sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Aroniat talteen



Parina viime vuotena olen kerännyt pakkaseen marja-aroniaa anopin pihalta (luvan kanssa, heh). Raakana marja ei oikein maistu ja kuori tuntuu suuhun aika kovalta ja sitkeältä, joten marjat ovat menneet lähinnä vispipuuroon. Vispipuuro on kyllä aroniastakin tehtynä aika herkullista ja lasten mieleen. 


Vispipuuro marja-aroniasta

1 l vettä
n. 4 dl marja-aroniaa
1 dl sokeria
1,5-1,75 dl mannasuurimoita

Keitä aroniat vedessä pehmeiksi ja siivilöi neste toiseen kattilaan (painele marjamassaa siivilän läpi). Lisää kiehuvan nesteen joukkoon sokeri ja mannasuurimot vispaten. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia, ja anna jäähtyä. Vatkaa jäähtynyt puuro ja tarjoile maidon kanssa.


Oletko sinä hyödyntänyt marja-aroniaa? Otan mielelläni vinkkejä vastaan, mitä muutakin tuosta kovin terveellisestä mutta ei niin erikoisen makuisesta marjasta voisi tehdä :)

6 kommenttia:

  1. Oih, aroniavisparia! Enpä ole maistanut, mutta kuulostaa herkulliselta :P

    VastaaPoista
  2. What a nice photograph of the berries!
    Regards from Germany, Uwe.

    VastaaPoista
  3. Ai tämä onkin marja-aronia :D Meidän takapihalla kasvaa ja olen ollut epävarma myrkyllisyydestä kun tuo E niitä keräillyt.. Hyvä tietää nyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo. Vissiinkin riippuen puskan koosta kyseessä saattaa olla myös koristearonia, mutta käsittääkseni molemmat on syötäviä. Mun vanhempien pihalla on pieniä koristearonioita, eikä olla niitä kyllä koskaan syötäväksi kerätty. Mut jokunen vuosi sitten kohistiin aronioiden terveydestä, oliskohan niissä ollut paljon ainakin flavonoideja ja c-vitamiinia.

      Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa!