonna tein ensimmäistä kertaa kuusenkerkkäsiirappia. Rohkeasti vaan kokeilemaan!

      Poista
  5. This jelly looks so delicious in those pictures!!! I really like reading your nice and funny post. Thanks for sharing:)
    Henry

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you for your kind comments Henry and welcome to follow my blog! :)

      Poista
  6. Ihanan näköistä hyytelöä. Minä olen joskus tehnyt pihlajamarjoista mehua. Otettiin sitä joskus vuosia sitten pontikan plandauksena. Hyvin peitti maun.Nyt ei kelpaa nämä juomat. Mutta hyytelö voisi kelvata. Pitää kysellä pukilta. Hyvää alkavaa viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, voin hyvin kuvitella että sopisi blandikseksi ;) Hauskaa viikkoa sinullekin Nila!

      Poista
  7. Kivan näköistä tuo ainakin on!
    Ihana zombivaroitus! Ei olis paha joululahjan mukanakaan? ;) Herättäis ehkä kinkkukoomasta?
    Pakastitko marjat ensin vai käytitkö suoraa puusta?

    Mä oon tänä syksynä testannu myös pihlajanmarjoja, vielä kun ehtis laittaa blogiin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, ulkonäköön olin minäkin tyytyväinen ja maku muistutti mielestäni aika lailla puolukkaa. Lapsetkin tykkäsivät. Käytettiin marjat suoraan puusta :) Aronioista laitoin osan kokonaisina pakkaseen, keitän sitten myöhemmin jos vielä jaksaa...

      Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa!